Påske opskrifter
Påskeopskrifter
Påskeretter
Påsken er det tidspunkt på året, hvor foråret starter med lidt varmere vejr og en masse friske råvarer som lam, stenbiderrogn, ramsløg og meget andet som vi nyder at spise.
Rigtig mange hygger sig med familien i påsken med rigtig god og lækker mad, hygge og afslapning. Påsken er forbundet med mange klassiske skønne påskefrokoster, hvor maden betyder rigtig meget.
En af det klassiske ting til påskebordet i mange familier er påskelammet eller lammekøllen, som når det langtidssteges bliver fantastisk lækkert og mørt. En hjemmelavet lammerullepølse kan også være forbundet med en dejlig tradition, og smager utrolig dejligt med lidt løg på.
Det jeg selv holder utrolig meget af ved en påskefrokost er de mere lette retter som eksempelvis lammet, stenbiderrognen som sammen med bare et hårdkogt æg smager fantastisk godt.
Nogle gange kan man spørge sig selv, hvad ens gæster skal have at spise til påskefrokosten?
For at hjælpe har jeg derfor samlet en del forskellige retter der kan bruges til påskebordet.
Nogle af opskrifterne er meget traditionelle og andre med et tvist, men alle opskrifter kan bruges som de er, eller som inspiration til Jeres påskefrokost.
Vi nyder selv rigtig meget at slappe af og få noget godt at spise i påsken. Det betyder også at har vi tid er det i selskab med andre.
En enkel påskefrokost menu kan se ud som denne.
• Stegte Sild i Lage
• Djævleæg og stenbiderrogn
• Rejesalat
• Porretærte med røget laks
• Hjemmelavet hønsesalat
• Langtidsstegt lammekølle
• Mormorsalat
• Koldskål Dessert
Man kan sagtens supplere ovennævnte frokostmenu med andre ingredienser eller fjerne nogle af dem, hvis kan tænker at det giver mere mening for ens selv.
Udvalgte påskefavoritter
Solæg
Kender du Solæg, den sønderjyske egnsret på æg? Det er æg som er kogt længe og dernæst ligger i saltlage. Derfor kan man godt blive lidt nervøs, når man ser den mørke æggeblomme og de mørke striber på hviderne. Men har du først smagt dem, kan du ikke få nok af dem....
Sildesalat
Sildesalat med rødbeder og æbler i cremefraiche er en fantastisk lækker frokostsalat. Vi elsker den ovenpå ristet sprødt rugbrød. Den har alt det gode i sig fra syrligt æbler, der matcher det fede i sildene. Samtidig ser den flot ud med dens rødlige farve. Hvis du nu...
Græske Kødboller
Keftedes er de lækreste græske kødboller med aromatiske krydderurter, hvidløg og feta. Læs hvordan de grilles, steges på panden eller i ovnen. Det græske køkken er et af mine yndlingskøkkener på grund af dets enkle, men utroligt smagfulde retter. Disse græske...
Lammebov på Grill
Lammebov er en overset udskæring fra lammet, men som jeg synes har masser af dejlig smag. Boven er en del af forenende på dyret. Lammebovets kød er lidt anderledes end lammekøllen, da det indeholder mere bindevæv. Dette gør at kødets smag er mere intens og mere mørt,...
Tunmousse
Lækker cremet tunmousse uden husblas, men med cremefraiche er en skøn og nem ret, der kan bruges til frokost eller forret. Den er utrolig nem at blande sammen og passer også godt til madpakken. Tunmousse startede med at være populær fra 1960´erne og 1970´erne i USA...
Skaldyrssalat
Hjemmelavet skaldyrssalat med rejer, krebsehaler og asparges. En perfekt til frokost og forret. Brug den til julefrokosten, påskefrokosten, nytårsforretten og hvad der ellers passer. Salaten af skaldyr kan nemt bruges som alternativ rejecocktail, men serveret på...
Knuste kartofler med stenbiderrogn
Knuste kartofler i ovn med stenbiderrogn er en skøn opskrift på forret. Knuste kartofler med delikat stenbiderrogn er et glimrende eksempel på en enkel, men sublim ret. Fusionen af sprøde kartofler og stenbiderrogn skaber en unik smagsoplevelse. Kartoflernes sprøde og...
Skidne Æg
Skidne æg er en klassisk påskeret med smilende æg i en skøn sennepssovs. Traditionelt serveres den påskelørdag til påskefrokost. Retten skidne æg kan serveres som en del af påskefrokosten med flere andre små retter til. Men den er ligeledes perfekt som en let...
Kyllingelever Paté
Kyllingelever paté er en skøn pate af kyllingelever som smager skønt til groft brød og syltede rødløg. Kyllingeleverpaté kan minde om andre pateer og en form for leverpostej af kyllingelever. Det specielle med denne skønne frokost ret, tapas tilbehør eller forret er,...
Æggesalat
Hjemmelavet æggesalat opskrift med karry er klassisk salat der passer perfekt til frokostbordet. I min version af æggesalat tilsætter jeg selvfølgelig karry, men også sprød fint hakket bacon og æbletern. Bacon og æbler giver begge en skøn smag og sprødhed til salaten....