og

Påske opskrifter

Påskeopskrifter

Påskeretter

Påsken er det tidspunkt på året, hvor foråret starter med lidt varmere vejr og en masse friske råvarer som lam, stenbiderrogn, ramsløg og meget andet som vi nyder at spise.
Rigtig mange hygger sig med familien i påsken med rigtig god og lækker mad, hygge og afslapning. Påsken er forbundet med mange klassiske skønne påskefrokoster, hvor maden betyder rigtig meget.

En af det klassiske ting til påskebordet i mange familier er påskelammet eller lammekøllen, som når det langtidssteges bliver fantastisk lækkert og mørt. En hjemmelavet lammerullepølse kan også være forbundet med en dejlig tradition, og smager utrolig dejligt med lidt løg på.

Det jeg selv holder utrolig meget af ved en påskefrokost er de mere lette retter som eksempelvis lammet, stenbiderrognen som sammen med bare et hårdkogt æg smager fantastisk godt.

Nogle gange kan man spørge sig selv, hvad ens gæster skal have at spise til påskefrokosten?
For at hjælpe har jeg derfor samlet en del forskellige retter der kan bruges til påskebordet.
Nogle af opskrifterne er meget traditionelle og andre med et tvist, men alle opskrifter kan bruges som de er, eller som inspiration til Jeres påskefrokost.

Vi nyder selv rigtig meget at slappe af og få noget godt at spise i påsken. Det betyder også at har vi tid er det i selskab med andre.

En enkel påskefrokost menu kan se ud som denne.

• Stegte Sild i Lage
• Djævleæg og stenbiderrogn
• Rejesalat
• Porretærte med røget laks
• Hjemmelavet hønsesalat
• Langtidsstegt lammekølle
• Mormorsalat
• Koldskål Dessert

Man kan sagtens supplere ovennævnte frokostmenu med andre ingredienser eller fjerne nogle af dem, hvis kan tænker at det giver mere mening for ens selv.

Udvalgte påskefavoritter

Skidne Æg

Skidne Æg

Skidne æg er en klassisk påskeret med smilende æg i en skøn sennepssovs. Traditionelt serveres den påskelørdag til påskefrokost. Retten skidne æg kan serveres som en del af påskefrokosten med flere andre små retter til. Men den er ligeledes perfekt som en let...

Kyllingelever Paté

Kyllingelever Paté

Kyllingelever paté er en skøn pate af kyllingelever som smager skønt til groft brød og syltede rødløg. Kyllingeleverpaté kan minde om andre pateer og en form for leverpostej af kyllingelever. Det specielle med denne skønne frokost ret, tapas tilbehør eller forret er,...

Æggesalat

Æggesalat

Hjemmelavet æggesalat opskrift med karry er klassisk salat der passer perfekt til frokostbordet. I min version af æggesalat tilsætter jeg selvfølgelig karry, men også sprød fint hakket bacon og æbletern. Bacon og æbler giver begge en skøn smag og sprødhed til salaten....

Knækbrød

Knækbrød

Knækbrød med frø og kerner er utrolig skønne sammen med ost, til hygge eller bare som snack. Samtidig er de altid dejlige at have. Prøv mine hurtige og nemme knækbrød opskrift med sunde frø og kerner. Hjemmelavet knækbrød opskrift i virkeligheden en af verdens...

Varm Kartoffelsalat

Varm Kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en skøn klassisk tilbehørsret der passer fantastisk godt som tilbehør til grillretter og frikadeller. Den skønne cremede og let syrlige smag passer perfekt som lun kartoffelsalat. Opskriften på denne varme kartoffelsalat er hurtig og nem at lave...

Surdejsbrød

Surdejsbrød

Her får du en nem opskrift på hjemmebagt surdejsbrød. Surdejsbrød behøves ikke at være svært selv at bage. Brødet smager utrolig lækkert da selve surdejen giver det en dejlig syrlig smag. Surdejsbrødets krumme bliver saftig og med en sprød skorpe. Jeg har forsøgt at...

Citronfromage

Citronfromage

Citronfromage i små glas lavet som en klassisk mormor opskrift er en luftig og forfriskende dessert. Den er utrolig nem at lave og kan tilberedes i god tid som dagen inden. Desserten citronfromage er en ægte gammeldags ret som nemt hører til en hver moderne servering....