og
Græske kødboller med feta

Keftedes er de lækreste græske kødboller med aromatiske krydderurter, hvidløg og feta. Læs hvordan de grilles, steges på panden eller i ovnen.

Det græske køkken er et af mine yndlingskøkkener på grund af dets enkle, men utroligt smagfulde retter. Disse græske kødboller, keftedes, har den helt rigtige smag af Grækenland – fyldt med sommer, sol og Middelhavet. Kødbollerne kan serveres sammen med andre skønne græske retter som Græske Kartofler og Tzatziki med masser af græsk yoghurt og hvidløg. Derudover synes jeg altid, at en ægte græsk tomatsalat passer perfekt til.

De græske kødboller kan selvfølgelig serveres med andet tilbehør, også i en mere dansk version. De minder om små, krydrede frikadeller og kan laves med både oksekød, svinekød eller lammekød.

De passer perfekt til en påskefrokost eller -menu, da deres aromatiske smag er ideel til højtider. Men de egner sig også rigtig godt til en buffet eller picnic. Derudover kan de sagtens serveres både lune og kolde.

Græske kødboller med feta opskrift

Min opskrift på disse græske kødboller er efter min mening meget nem at gå til. Den utroligt lækre, krydrede smag kommer fra de tre forskellige krydderurter, jeg bruger. Oregano og rosmarin hører traditionelt hjemme i det græske køkken, og sammen med mynte, citronskal og fetaost får kødbollerne en frisk og lækker smag.

I opskriften kan du se, at de små græske frikadeller kan tilberedes på flere måder. De kan grilles, hvor det nemmeste er at sætte dem på store grillspyd – det gør dem lettere at styre på grillen. Hvis du griller kødbollerne, skal du huske at vende dem flere gange. Start med direkte varme, og skift derefter til indirekte varme, så de ikke får for meget.

Du kan også stege dem på panden eller tilberede dem i ovnen. En airfryer er desuden et godt alternativ til ovnen. Traditionelt set mener jeg, at de grilles, da røgsmagen giver dem den helt rigtige græske smag.

Prøv også: Græsk Farsbrød // Små krydrede kødboller i tomatsauce

Græske kødboller Keftedes

Græske Kødboller

Keftedes er de lækreste græske kødboller med aromatiske krydderurter, hvidløg og feta.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Grill, Lam, Oksekød, Svinekød
Køkken: Græsk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g hakket lam svinekød eller oksekød
  • 1 stk. løg revet
  • 1 fed hvidløg presset
  • 30 g. rasp
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk tørret eller frisk oregano
  • 2 tsk. tørret eller frisk rosmarin
  • 1 tsk. mynte
  • Revet citronskal fra ½ citron
  • 50 g. fetaost smuldret
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Udstyr

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser i en skål, smag til med salt og peber.
  • Stil skålen i køleskabet i 30 – 60 minutter for at farsen kan hvile.
  • Tag skålen ud af køleskabet og form farsen til store golfbolde.
  • De græske frikadeller kan tilberedes på grillen, i ovnen, i airfryeren eller steges på panden.
  • På grillen sættes de på grillspyd og grilles ved jævn varme i 10 – 15 minutter. Husk at vende dem. Undervejs pensles de med olivenolie.
  • I ovn og airfryeren tilberedes de ved 180 grader i omkring 30 minutter. Efter 15 minutter vendes de og pensles med olivenolie.
  • På panden steges de møre på alle sider ved mellem varme i omkring 20 minutter.

Noter

Server de græske kødboller sammen med græske kartofler, tzatziki og en lækker tomatsalat.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Små græske kødboller

Tips til keftedes opskriften

  • Som jeg skriver i opskriften, kan du bruge både lamme, okse eller svinefars.
  • De græske kødboller kan serveres varme, lune eller kolde.
  • Du kan nemt lave dem dagen i forvejen og langsomt opvarme dem.
  • De er ligeledes fryseegnet.

Form farsen til kødboller som sættes på spyd

Form farsen til den ønskede størrelse som sættes på grillspyd.

Græske kødboller på spyd

Grill kødbollerne, hvor spyddene ofte vendes og grilles indirekte efter kort tid over direkte varme.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!