Sprøde græske kartofler er en utrolig lækker og nem måde at lave de skønneste kartofler med smag på.
Hvem elsker ikke smagen af det græske køkken i ens eget køkken.
Opskriften på disse gyldne og sprøde bådkartofler med smag af Grækenland har jeg lavet i utrolig mange år, og er supernemme at lave. De passer fantastisk godt til forskellige stege, men især lammekød er perfekt til dem.
Når man samtidig laver en skøn Lammekølle eller Græsk Farsbrød sammen med disse græske kartofler med smag af rosmarin og timian bliver det en virkelig lækker ret.
Sammen med en skøn Tzatziki og Tomat Salat får man virkelig sin helt egen hjemmelavet græske middag.
De kan som sagt ligeledes serveres til en Culottesteg med en pebersauce eller en Pulled Pork Burger med en Aioli til.
Mulighederne er rigtig mange.
Det gode ved disse kartofler er, at man hverken skal koge dem forinden, men bare smide dem i ovnen hvor de får deres dejlige sprøde overflade og blødhed indeni.
Hvad skal man bruge af ingredienser til græske kartofler?
Til græske kartofler er det udover kartofler som bør være med skræl faktisk bare olivenolie og hakkede friske krydderurter fra min have som rosmarin og timian, der giver en vidunderlig lækker smag. Lidt citronsaft giver en dejlig syrlighed til dem.
Selv om jeg ikke har skrevet det i opskriften kan man nemt tilsætte et par knuste fed hvidløg til kartoflerne, som giver ekstra og lækker smag til dem.
LÆS OM: Pommes Frites // Kartofler i Airfryer
Græske Kartofler Sprøde nemme ovnkartofler med smag
Ingredienser
- 1 kg. kartofler med skræl
- ¼ dl. olivenolie
- Saften fra ¼ citron
- 2 spsk. frisk hakket eller tørret timian og rosmarin
- Groft- eller flagesalt
Udstyr
Sådan gør du
- Tænd en ovn på 200 grader uden varmluft.
- Skrub kartoflerne for jord og andet.
- Dub dem tørre og skær dem i kvarte på langs.
- Kom dem i en skål og hæld olien og citronsaften ved.
- Drys timian og eventuelt rosmarin over og vend det hele rundt.
- Læg et stykke bagepapir på en bradepande.
- Hæld kartoflerne på bagepladen og fordel dem jævn.
- Drys dem med groft- eller flagsalt
- Bag dem i ovnen i omkring 45 – 55 minutter indtil de er gyldne ved de 200 grader uden varmluft.
Hvilke kartofler skal man bruge til opskriften på græske kartofler?
Jeg bruger de kartofler jeg finder i supermarkederne til ægte græske kartofler, og de behøves efter min mening ikke være store som bagekartofler, som jeg ville bruge til hjemmelavede pommes frites.
Jeg oplever at ganske almindelige kartofler er helt fine til denne opskrift.
Dog er min erfaring at de skal være med skræl, da det giver noget ekstra sprødhed og smag til kartoflerne.
Behold skrællet på kartoflerne, men vask dem grundigt for jord.
Skær dem i kvarte på langs.
Kom kartoffelbådene i en skål og vend olivenolien i.
Drys dem med rosmarin og timian.
Bag dem i ovnen ved 180 grader indtil de er gyldne og sprøde.
Server de græske kartofler i et fad så man kan se hvor flotte de er.
Temperaturen fremgår ikke
Hej Hans
Ups, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙏. Temperaturen sætter jeg til 200 grader uden varmluft.
Bedste hilsner
Søren