Langtidsstegt Lammekølle
Hvordan bliver lammekøllen bedst? Ved at langtidsstege den, hvor den bliver utrolig lækker og passer sig selv i ovnen. Meget ofte tilbereder jeg en lammekølle for familien i påsken, da de nye lam kommer på markedet. Kødet bliver på denne måde utrolig mørt og velsmagende.Langtidsstegt lammekølle får en virkelig skøn smag, og passer bare sig selv i ovnen, mens man kan nyde duften fra køllen. Jeg har i denne opskrift valgt, at bruge lidt øl som væde, men kan man evt. udelade hvis man ikke er til det.
Hvis man ønsker det kan man under køllen lægge forskellige rodfrugter som får smag af køllen. Dette er ikke et must men en måde, at bruge flere ingredienser på en gang.

Langtidsstegt lammekølle
Hvordan bliver lammekøllen bedst? Ved at langtidsstege den, hvor den bliver utrolig lækker og passer sig selv i ovnen
Udskriv
Pin
BedømRet: Hovedret, Lam, Simreret, Ovnret, Langtidsstegt
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredienser
- 1 lammekølle af ca. 1½ - 2½ kg
- ½ spsk. frisk timian eller tørret
- ½ spsk. frisk rosmarin eller tørret
- 3 fed hvidløg
- ¼ dl. olivenolie
- Revet citronskal fra 1 citron
- Saften fra ½ citron
- Groft salt
- 1 øl af typen Ale
- 4 stk. bananskalotteløg
- 4 stk. tomater
- 6 stk. kartofler
- 4 stk. pastinakker
- ½ knoldselleri
- 4 fed hvidløg
- Timian kviste
- Rosmarinkviste
Sådan gør du
- Såfremt lammekøllen er frossen tages den op af fryseren 2 dage inden den tilberedes.
- Hak frisk timian og rosmarin og hvidløgsfedende, og bland det sammen med olivenolie, citronsaft og citronskal.
- Gnid lammekøllen med marinaden.
- Drys lammekøllen grundigt med salt på både over- og underside.
- Hæld øllet i fadet.
- Skræl kartofler, pastinak, knoldselleri som skæres i mindre stykker f.eks. kartofler i skiver.
- Løgene skrælles og skæres på langs i fire dele.
- Hvidløgsfedende dele i 4 dele.
- Del tomaterne i halve.
- Kom alle delene i fadet øllet.
- Læg timian og rosmarin kvistene i øllet.
- Opvarm en ovn til 120 grader uden varmluft.
- Placer lammekøllen ovenpå rodfrugterne.
- Placer fadet i ovnen, og lad den stå i ca. 5 - 6 timer eller indtil lammekøllen har en kernetemperatur på 65 grader inde ved benet. Tjek løbene temperaturen på lammekøllen. PS. Jo større lammekølle jo længer tid.
- Såfremt kerne temperaturen på lammekøllen begynder, at blive for høj og det går for hurtig, så skru ned for varmen, eller hvis den er for lav så skru op med ca. 10 – 20 grader. HUSK, at der altid er forskel på ovne.
- Tag den dernæst ud og lad den hvile i 10 minutter inden den skæres ud i tynde skiver.
Noter
Server f.eks. nye kartofler til lammekøllen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!