Hyldeblomstsirup
Når hylden blomstrer i juni, er det nu, du skal i gang med at bruge dem til både sirup og saft. For mig er det den første sommerbebuder. Duften af hyldeblomster er noget af det mest karakteristiske ved den danske sommer og med en hjemmelavet hyldeblomstsirup kan du gemme både duft og smag på flaske.
Forskellen på saft og sirup er at hyldeblomstsirup har en kraftigere og mere intens smag og duft af hyld. Den skal derfor spædes op, hvorimod hyldeblomstsaft ikke nødvendigvis skal tyndes op med vand.
Opskrift på Hyldeblomstsirup
Har du lavet en hyldeblomstsaft kan du med et snuptag forvandle den til en virkelig lækker sirup med en dyb smag og sødme.
Det kræver kun en færdiglavet hyldeblomstsaft, ekstra sukker og en gryde. Koger du den yderligere ind bliver den endnu tykkere, og derved får du en meget kraftig og intens hyldeblomstsirup, som du kan gemme i rimelig lang tid. Grunden er at sukkeret i sig præservere din sirup.
Prøv også: Rabarbersirup
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup er en virkelig lækker opskrift med masser af smag af sommerens hyld.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Drikkevarer
Køkken: Dansk
Antal: 6 deciliter
Ingredienser
- ½ liter hyldeblomstsaft
- 1 dl. sukker
- ½ økologisk citron i skiver kan udelades
Udstyr
Sådan gør du
- Lav først din hyldeblomstsaft.
- Kom ½ liter saft i en gryde med sukkeret i.
- Kog det op så sukkeret opløses.
- Du kan eventuelt koge det ned så siruppen bliver mere tyk, eller bruge det som det er.
- Ønsker du en mere frisk sirup kan du tilsætte citronskiver fra en ½ citron
Noter
Brug siruppen i til morgenmad, desserter og i drinks.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Brug en god hjemmelavet koncentreret hyldeblomstsaft som base.
- Kog siruppen ind til den konsistens, du ønsker. En tynd sirup er god til drinks, mens en tykkere version er ideel til desserter og morgenmad.
- Tilsæt f.eks. lidt citronsaft eller citronskal for at give siruppen et frisk modspil.
- Hæld den færdige sirup på skoldede flasker med tætsluttende låg og opbevar den på køl. Den holder sig i flere uger – og smagen bliver kraftigere med tiden.
- Det kan være en god ide, at skylle dine flasker med vodka eller atamon, for længere holdbarhed.
Hvad kan man bruge hyldeblomstsirup til?
Mulighederne er rigtig mange, da den kan bruges i en klassisk velkomstdrink med mousserende vin. Den er også perfekt i en gin & tonic for en floral twist, eller andre drinks. Den er også skøn med danskvand i med masser af isterninger som en forfriskende sommerdrik. Prøv den i desserter som Panna Cotta og Koldskål eller til morgenmad på yoghurt eller skyr.
0 kommentarer