Panna Cotta med rabarber
Panna Cotta må være en af de nemmeste desserter at lave. Jeg har ændret lidt i den traditionelle opskrift, og tilsat lidt god mørk rom og lidt lys muscovadosukker. Begge dele giver en utrolig lækker smag til denne skønne italienske dessert.
Desserten synes jeg gøres endnu bedre ved, at toppe den med en skefuld hjemme lavet rabarberkompot. Sødmen fra panna cottaen passer super godt med den lidt syrlige kompot. Man kan altid vælge, gøre kompotten sødere.
Desserter er fantastiske, men meget ofte fokuserer jeg mere på forretten eller forretterne end på desserten. Derfor er jeg super glad for panna cottaen. Den skal ikke i ovnen, hvor den måske ikke bliver som jeg vil have det. Den kan laves samme dag eller et par dage i forvejen. Sidst jeg lavede en panna cotta blev det til otte stk. Lidt overkill, da vi havde dobbeltportion. Jeg satte den i køleskabet, hvor de sidste blev nydt 4 dage efter.

Panna Cotta med rabarber
Ingredienser
- 5½ dl. fløde
- ½ dl. god rom
- 25 g. lys muscovadosukker
- 65 g. rørsukker
- 1 Bourbon vaniljestang
- 2 plader husblas
- 8 spsk. rabarberkompot
Sådan gør du
- Læg husblassen i koldt vand indtil de er blødt op.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt rørsukker for, at skille kornene ad.
- Kom fløde, rom, muscovado- og rørsukker og vaniljekornene i en gryde.
- Varm det op ved lav middelvarme indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt den opblødte husblas mens der piskes for, at der ikke dannes klumper.
- Hæld massen på enten små glas eller forme.
- Stil det i køleskabet indtil den er let stivnet. Tjek den ved, at den skal være som let gele.
Den kan serveres som den er eller toppes med flere forskellige ting, som f.eks. rabarberkompot. Nemmere bliver det næsten ikke.