Panna Cotta med rabarber

af | 3. maj 2016 | Desserter, Nytår, Opskrifter

Panna Cotta med rabarber

Panna Cotta må være en af de nemmeste desserter at lave. Jeg har ændret lidt i den traditionelle opskrift, og tilsat lidt god mørk rom og lidt lys muscovadosukker. Begge dele giver en utrolig lækker smag til denne skønne italienske dessert.

Rom i panna cotta

Desserten synes jeg gøres endnu bedre ved, at toppe den med en skefuld hjemme lavet rabarberkompot. Sødmen fra panna cottaen passer super godt med den lidt syrlige kompot. Man kan altid vælge, gøre kompotten sødere.

Panna cotta blanding

Desserter er fantastiske, men meget ofte fokuserer jeg mere på forretten eller forretterne end på desserten. Derfor er jeg super glad for panna cottaen. Den skal ikke i ovnen, hvor den måske ikke bliver som jeg vil have det. Den kan laves samme dag eller et par dage i forvejen. Sidst jeg lavede en panna cotta blev det til otte stk. Lidt overkill, da vi havde dobbeltportion. Jeg satte den i køleskabet, hvor de sidste blev nydt 4 dage efter.

Panna cotta hældt på glas

Panna Cotta med rabarber

Ved servering kommes rabarberkompotten på toppen af panna cottaen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 8
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • dl. fløde
  • ½ dl. god rom
  • 25 g. lys muscovadosukker
  • 65 g. rørsukker
  • 1 Bourbon vaniljestang
  • 2 plader husblas
  • 8 spsk. rabarberkompot

Sådan gør du

  • Læg husblassen i koldt vand indtil de er blødt op.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt rørsukker for, at skille kornene ad.
  • Kom fløde, rom, muscovado- og rørsukker og vaniljekornene i en gryde.
  • Varm det op ved lav middelvarme indtil sukkeret er opløst.
  • Tilsæt den opblødte husblas mens der piskes for, at der ikke dannes klumper.
  • Hæld massen på enten små glas eller forme.
  • Stil det i køleskabet indtil den er let stivnet. Tjek den ved, at den skal være som let gele.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Den kan serveres som den er eller toppes med flere forskellige ting, som f.eks. rabarberkompot. Nemmere bliver det næsten ikke.

Panna cotta opskrift

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. anette hansen

    helt enig! Virkelig en lækker dessert 🤗. Men hvad skal.man drikke til? Håber du vil hjælpe. Tænker det skal være en både fed og lidt syrlig “sag”. .

    Svar
    • Søren

      Hej Anette
      Jeg kunne forestille mig en spansk sherry dessert vin eller en dessert vin på kirsebær.
      En portvin tænker jeg bliver for kraftig.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!