Panna Cotta må være en af de nemmeste desserter at lave og betyder kogt fløde.
Jeg har ændret lidt i den traditionelle opskrift på panna cotta som stammer fra Piemonte området, og tilsat lidt god mørk rom og lidt lys muscovado sukker. Begge dele giver en utrolig lækker smag til denne skønne italienske dessert. Det jeg elsker med denne dessert er at den er utrolig enkelt og nem at lave. Man skal ikke tænke på æg og andre ingredienser der kan skille.
En panna cotta synes jeg gøres endnu bedre ved, at toppe den med en skefuld Hjemmelavet Rabarberkompot. Sødmen fra panna cottaen passer super godt med den lidt syrlige kompot. Man kan altid vælge at gøre kompotten sødere.
Opskrift på panna cotta
Desserter er fantastiske, men meget ofte fokuserer jeg mere på forretten eller forretterne end på desserten. Derfor er jeg super glad for panna cottaen. Den skal ikke i ovnen, hvor den måske ikke bliver som jeg vil have det. Den kan laves samme dag eller et par dage i forvejen. Sidst jeg lavede en panna cotta blev det til otte styk små glas. Lidt overkill, da vi havde dobbeltportion. Jeg satte den i køleskabet, hvor de sidste blev nydt 4 dage efter. Laver du for mange kan du derfor gemme dem i mindst fire dage.
Få her opskrifter på andre skønne desserter: Italiensk Tiramisu // Citronfromage
Panna Cotta med rabarber
Ingredienser
- 5½ dl. fløde
- ½ dl. god rom
- 25 g. lys muscovadosukker
- 65 g. rørsukker
- 1 stk. Bourbon vaniljestang
- 2 plader husblas
- 8 spsk. rabarberkompot
Sådan gør du
- Læg husblassen i koldt vand indtil de er blødt op.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt rørsukker for, at skille kornene ad.
- Kom fløde, rom, muscovado- og rørsukker og vaniljekornene i en gryde.
- Varm det op ved lav middelvarme indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt den opblødte husblas mens der piskes for, at der ikke dannes klumper.
- Hæld massen på enten små glas eller forme.
- Stil det i køleskabet i 2 til 4 timer indtil den er let stivnet. Tjek den ved, at den skal være som let gele.
Den kan serveres som den er eller toppes med flere forskellige ting end rabarberkompot. Nemmere bliver det næsten ikke. Jeg synes personligt at en let syrlig rabarber kompot passer vanvittig godt til den italienske dessert panna cotta. Desserten kan ligeledes pyntes med forskellige bær, hvilket gerne må være let syrlige.
Brug en anelse god rom til cremen som smagsgiver. Du kan godt udelade det, men jeg synes du bør prøve det.
Tilsæt husblassen til cremen som skal smelte ved lav varme.
Hæld cremen i små glas som stilles i køleskabet i 2 til 4 timer indtil panna cottaen er stivnet.
helt enig! Virkelig en lækker dessert 🤗. Men hvad skal.man drikke til? Håber du vil hjælpe. Tænker det skal være en både fed og lidt syrlig “sag”. .
Hej Anette
Jeg kunne forestille mig en spansk sherry dessert vin eller en dessert vin på kirsebær.
En portvin tænker jeg bliver for kraftig.
Bedste hilsner
Søren