og

Sauce Blanquette

af | 29. feb 2024 | Opskrifter, Saucer

Sauce Blanquette opskrift

Sauce blanquette er en skøn fransk opskrift på sauce der blendes sammen og legeres med æg.

Franske saucer med æg kan være lidt tricky at lave uden de skiller. Denne opskrift på sauce blanquette er nemmere at tilberede uden den skiller. Samtidig er saucen perfekt til mange slags forskellige ingredienser. Det kan være fisk, kalv, kylling og andet fjerkræ eller grøntsager.

Det nemme med en fransk sauce som denne, er at man tilsætter fond eller bouillon. Skal den serveres til fisk tilsættes fiskefond, eller hønsefond til fjerkræ. Fonden giver den rette smag til det emne saucen serveres sammen med.

Saucen er desuden nemmere og mere sikker at lave end en bearnaise og hollandaise sauce, hvis man ikke har prøvet dem.

Sauce Blanquette opskrift

En sauce blanquette laves i starten i to dele. Masser af smør og fond, eventuelt lidt hvidvin varmes op indtil smørret er smeltet. Dernæst blendes æg og andet, hvor smørblandingen hældes i så man i løbet af kort tid har en lækker sauce. Den kan nu serveres som den er. Ved at tilsætte forskellige krydderurter som dild der passer til fisk. Det kan også være estragon der igen passer til både fjerkræ og kalv, får saucen den helt rette smag.

Et fif til opskriften på sauce blanquette er, at når den varmes op efter den er blendes tykner den jo længere tid den varmes.

HUSK dog en vigtig ting. Lad den endelig IKKE koge, da den derved skiller. Hold temperaturen under 59 grader, så går det ikke galt. Sæt temperaturen på kogeplade til lav. Vær hellere tålmodig end hurtig.

Prøv også: Hjemmelavet bearnaise sauce // Rødvinssauce

Opskrift på sauce blanquette

Sauce Blanquette

Sauce blanquette er en skøn fransk opskrift på sauce der blendes sammen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl. hønsefond fiskefond eller grøntsagsfond
  • ½ dl. hvidvin
  • 200 g. smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 2 spsk. 18% cremefraiche
  • 1 bundt krydderurter som dild estragon, løvstikke, purløg
  • Saften fra ¼ -½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom fond i en gryde med hvidvinen og smørret ved middelvarme.
  • Lad de simre sammen.
  • I et blenderglas kommes æggeblommer, æg, cremefraiche og krydderurt, som blendes sammen.
  • Når smørret smeltet samlet sig med fond og hvidvin, hældes det i en tynd stråle i blenderglasset mens der blendes.
  • Hæld saucen tilbage i gryden, hvor den holdes varm med jævnlig piskning.
  • Jo længere tid den holdes varm jo tykkere bliver den.
  • Saucen må IKKE koge eller komme over 59 grader da den derved skiller.
  • Smag til med salt og peber og citronsaft.

Noter

Begynder sauce blanquette af skille tag den af varmen og brug din stavblender til at samle den igen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Fransk sauce blanquette

Tips til sauce opskriften

  • Begynder ens sauce blanquette at skille, skal den af varmen. Brug en stavblender til at samle den igen.
  • Saucen kan godt varmes op igen ved svag varme. Men hold øje med at den ikke skiller.
  • Husk at smage på saucen inden der tilsættes salt, hvis man bruger saltet smør.

Opskrift på sauce blanquette

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!