Gazpacho suppe er en fantastisk nem og meget lækker kold suppe, som stammer fra Spanien. Hvis man har været på ferie i Spanien har man muligvis smagt denne fantastisk kolde suppe, som passer rigtig godt til de varme sommermåneder. Dette er ligeledes en af grundende til at den passer så godt i sydens varme.
Suppen Gazpacho er utrolig nem at lave da den ikke skal koge op, men bare blendes, og allerhelst stå til næste dag i køleskabet, hvor den trækker mere smag.
Den kan serveres som en kold let forret, eller hovedret hvor man kan serverer den sammen med eksempelvis croutoner, sprød serrano skinke og fint hakkede peberfrugter, der både giver ekstra smag og fylde til rette. Man kan også dryppe lidt god olivenolie over den serverede suppe.
Prøv også disse dejlige opskrifter: Kold Aspargessuppe // Spansk Paella // Agurkesuppe
Gazpacho Nem og hurtig opskrift på kold suppe
Ingredienser
Gazpacho
- 800 – 1000 g solmodne tomater
- ½ agurk
- 1 rød peberfrugt
- 1 salatløg
- 1 – 2 fed hvidløg
- ½ dl jomfruolivenolie
- 4 – 5 spsk. sherryeddike
- salt og peber
Tilbehør
- Daggammelt fransk brød
- Forskelligfarvede peberfrugter
- Serranoskinke
- Olivenolie
Sådan gør du
Gazpacho
- Skær tomaterne i kvarte, sørg for at enden fjernes.
- Skræl agurken og skær den i grove stykker.
- Del peberfrugten og fjern kernerne
- Kom alle grøntsagerne i en blender og blend, til man har en lind masse.
- Mens massen blendes, hældes olie og sherryeddike i, hvorefter suppen blendes til den er tyk og flydende.
- Smag suppen til med salt og peber, og evt. mere sherryeddike.
- Stil suppen stilles på køl i nogle timer, men endnu bedre til dagen efter, da den får en mere fyldig smag ved at trække., da den skal serveres iskold.
Tilbehør
- Fjerne skorpen på brødet som skæres i tern, og ristes i olie og salt på en pande, indtil croutonerne er sprøde og gyldne.
- Skær serranoskinken i tern, som ristes sprøde på en pande.
- Halver peberfrugterne, hvor kernerne fjernes og skæres i små tern.
Noter
Opskrift på Spansk Gazpacho
Vi holder rigtig meget af denne skønne kolde spanske Gazpacho suppe, som har en fantastisk og fyldig smag af både tomater og peberfrugter.
Kan man købe store og solmodne tomater og peberfrugter får man en mere ægte smag af gazpacho suppen. Jeg gør ligeledes det at jeg tilsætter lidt spansk sherryeddike som runder den utrolig godt af.
Hvis man ønsker de rigtig smagfulde tomater og peberfrugter kan det være en god ide, at se om den etniske købmand har dem.
Den passer virkelig godt til en varm sommeraften, hvor man bare gerne vil have noget mere køligt end en varm suppe.
En gazpacho kan holde sig et par dage i køleskabet, og kan nemt laves dagen inden man eksempelvis skal serverer den for ens gæster som en forret.
Tomater, peberfrugter, agurk, hvidløg og skerryeddike er de få ingredienser der skal til for at lave en fantastisk lækker kold suppe med masser af skøn smag.
Suppen kan uden problemer holde sig på køl en lille uges tid. Ønsker man at give den mere fyld til en hovedret kan man som jeg har gjort her komme sprøde brød croutoner, sprød serrano skinke og tern er frisk peberfrugt på toppen.
Hæld eksempelvis lidt god olivenolie over suppe når den er serveret, hvilket giver den en ekstra god og ægte smag.
0 kommentarer