og

Skøn Kold Aspargessuppe

Kold aspargessuppe er dejlig forfriskende og nem og hurtig ret at lave.

Med sprød serranoskinke og ærteskud på toppen er den utrolig lækker.

En kold suppe på grønne asparges er utrolig skøn på en varm sommerdag. Suppen smager skønt af de friske asparges, som indeholder fantastisk meget lækker smag.
I denne opskrift på kold aspargessuppe har jeg toppet suppen med sprød fanøskinke og nye sprøde ærteskud.

Denne skønne suppe på nye grønne asparges har jeg valgt at servere kold.

Kold asparges suppe kan ligeledes godt serveres varm, hvis du har lyst til det.
Når den er kold passer den godt som en let forret uden at man skal gøre ret meget andet.
Suppen kan nemt laves dagen eller flere dage i forvejen, da den holder sig en lille uge på køl, og smager fortsat skønt.

Andre skønne supper: Kold Agurkesuppe // Gazpacho suppe // Bisque på Hvide Bønner

Opskrift på kold aspargessuppe

Kold Aspargessuppe Med smag af friske asparges

Kold aspargessuppe er dejlig forfriskende og nem og hurtig ret at lave. Med sprød serranoskinke og ærteskud på toppen er den utrolig lækker.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grøntsager, Supper
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Afkøling: 1 time
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4 Personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 små skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • dl. tør hvidvin
  • 550 g. grønne asparges
  • 8 dl hønsefond eller grøntsagsfond
  • dl. 18% cremefraiche
  • 2 -3 stilke estragon
  • 1 – 2 spsk. sherryeddike
  • Salt og peber
  • 4 – 8 skiver God skinke som serrano- fanø- eller skagenskinke.

Sådan gør du

  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern.
  • Varm en gryde op ved middel varme og sauter løg og hvidløg i lidt olie indtil de er glasklare.
  • Hæld hvidvin ved og lad det dampe i et par minutter.
  • Knæk enderne af aspargeserne ved at hold dem i enden og midten, hvor de knækker det naturlige sted.
  • Skær dem i mindre stykker, gem et par hoveder til pynt, hvorefter de kommes i gryden.
  • Hæld hønsefond eller grøntsagsfond ved, sæt låg og lad det kog op, hvorefter varmen sænkes til middelhøj varme hvor de koges i 10 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender og rør cremefraichen i.
  • Hak estragonen som røres i suppen.
  • Smag til med sherryeddike og salt og peber.
  • Stil suppen til afkøling.
  • Steg i mellemtiden skinken på en pande indtil den er sprød. Skær den i lidt mindre stykker der passer til suppen.

Noter

Anret suppen i skåle som toppes med sprød skinke og ærteskud.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Når aspargessæsonen skydes i gang, føler jeg at sæsonen næsten er overstået før den går i gang.

Man kan godt købe grønne asparges hele året rundt og hvide asparges fra Peru omkring nytår og januar måned.
Disse asparges er en anden kvalitet end dem som dyrkes i Danmark og Nordeuropa og som kan købes i de tidlige forårsmåneder.
Vores egne sæson hvide og grønne asparges er spræng fyldt med smag. De er supersprøde og strunk, hvorimod dem vi importerer i efterår og vinterperioden ofte er delvis slatne, og uden den smag.

Kolde supper som kold asparges suppe har vi i Danmark måske ikke en naturlig tradition for at servere som man har i Spanien, hvor Gazpacho suppen er vidunderlig om sommeren. Den er anderledes end denne af asparges, da den spanske er lavet rød peber og masser af tomater.

Aspargessuppe kold og lækker

I min opskrift på kold aspargessuppe har jeg som nævnt stegt noget lækkert fanø skinke som giver suppen noget ekstra skøn smag. Man kan nemt bruge en serranoskinke, parmaskinke eller den man selv holder mest af.
Skinken kan også udelades.
Den kolde aspargessuppe blev til sidst toppet med ærteskud men brøndkarse, eller små tynde aspargesskiver er lige så godt at bruge.

Asparges grønne

Skyl og bræk dernæst enderne af aspargeserne inden de skæres i mindre stykker.

Opskrift på kold aspargessuppe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!