Bisque på Hvide Bønner
Bisque på hvide bønner er en perfekt og utrolig nem bønne suppe fra det sydlige Frankrig, som med sin skønne cremede konsistens er skøn som forret eller hovedret.
Bisquen eller suppen er som nævnt ret nem at lave, hvilket man ikke skulle tro når man smager den. Med dens virkelig skønne cremede konsistens og smag tror man det må være en suppe der har taget lang tid at lave.
Bisquen er lavet på tørrede hvide bønner, hvor man ligeledes kan anvende hvide bønner på dåse. Smagen vil ikke være anderledes.
Derudover består suppen kun af løg, hvidløg, bagekartoffel for at den får den lækre cremede konsistens.
Salvieblade og hvidvin giver ligeledes deres smag til suppen.
Når bisquen til sidst skal smages til med salt og peber kommer man lidt sherryeddike i for at justere syren i suppen. Sherryeddike er en virkelig god smagsgiver til flere supper og anderledes end eksempelvis citronsaft eller balsamicoeddike.
Opskrift på bisque af hvide bønner
Hønsefond giver efter min mening giver mere smag til suppen af bønner.
Er man mere til vegetariske supper kan man i stedet bruge en grøntsagsfond.
Kan man nøjes med vand? Jeg synes det vil være synd pga. manglende smag i suppen.
Andre gode opskrifter: Hummersuppe – Lækker og fyldig // Rødbedesuppe
Bisque på hvide bønner En skøn bønne suppe
Bisque på hvide bønner er en perfekt og utrolig nem bønne suppe fra det sydlige Frankrig, som med sin skønne cremede konsistens er skøn som forret eller hovedret.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Hovedret, Supper
Køkken: Fransk
Antal: 4 personer
Ingredients
- 300 g. tørrede hvide bønner eller på dåse
- 2 stk. skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 – 2 stk. bagekartofler
- 5 stk. salvieblade
- 50 g. tykke bacon skiver
- ½ spsk. rapsolie
- ½ spsk. smør
- 2½ dl. Hvidvin
- 1 liter hønsefond
- Smør
- Sherryeddike
- Salt og peber
- Gode skiver bacon eller parmaskinke.
Instructions
- Sæt bønnerne i blød i mindst 12 timer eller natten over.
- Fjern skallen fra løg og hvidløg, som skæres i tern.
- Skræl kartoflerne som skæren i tern.
- Hak salviebladene.
- Skær baconen i tern.
- Varm en gryde op ved middelvarme.
- Kom rapsolie i, og dernæst smør som bruser op.
- Sauter skalotteløg, hvidløg, bagekartoffel, salvie og bacon i 3 minutter.
- Tilsæt bønnerne og lad dem sautere med i 2 minutter.
- Hæld hvidvinen ved og lad det koge op, inden hønsefonden hældes i.
- Læg låg på gryden, og kog suppen i omkring 25 minutter, indtil kartoflerne er meget møre.
- Tag dernæst baconskiverne op.
- Blend suppen glat med en stavblender.
- Kom lidt smør i for at suppen bliver mere glat.
- Smag til med sherryeddike for syre og salt og peber.
Notes
Steg bacon- eller parmaskinken sprød på en pande, og skære dem i mindre stykker.
Ved servering drysses lidt sprødt bacon eller parmaskine over suppe.
Server eventuelt suppen med noget lækkert brød til.
Server eventuelt suppen med noget lækkert brød til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hvad serverer man til bisque på hvide bønner?
Mulighederne er mange. Jeg valgte at stege noget god serranoskinke som jeg kom ovenpå bisquen af hvide bønner ved servering. Derudover serverede jeg lidt godt brød til suppen af bønner.
Man kan i stedet eller sammen med bruge forskellige slags friske urter som brøndkarse, basilikum eller det man selv har lyst til.
Bisque af hvide bønner kan man nemt lave dagen inden.
Suppen på bønner får lige som, mange andre supper mere dybde i smagen, når den får lov at stå køligt til næste dag.
Bisquen vil uden problemer kunne være en del af flere små retter, da man kan servere en mindre portion af den til sine gæster.
Men den er ligeså skøn som en hverdags suppe til hovedret.
Inspirationen til denne bisque på hvide bønner er fra Thomas Hermans kogebog Feast, hvor han selv har lavet den, da han var souchef på restauranten Kong Hans. Med lidt ændringer kan man få min opskrift på denne suppe.
Bruger man tørrede bønner skal man huske at de skal sættes i blød i omkring 12 timer inden de koges med i suppen.
Sørg for at blende suppen så den bliver glat uden klumper.
Hej – tak for mange gode opskrifter, som jeg ofte benytter mig af.
Måske er det en detalje, men jeg forstår ikke, hvorfor opskriften siger, at bacon skal steges med…… for sidenhen at blive blendet. Er det ikke en fejl?
Jeg gør selvfølgelig ikke, men…..?
Bh/
Hej Helle
Tusinde tak for rosen :-).
Jeg forstår godt du undrer dig, da det var noget vrøvl jeg har skrevet. Det er tykke baconskiver der steges og simrer med, men tages op inden det hele blendes.
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
De bedste hilsner
Søren
20 min kogetid er alt for lidt til tørrede udblødte bønner. Tid varierer, men de, jeg bruger for tiden, skal koge en time, før de kan pureres. De 20 min duer kun til dåsebønner.
Hej Jan
Der kan selvfølgelig være forskel på bønner. Jeg har tidligere kogt opblødede bønner på de 20 minutter.
Så fint du nævner at dem du har brug skal koge en time. Derfor bør man også tjekke kogetiden på posen bønnerne er i.
Bedste hilsner
Søren