Bisque på Hvide Bønner

af | 26. feb 2021 | Forretter, Hovedretter, Nytår, Opskrifter, Supper

Bisque på hvide bønner er en perfekt og utrolig nem bønne suppe fra det sydlige Frankrig, som med sin skønne cremede konsistens er skøn som forret eller hovedret.

Bisquen eller suppen er som nævnt ret nem at lave, hvilket man ikke skulle tro når man smager den. Med dens virkelig skønne cremede konsistens og smag tror man det må være en suppe der har taget lang tid at lave.

Bisquen er lavet på tørrede hvide bønner, hvor man ligeledes kan anvende hvide bønner på dåse. Smagen vil ikke være anderledes.
Derudover består suppen kun af løg, hvidløg, bagekartoffel for at den får den lækre cremede konsistens.
Salvieblade og hvidvin giver ligeledes deres smag til suppen.
Når bisquen til sidst skal smages til med salt og peber kommer man lidt sherryeddike i for at justere syren i suppen. Sherryeddike er en virkelig god smagsgiver til flere supper og anderledes end eksempelvis citronsaft eller balsamicoeddike.

 

Udover bønner tilsættes også en god fond, hvor jeg brugte en hønsefond.

Hønsefond giver efter min mening giver mere smag til suppen.
Er man mere til vegetariske supper kan man i stedet bruge en grøntsagsfond.
Kan man nøjes med vand? Jeg synes det vil være synd pga. manglende smag i suppen.

Hvad serverer man til bisque på hvide bønner?

Mulighederne er mange. Jeg valgte at stege noget god serranoskinke som jeg kom ovenpå suppen ved servering. Derudover serverede jeg lidt godt brød til.
Man kan i stedet eller sammen med bruge forskellige slags friske urter som brøndkarse, basilikum eller det man selv har lyst til.

Bisque på hvide bønner En skøn bønne suppe

Bisque på hvide bønner er en perfekt og utrolig nem bønne suppe fra det sydlige Frankrig, som med sin skønne cremede konsistens er skøn som forret eller hovedret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Hovedret, Supper
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. tørrede hvide bønner eller på dåse
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 - 2 stk. bagekartofler
  • 5 stk. salvieblade
  • 50 g. god bacon
  • ½ spsk. rapsolie
  • ½ spsk. smør
  • dl. Hvidvin
  • 1 liter hønsefond
  • Smør
  • Sherryeddike
  • Salt og peber
  • Gode skiver bacon eller parmaskinke.

Sådan gør du

  • Sæt bønnerne i blød i mindst 12 timer eller natten over.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg, som skæres i tern.
  • Skræl kartoflerne som skæren i tern.
  • Hak salviebladene.
  • Skær baconen i tern.
  • Varm en gryde op ved middelvarme.
  • Kom rapsolie i, og dernæst smør som bruser op.
  • Sauter skalotteløg, hvidløg, bagekartoffel, salvie og bacon i 3 minutter.
  • Tilsæt bønnerne og lad dem sautere med i 2 minutter.
  • Hæld hvidvinen ved og lad det koge op, inden hønsefonden hældes i.
  • Læg låg på gryden, og kog suppen i omkring 25 minutter, indtil kartoflerne er meget møre.
  • Blend suppen glat med en stavblender.
  • Kom lidt smør i for at suppen bliver mere glat.
  • Smag til med sherryeddike for syre og salt og peber.

Noter

Steg bacon- eller parmaskinken sprød på en pande, og skære dem i mindre stykker.
Ved servering drysses lidt sprødt bacon eller parmaskine over suppe.
Server eventuelt suppen med noget lækkert brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Suppen kan man nemt lave dagen inden.

Den få lige som mange andre supper mere dybde i smagen, når den får lov at stå køligt til næste da.
Den vil uden problemer kunne være en del af flere små retter, da man kan servere en mindre portion af den til sine gæster.
Men den er ligeså skøn som en hverdags suppe til hovedret.

Inspirationen til denne bisque på hvide bønner er fra Thomas Hermans kogebog Feast, hvor han selv har lavet den, da han var souchef på restauranten Kong Hans. Med lidt ændringer kan man få min opskrift på denne suppe.

 

Bruger man tørrede bønner skal man huske at de skal sættes i blød i omkring 12 timer inden de koges med i suppen.

 

Sørg for at blende suppen så den bliver glat uden klumper.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!