RabarberCrumble

af | 17. aug 2018 | Bagning, Desserter, Opskrifter, Sommer

En sprød og knasende Rabarbercrumble er en super  nem og lækker måde, at bage en sommerkage på.
Rabarber er skønne, at bruge i både det søde og salte køkken, og vi bruger dem rigtig meget i deres lange sæson.
Vores løleskabet indeholder meget af tiden en rabarberkompot, hvor du kan se opskriften af den HER.
Vi bruger den til både is, skyr eller i det salte køkken, f.eks. som tilbehør til stegte rødspætter, hvor kombinationen med syltede agurker og den søde rabarberkompot er fantastisk.

Hjemmelavet opskrift på Rabarbercrumble
Hjemmelavet opskrift på Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble er en lækker sprød knasende og meget nem måde, at bage en sommerkage på. Man får de super skønne rabarber og en masse knas i denne dessert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kage, Dessert, Rabarber, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 500 – 600 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • Saften fra ½ citron
  • ½ dl. Rom kan udelades

Crumble

  • 100 g. mel
  • 100 g. havregryn
  • 80 g. sukker
  • 100 g. smør

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Vask rabarberne for jord, skær dem dernæst i mindre stykker, som kommes i et ildfast fad.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret for, at skille dem ad.
  • Hæld vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret over rabarberen, sammen med citronsaften og evt. noget godt rom.
  • Vend det rundt.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn 180 grader i 15 minutter.
  • Tag fadet ud, og drys crumblen over og stil den ind i ovnen igen i ca. 20 – 25 minutter indtil crumblen er gylden på overfladen.

Crumble

  • Hæld melet i en skål.
  • Skær smørret i små tern, som kommet i skålen.
  • Hæld dernæst havregryn og sukker i skålen.
  • Ælt det hele sammen med hænderne, så det minder om en grynet konsistens.

Noter

Server med f.eks. med cremefraiche eller vaniljeis til. En rabarbercrumble kan holde sig ca. 3 – 4 fire dage i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rabarbercrumblen må næsten anses som en utrolig hurtig måde, at bage en kage på. Forberedelsen af crumblen tager ikke mange minutter, hvilket det heller ikke gør med, at skære rabarberne i stykker, smide dem i et fad og sætte det i ovnen.
Man kan selv varierer om man skal serverer noget til rabarbercrumblen, som f.eks. creme fraiche eller is. Jeg kan godt finde på, at bruge min egen hjemmelavede vaniljeis ovenpå rabarbercrumblen, hvilket kun gør den endnu mere lækker.

Rabarber i fad til Rabarbercrumble

Opskrift på Rabarbercrumble

Når rabarbercrumblen er færdig køles den lidt ned inden servering.

Rabarbercrumble som dessert

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!