En sprød og knasende Rabarbercrumble er en super nem og lækker måde, at bage en perfekt sommerkage på.
Rabarbercrumble må næsten anses som en af de nemmeste og hurtigste måder, at bage en kage på. Forberedelsen af crumblen tager ikke mange minutter, hvilket det heller ikke gør med, at skære rabarberne i stykker, smide dem i et fad og sætte det i ovnen. Det er utrolig nemt at lave en skøn sommerdessert på.
Man kan selv varierer om man skal serverer noget til rabarbercrumble, som f.eks. creme fraiche eller is. Jeg kan godt finde på, at bruge min egen hjemmelavede vaniljeis ovenpå den, hvilket kun gør den endnu mere lækker. Crumblen med de let syrlige rabarber er perfekt i forårs og sommermånederne.
Prøv også disse opskrifter med rabarber: Rabarbersirup // Rabarberis // Rabarberkage
Rabarbercrumble
Ingredienser
Rabarberkompot
- 500 – 600 g. rabarber
- 150 g. rørsukker
- ½ vaniljestang
- Saften fra ½ citron
- ½ dl. Rom kan udelades
Crumble
- 100 g. mel
- 100 g. havregryn
- 80 g. sukker
- 100 g. smør
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Vask rabarberne for jord, skær dem dernæst i mindre stykker, som kommes i et ildfast fad.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret for, at skille dem ad.
- Hæld vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret over rabarberen, sammen med citronsaften og evt. noget godt rom.
- Vend det rundt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn 180 grader i 15 minutter.
- Tag fadet ud, og drys crumblen over og stil den ind i ovnen igen i ca. 20 – 25 minutter indtil crumblen er gylden på overfladen.
Crumble
- Hæld melet i en skål.
- Skær smørret i små tern, som kommet i skålen.
- Hæld dernæst havregryn og sukker i skålen.
- Ælt det hele sammen med hænderne, så det minder om en grynet konsistens.
Noter
Rabarbercrumble opskrift
Første trin i en hjemmelavet rabarbercrumble opskrift er at få skåret rabarberne i mindre stykker som kommes i et fad med sukker, som først skal i ovnen i små 20 minutter. Personligt bruger jeg altid en halv vaniljestang blandet i det for ekstra smag. Det kan også være en skvæt rom. Dernæst kommes crumblen af mel, havregryn, sukker og smør over som igen skal i ovnen.
Rabarber som i denne lækre rabarbercrumble er skønne, at bruge i både det søde og salte køkken, og vi bruger dem rigtig meget i deres lange sæson.
Vores køleskabet indeholder meget af tiden en rabarberkompot, hvor du kan se opskriften af den HER. Vi bruger den til både is, skyr eller i det salte køkken, f.eks. som tilbehør til stegte rødspætter, hvor kombinationen med syltede agurker og den søde rabarberkompot er fantastisk.
I dag kan du købe rabarber helt hen i oktober måned, som stadig er ganske gode til kompot eller crumble med rabarber. Husk at friske kan holde sig i køleskabet i omkring en uges tid.
Når rabarbercrumblen er færdig køles den lidt ned inden servering.
0 kommentarer