og

RabarberCrumble

af | 17. aug 2018 | Bagning, Desserter, Opskrifter, Sommer

Opskrift på Rabarbercrumble

En sprød og knasende Rabarbercrumble er en super  nem og lækker måde, at bage en perfekt sommerkage på.

Rabarbercrumble må næsten anses som en af de nemmeste og hurtigste måder, at bage en kage på. Forberedelsen af crumblen tager ikke mange minutter, hvilket det heller ikke gør med, at skære rabarberne i stykker, smide dem i et fad og sætte det i ovnen. Det er utrolig nemt at lave en skøn sommerdessert på.

Man kan selv varierer om man skal serverer noget til rabarbercrumble, som f.eks. creme fraiche eller is. Jeg kan godt finde på, at bruge min egen hjemmelavede vaniljeis ovenpå den, hvilket kun gør den endnu mere lækker. Crumblen med de let syrlige rabarber er perfekt i forårs og sommermånederne.

Prøv også disse opskrifter med rabarber: Rabarbersirup // Rabarberis // Rabarberkage

Hjemmelavet opskrift på Rabarber crumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble er en lækker sprød knasende og meget nem måde, at bage en sommerkage på. Man får de super skønne rabarber og en masse knas i denne dessert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kage, Dessert, Rabarber, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 500 – 600 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • Saften fra ½ citron
  • ½ dl. Rom kan udelades

Crumble

  • 100 g. mel
  • 100 g. havregryn
  • 80 g. sukker
  • 100 g. smør

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Vask rabarberne for jord, skær dem dernæst i mindre stykker, som kommes i et ildfast fad.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret for, at skille dem ad.
  • Hæld vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret over rabarberen, sammen med citronsaften og evt. noget godt rom.
  • Vend det rundt.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn 180 grader i 15 minutter.
  • Tag fadet ud, og drys crumblen over og stil den ind i ovnen igen i ca. 20 – 25 minutter indtil crumblen er gylden på overfladen.

Crumble

  • Hæld melet i en skål.
  • Skær smørret i små tern, som kommet i skålen.
  • Hæld dernæst havregryn og sukker i skålen.
  • Ælt det hele sammen med hænderne, så det minder om en grynet konsistens.

Noter

Server med f.eks. med cremefraiche eller vaniljeis til. En rabarbercrumble kan holde sig ca. 3 – 4 fire dage i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rabarbercrumble opskrift

Første trin i en hjemmelavet rabarbercrumble opskrift er at få skåret rabarberne i mindre stykker som kommes i et fad med sukker, som først skal i ovnen i små 20 minutter. Personligt bruger jeg altid en halv vaniljestang blandet i det for ekstra smag. Det kan også være en skvæt rom. Dernæst kommes crumblen af mel, havregryn, sukker og smør over som igen skal i ovnen.


Rabarber som i denne lækre rabarbercrumble er skønne, at bruge i både det søde og salte køkken, og vi bruger dem rigtig meget i deres lange sæson.
Vores køleskabet indeholder meget af tiden en rabarberkompot, hvor du kan se opskriften af den HER. Vi bruger den til både is, skyr eller i det salte køkken, f.eks. som tilbehør til stegte rødspætter, hvor kombinationen med syltede agurker og den søde rabarberkompot er fantastisk.

I dag kan du købe rabarber helt hen i oktober måned, som stadig er ganske gode til kompot eller crumble med rabarber. Husk at friske kan holde sig i køleskabet i omkring en uges tid.

Rabarber i fad til Rabarbercrumble

Når rabarbercrumblen er færdig køles den lidt ned inden servering.

Hjemmelavet opskrift på Rabarber crumble

Rabarbercrumble som dessert

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!