og
Svampet og nem rabarberkage

Verdens bedste opskrift på nem rabarberkage.

Rabarberkage er en nem frugtkage fyldt med de skønneste rabarberstykker i. Server den med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.
De syrlige søde rabarber er i sæson fra det tidlige forår og frem til efteråret. Rabarber kan købes i næsten alle supermarkeder både store og små.

I en svampet rabarberkage er de perfekte, da den let syrlige smag passer godt i en kage.

En rabarberkage er meget nem at bage, og tager ikke meget længere tid end lidt over 1 time, at lave.

Opskrift på rabarberkage

Du har sikkert langt de fleste ingredienser i dine køkkenskabe, men mangler du nogle kan de købes i alle supermarkeder. Du skal selvfølgelig bruge mel, æg, sukker og selvfølgelige rabarber. Jeg har brugt en enkelt vaniljestang, som jeg synes giver den helt perfekte smag til en hjemmelavet rabarberkage. Har du ikke en vaniljestang kan du enten undlade den, eller bruge lidt vaniljeessens.

Læs om: Rabarbercrumble // Rabarbermuffins // Koldskålskage

Rabarberkage med cremefriache

Rabarberkage

Verdens bedste opskrift på nem rabarberkage.
4.12 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. rabarber
  • 3 spsk. sukker
  • ¼ stk. vaniljestang

Kagedej

  • 200 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 200 g. sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • ½ dl. mælk
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • Skyl og rense rabarberne. Skær det grønne og det nederste af stænglerne af.
  • Skær dernæst rabarberstænglerne i stykker af 1½ – 2 cm, som vendes med sukkeret og kornene fra en ¼ vaniljestang.
  • Lad dette stå mens du laver kagedejen.

Kagedej

  • Smelt smøret i en gryde eller i mikroovnen.
  • Kom æg, sukker og kornene fra vaniljestangen i en skål. Pisk det til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt dernæst det smeltede smør og mælk.
  • Bland hvedemel og bagepulver sammen som lidt af gangen hældes i skålen med de øvrige ingredienser pånær rabarstykkerne, mens der røres rundt.
  • Dernæst vendes rabarberstykkerne i dejen.
  • Smør en springform med margarine som drysses med mel.
  • Hæld dejen i springformen som bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 50 minutter.
  • Prik i kagen med en kødnål, strikkepind eller lignende. Såfremt der sidder noget dej på den, bages den i længere tid.
  • Tage rabarberkagen ud af ovnen som køles lidt ned inden den fjernes fra springformen.

Noter

Server rabarberkagen sammen med creme fraiche eller kold vaniljeis.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Denne rabarberkage er egentlig en frugt kage. Du kan i stedet for rabarber bruge andre frugter eller bær, som jordbær, hindbær eller dine yndlingsbær.
En kage som denne af rabarber er også god til at pynte. Du kan eksempelvis skære rabarberstængerne i tynde skiver, som placeres oven på rabarberkagen inden den bages. Jeg valgte at skære nogle enkelte stykker i skiver som jeg dryssede ovenpå.

Rabarberkage Nem opskrift

Hvilke slags rabarber bruges i en rabarberkage?

Du skal bruge dem du kan købe. Langt de fleste rabarber er let syrlige, hvilket er grunden til at de drysses med sukker for at give dem den rette sødme til kagen. Ind mellem kan man købe rabarber der er mindre syrlige end normalt.

Kager som rabarber kage kan sagtens holde sig i nogle dage. Sørg for at pakke dem ind i en stor frostpose eller andet til mad, så den ikke tørrer ud. Du kan ligeledes lune den op i mikroovnen. Et lunt stykke rabarberkage smager skønt sammen med lidt vaniljeis til.

Rabarberkage med cremefriache

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Lisa Jordan

    Kan man bruge optøede rabarber til kagen?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lisa

      Jeg tænker at du godt kan bruge optøede rabarber til kagen.
      Eneste du skal være opmærksom på er, at de falder mere sammen end friske, hvilket ikke bør gøre noget.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!