Verdens bedste opskrift på nem rabarberkage.
Rabarberkage er en nem frugtkage fyldt med de skønneste rabarberstykker i. Server den med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.
De syrlige søde rabarber er i sæson fra det tidlige forår og frem til efteråret. Rabarber kan købes i næsten alle supermarkeder både store og små.
I en svampet rabarberkage er de perfekte, da den let syrlige smag passer godt i en kage.
En rabarberkage er meget nem at bage, og tager ikke meget længere tid end lidt over 1 time, at lave.
Opskrift på rabarberkage
Du har sikkert langt de fleste ingredienser i dine køkkenskabe, men mangler du nogle kan de købes i alle supermarkeder. Du skal selvfølgelig bruge mel, æg, sukker og selvfølgelige rabarber. Jeg har brugt en enkelt vaniljestang, som jeg synes giver den helt perfekte smag til en hjemmelavet rabarberkage. Har du ikke en vaniljestang kan du enten undlade den, eller bruge lidt vaniljeessens.
Læs om: Rabarbercrumble // Rabarbermuffins // Koldskålskage
Rabarberkage
Ingredienser
- 250 g. rabarber
- 3 spsk. sukker
- ¼ stk. vaniljestang
Kagedej
- 200 g. smør
- 2 stk. æg
- 200 g. sukker
- ½ stk. vaniljestang
- ½ dl. mælk
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Udstyr
Sådan gør du
- Skyl og rense rabarberne. Skær det grønne og det nederste af stænglerne af.
- Skær dernæst rabarberstænglerne i stykker af 1½ – 2 cm, som vendes med sukkeret og kornene fra en ¼ vaniljestang.
- Lad dette stå mens du laver kagedejen.
Kagedej
- Smelt smøret i en gryde eller i mikroovnen.
- Kom æg, sukker og kornene fra vaniljestangen i en skål. Pisk det til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt dernæst det smeltede smør og mælk.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen som lidt af gangen hældes i skålen med de øvrige ingredienser pånær rabarstykkerne, mens der røres rundt.
- Dernæst vendes rabarberstykkerne i dejen.
- Smør en springform med margarine som drysses med mel.
- Hæld dejen i springformen som bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 50 minutter.
- Prik i kagen med en kødnål, strikkepind eller lignende. Såfremt der sidder noget dej på den, bages den i længere tid.
- Tage rabarberkagen ud af ovnen som køles lidt ned inden den fjernes fra springformen.
Noter
Denne rabarberkage er egentlig en frugt kage. Du kan i stedet for rabarber bruge andre frugter eller bær, som jordbær, hindbær eller dine yndlingsbær.
En kage som denne af rabarber er også god til at pynte. Du kan eksempelvis skære rabarberstængerne i tynde skiver, som placeres oven på rabarberkagen inden den bages. Jeg valgte at skære nogle enkelte stykker i skiver som jeg dryssede ovenpå.
Hvilke slags rabarber bruges i en rabarberkage?
Du skal bruge dem du kan købe. Langt de fleste rabarber er let syrlige, hvilket er grunden til at de drysses med sukker for at give dem den rette sødme til kagen. Ind mellem kan man købe rabarber der er mindre syrlige end normalt.
Kager som rabarber kage kan sagtens holde sig i nogle dage. Sørg for at pakke dem ind i en stor frostpose eller andet til mad, så den ikke tørrer ud. Du kan ligeledes lune den op i mikroovnen. Et lunt stykke rabarberkage smager skønt sammen med lidt vaniljeis til.
Kan man bruge optøede rabarber til kagen?
Hej Lisa
Jeg tænker at du godt kan bruge optøede rabarber til kagen.
Eneste du skal være opmærksom på er, at de falder mere sammen end friske, hvilket ikke bør gøre noget.
Bedste hilsner
Søren
Rigtig god
Hej Irma
Tusinde tak fordi du synes den er rigtig god 🙏.
Bedste hilsner
Søren
Rigtig lækker og nem kage.
Jeg brugte en blanding af rabarber og stikkelsbær. Har også lavet den med brombær vendt i kanelsukker, hvilket også fungerede rigtig godt.
Hej Lea
Tusinde tak for rosen, og dit tip med brombær som jeg skal have prøvet :-).
Bedste hilsner
Søren