og

Rabarbermuffins

af | 24. sep 2019 | Bagning, Opskrifter

Opskrift på rabarbermuffins

Svampede og lækre rabarbermuffins med store stykker mørk chokolade inden i passer perfekt godt sammen med en god kop kaffe eller te til.
Jeg havde plukket nogle stængler røde rabarber fra haven, og vendt dem i en muffinsdej sammen med groft hakket chokolade.
Rabarberne giver lidt syrligt til muffins sødme, hvilket gør at rabarber smager afsindig godt i kager.
Jeg har valgt, at skære rabarberstænglerne i mindre stykker drysset med sukker og direkte i dejen, uden at gøre mere ved dem. Bagningen sørger for, at de falder sammen og har en dejlig smag. Rabarbermuffins er derfor noget af de bedste muffins.

Prøv disse kager: Fastelavnskager med Remonce // Chokoladekage

Opskrift på rabarbermuffins

Rabarbermuffins med chokolade stykker

Rabarbermuffins med chokolade stykker er en nem og perfekt måde, at bage muffins på. Perfekt til en eftermiddagshygge.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Dessert, Opskrift, Kage
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g. sukker
  • 150 g. smør
  • 200 g. mel
  • 1 dl. yoghurt
  • 125 g. rabarber
  • 200 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne grundigt for jord, og skær toppen af. Skær dem dernæst i tynde skiver , som kommes i en skål, hvor der vendes 1 spsk. sukker i,
  • Hak chokoladen groft. Der må gerne være store stykker i mellem.
  • Kom sukker og smør i en skål, og pisk det indtil det er cremet og tykt.
  • Pisk dernæst et æg i ad gangen, og pisk videre et par minutter. Tilsæt yoghurten og pisk det i.
  • Bland mel og bagepulver samme og vend det i dejen sammen med chokoladestykkerne.
  • Fordel dejen i formene.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  • Drys dem evt. med lidt flormelis.

Noter

Muffins kan holde sig i en lufttæt beholder 3 – 4 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Bage opskrift på rabarber muffins

Vi har i længere tid haft en enkelt rabarberplante der hvert år giver os et par kilo lækre rabarber helt indtil slut september. Jeg bruger dem rigtig meget til rabarberkompot og rabarbersaft, som ville passe godt med en rabarbermuffins.
Meget ofte i september tror jeg ikke, at der kommer flere stængler rabarber, men bliver altid positiv overrasket.

Rabarber skåret i tynde skiver

Skær rabarberne i tynde skiver.

Rabarbermuffins dej

Vend chokolade og rabarberstykker i dejen.

Dej til muffins i forme

Del dejen i muffins formene.

Nybagte rabarbermuffins

Lad muffins køle lidt af inden man spiser dem.

Bagte rabarbermuffins

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Nyheder

    Tak for en meget udførlig opskrift på rabarber muffins 🙂 (Så kan selv jeg følge med!) 😀

    Svar
    • Søren

      Velbekomme 🙂 og tak for rosen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Johanne

    Tak for opskriften, har selv lavet denne opskrift til en børne fødselsdag.

    Svar
    • Søren

      Hej Johanne
      Tak for rosen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!