Chokoladekage

af | 29. okt 2019 | Bagning, Desserter, Opskrifter

Chokoladekage er noget alle elsker, at spise og her er mit bud på en enkel, men rigtig god chokoladekage.
Der findes rigtig mange forskellige opskrifter på den bedste chokoladekage, som garanteret er lækre.
Jeg har i min kage tilsat både korn fra en vaniljestang og en halv kop stærk kaffe, som passer rigtig godt til kakaosmagen. Når kagen er færdig med, at bage i ovnen skal den køle ned før den blev smurt med en mørk kakao glasur.
Man kan undlade kakaoen, hvis man gerne vil have en lys glasur på sin chokoladekage.

 

 

Chokoladekage Verdens bedste og nemmeste chokoladekage

Chokoladekage er en af de mest populære kager, og her får I en af de nemmeste og rigtig gode opskrifter på en chokoladekage.
3.83 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Opskrift, Kage, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 1 bradepande
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Chokoladekagen

  • 300 g Sukker
  • 6 spsk. Kakaopulver
  • Korn fra en ½ vaniljestang
  • 250 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • dl. Vand
  • 1 dl. Stærk kaffe
  • 2 hele Æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron
  • 1 Knivspids salt

Glasur

  • 200 g Flormelis
  • 3 spsk. Fakao
  • 2 spsk. Blødt smør
  • ½ dl Sødmælk
  • Revet mørk chokolade

Udstyr

  • Bradepande eller ildfast fad af ca. 23 x 33 cm.

Sådan gør du

Chokoladekagen

  • Sigt mel og de andre tørre dele i en skål, hvor de blandes godt sammen.
  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule ned.
  • Tilsæt æg, kaffe, vand og smør og til de tørre ingredienser, og pisk det sammen med en håndmixer.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande eller ildfast fast på ca. 23 x 33 cm.
  • Bag kagen på den midterste rille i ovnen i cirka 35 minutter ved 170 grader uden varmluft.
  • Mærk efter med en nål om der sidder noget på nålen, da den ellers skal have lidt mere.
  • Tag kagen ud af ovnen.
  • Lad chokoladekagen køle ned inden glasuren fordelen på overfladen.

Glasur

  • Bland flormelis, kakao og smør i en skål.
  • Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme mælk i de tørre ingredienser og bland det godt rundt til en glasur.
  • Smør glasuren ud på chokoladekagen når denne er kølet lidt den.

Noter

En chokoladekage bliver bedre af, at blive frosset ned og dernæst taget op igen. Problemet er selvfølgelig om man kan lade den være.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Er det svært, at bage en chokoladekage?
Nej, det er noget af det nemmeste der findes.

Tager det lang tid at bage en chokoladekage?
Nej, jeg brugte omkring 20 – 25 minutter, at piske alle ingredienserne sammen, og lod den bage i 35 minutter i ovnen.

Kan jeg tilsætte andre ingredienser i min chokoladekage?
Ja. Man kan tilsætte hakkede valnødder, hakket mørkt chokolade, frosset bær eller hvad man selv ønsker den skal indeholde.

Er det en god ide, at prikke i kagen med en kødnål?
Jeg det er en god ide, da man derved sikrer sig, at den er færdig, når der ikke sidder noget dej på nålen.

Må en chokoladekage gerne være fugtig inden i?
Ja den bør være lidt fugtig for, at den har den helt rigtige konsistens.

Bør jeg ikke bage kagen ved varmluft?
En kage bør bages ved almindelig ovn varme.
Varmluften fjerner fugtigheden i ovnen, og det kan gøre at kagen bliver for tør.

En chokoladekage har mange gange godt, at blive frosset ned, og dernæst tages op igen.

Især en kage som denne er nem, at gå i gang med, hvis man er uøvet i, at bage. Falder den f.eks. lidt sammen på midten betyder det, at den skal have lidt mere, da den i midten er for fugtig. Giv den et par minutter af gangen, og tag den så ud for, at se om den har rejst sig.

 

 

En chokoladekage kan både serveres til en børnefødselsdag, til eftermiddagskaffen, på arbejde, som dessert med f.eks. en god vaniljeis til.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. anita

    kan man undlade natron og barew komme lidt ekstra bagepulver i

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anita
      Du kan godt bruge dobbelt bagepulver i chokoladekagen.
      Natron er egentlig det samme som bagepulver, bare uden syre.
      Da bagepulveret fik sit indtog kunne man bage kager uden syre, eksempelvis surmælksprodukter.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!