Chokoladekage er noget alle elsker, at spise og her er mit bud på en enkel, men rigtig god chokoladekage.
Der findes rigtig mange forskellige opskrifter på den bedste chokoladekage, som garanteret er lækre.
Jeg har i min kage tilsat både korn fra en vaniljestang og en halv kop stærk kaffe, som passer rigtig godt til kakaosmagen. Når kagen er færdig med, at bage i ovnen skal den køle ned før den blev smurt med en mørk kakao glasur.
Man kan undlade kakaoen, hvis man gerne vil have en lys glasur på sin chokoladekage.
Prøv disse dejlige kager: Cookies // Banankage
Chokoladekage Verdens bedste og nemmeste chokoladekage
Ingredienser
Chokoladekagen
- 300 g Sukker
- 6 spsk. Kakaopulver
- Korn fra en ½ vaniljestang
- 250 g Hvedemel
- 150 g Smør
- 1½ dl. Vand
- 1 dl. Stærk kaffe
- 2 hele Æg
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Natron
- 1 Knivspids salt
Glasur
- 200 g Flormelis
- 3 spsk. Fakao
- 2 spsk. Blødt smør
- ½ dl Sødmælk
- Revet mørk chokolade
Sådan gør du
Chokoladekagen
- Sigt mel og de andre tørre dele i en skål, hvor de blandes godt sammen.
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule ned.
- Tilsæt æg, kaffe, vand og smør og til de tørre ingredienser, og pisk det sammen med en håndmixer.
- Hæld dejen i en smurt bradepande eller ildfast fast på ca. 23 x 33 cm.
- Bag kagen på den midterste rille i ovnen i cirka 35 minutter ved 170 grader uden varmluft.
- Mærk efter med en nål om der sidder noget på nålen, da den ellers skal have lidt mere.
- Tag kagen ud af ovnen.
- Lad chokoladekagen køle ned inden glasuren fordelen på overfladen.
Glasur
- Bland flormelis, kakao og smør i en skål.
- Varm mælken op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme mælk i de tørre ingredienser og bland det godt rundt til en glasur.
- Smør glasuren ud på chokoladekagen når denne er kølet lidt den.
Noter
Er det svært, at bage en chokoladekage?
Nej, det er noget af det nemmeste der findes.
Tager det lang tid at bage en chokoladekage?
Nej, jeg brugte omkring 20 – 25 minutter, at piske alle ingredienserne sammen, og lod den bage i 35 minutter i ovnen.
Kan jeg tilsætte andre ingredienser i min chokoladekage?
Ja. Man kan tilsætte hakkede valnødder, hakket mørkt chokolade, frosset bær eller hvad man selv ønsker den skal indeholde.
Er det en god ide, at prikke i kagen med en kødnål?
Jeg det er en god ide, da man derved sikrer sig, at den er færdig, når der ikke sidder noget dej på nålen.
Må en chokoladekage gerne være fugtig inden i?
Ja den bør være lidt fugtig for, at den har den helt rigtige konsistens.
Bør jeg ikke bage kagen ved varmluft?
En kage bør bages ved almindelig ovn varme.
Varmluften fjerner fugtigheden i ovnen, og det kan gøre at kagen bliver for tør.
En chokoladekage har mange gange godt, at blive frosset ned, og dernæst tages op igen.
Især en kage som denne er nem, at gå i gang med, hvis man er uøvet i, at bage. Falder den f.eks. lidt sammen på midten betyder det, at den skal have lidt mere, da den i midten er for fugtig. Giv den et par minutter af gangen, og tag den så ud for, at se om den har rejst sig.
En chokoladekage kan både serveres til en børnefødselsdag, til eftermiddagskaffen, på arbejde, som dessert med f.eks. en god vaniljeis til.
kan man undlade natron og barew komme lidt ekstra bagepulver i
Hej Anita
Du kan godt bruge dobbelt bagepulver i chokoladekagen.
Natron er egentlig det samme som bagepulver, bare uden syre.
Da bagepulveret fik sit indtog kunne man bage kager uden syre, eksempelvis surmælksprodukter.
Bedste hilsner
Søren