Banankage

af | 13. sep 2019 | Bagning, Desserter, Opskrifter

 

Vidste du, at plettede bananer er perfekte i en lækker banankage, med skønner stykker mørk chokolade i?
Lad endelig være med, at smide de gamle plettede bananer ud, da de udvikler sig i smagen, og passer bedre i bagværk end dem der er lidt hårde. En vidunderlig banankage elsker alle og den er desuden utrolig nem, at lave og kan gemmes over flere dage. Kagen kan minde lidt om bananbrød da opskriften på denne banankage også er lidt svampet og lækker i det. Jeg valgte at tilsætte en del mørk chokolade som jeg synes matcher bananens smag vildt godt, og gør den endnu bedre. Sammen med en god kop kaffe eller te passer den utrolig godt om eftermiddagen.

 

Banankage

Banankage med smeltet chokolade inden i er noget af det lækreste der findes, og her får du en super nem opskrift, som alle vil elske.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Dessert, Opskrift, Kage
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 meget modne bananer
  • 3 hele æg
  • 200 g. mørk muscovado sukker eller brun farin
  • 125 g. blødt smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 hel vaniljestang
  • 100 g. 70 % mørk chokolade
  • 230 g. hvedemel
  • 1 - 2 spsk. God mørk rom Kan udelades

Udstyr

  • 1 liters rugbrødsform eller fire 2½ dl. forme.

Sådan gør du

  • Kom æg og muscovado sukker i en skål som piskes, efter 1 minut kommes det meget bløde smør i, og massen piskes indtil den er luftig og sukkeret opløst.
  • Mos bananerne og kom dem i massen som røres sammen.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene af. Mos kornene med siden af en kniv i lidt sukker for, at de skilles ad.
  • Rør mel, vaniljekorn og bagepulver i massen.
  • Hak den mørke chokolade til grove stykker, hvorefter de vendes i dejen.
  • Hæld rommen i, som vendes i dejen.
  • Smør formen eller formene, hvor i dejen hældes i.
  • Opvarm en ovn uden varmluft til 180 grader, hvor dejen bages i ca. 40 – 50 minutter.
  • Efter 35 minutter stikkes en strikkepind eller tyk nål i dejen, hvor der ikke må hænge dej på.
  • Tag banankagen ud, og løsn den i siderne og bank den ud af formen.
  • Lad den køle lidt eller helt ned.
  • Den kan sagtens serveres lun med en god klat creme fraiche til.

Noter

Skal den gemmes, er det en god ide, at pakke den ind i madpakkepapir og dernæst i en lufttæt pose, eller i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Her kan man finde andre søde sager: Svampede Brownies // Chokolade Mousse // Den Italienske Klassiker Tiramisu

Bananens botaniske navn er noget så poetisk som Musa Paradisiaca, hvilket passer rigtig godt, når man tager en bid af en let svampet banankage med smeltet chokolade inden i.
Jeg bagte banankagen i en 1 liters rugbrødsform, men jeg kunne også have brugt fire små forme, som passer godt til picnic eller til ungerne, hvis de skal på tur.
Smagen af banan og chokolade på samme tid har jeg altid været helt vild med. Jeg kan finde på, at tage et stykke rigtig god chokolade sammen med en halv banan, som jeg synes højner smagen på begge dele. Det lyder måske lidt små tosset, men du bør prøve det.

 

En banankage kan man godt smide i fryseren, selv om jeg vil undrer mig, hvis nogen kan lade den være i fred.
Det er ikke så tit jeg bager kager, brownies eller muffins og lignende, men jeg er kommet til den beslutning, at det skal der laves om på. Der skal til, at være mere bagværk her på Gastromad. Så næste skridt bliver muffins.

 

 

Disse bananer passer rigtig god i en banankage.

 

Mos bananerne groft. Det gør ikke noget, at der er større stykker i banankagen.

 

Pisk æg, smør og muscovadosukker sammen, og dernæst de mosede bananer.

 

Hak chokoladen groft.

 

Vend den hakkede chokolade i dejen.

 

Smør en rugbrødsform, og hæld dejen i den.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!