Banankage med smeltet chokolade er noget af det lækreste der findes, og her får du en super nem opskrift.
Vidste du, at plettede bananer er perfekte til en lækker svampet banankage, med skønne stykker mørk chokolade?
Lad endelig være med, at smide de gamle plettede bananer ud, da de udvikler sig i smagen, og passer bedre i bagværk end dem der er lidt hårde. En vidunderlig banankage elsker alle og den er desuden utrolig nem, at lave og kan gemmes over flere dage. Kagen kan minde lidt om bananbrød da denne banankage opskrift giver en skøn og svampet kage med bananer. Jeg valgte at tilsætte en del grofthakket mørk chokolade som jeg synes matcher bananens smag vildt godt, og gør den endnu bedre. Sammen med en god kop kaffe eller te passer den utrolig godt om eftermiddagen.
Prøv disse bageopskrifter: Svampede Brownies // Banana Cream Pie // Bananmuffins med chokolade
Banankage
Ingredienser
- 4 meget modne bananer
- 3 hele æg
- 200 g. mørk muscovado sukker eller brun farin
- 125 g. blødt smør
- 1 tsk. bagepulver
- 1 hel vaniljestang
- 100 g. 70 % mørk chokolade
- 230 g. hvedemel
- 1 – 2 spsk. God mørk rom Kan udelades
Sådan gør du
- Kom æg og muscovado sukker i en skål som piskes, efter 1 minut kommes det meget bløde smør i, og massen piskes indtil den er luftig og sukkeret opløst.
- Mos bananerne og kom dem i massen som røres sammen.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene af. Mos kornene med siden af en kniv i lidt sukker for, at de skilles ad.
- Rør mel, vaniljekorn og bagepulver i massen.
- Hak den mørke chokolade til grove stykker, hvorefter de vendes i dejen.
- Hæld rommen i, som vendes i dejen.
- Smør formen eller formene, hvor i dejen hældes i.
- Opvarm en ovn uden varmluft til 180 grader, hvor dejen bages i ca. 40 – 50 minutter.
- Efter 35 minutter stikkes en strikkepind eller tyk nål i dejen, hvor der ikke må hænge dej på.
- Tag banankagen ud, og løsn den i siderne og bank den ud af formen.
- Lad den køle lidt eller helt ned.
- Den kan sagtens serveres lun med en god klat creme fraiche til.
Noter
Banankage Opskrift
Jeg bagte banankagen i en 1 liters rugbrødsform, men jeg kunne også have brugt fire små forme, som passer godt til picnic eller til ungerne, hvis de skal på tur.
Smagen af banan og chokolade på samme tid har jeg altid været helt vild med. Jeg kan finde på, at tage et stykke rigtig god chokolade sammen med en halv banan, som jeg synes højner smagen på begge dele. Det lyder måske lidt små tosset, men du bør prøve det.
Bananens botaniske navn er noget så poetisk som Musa Paradisiaca, hvilket passer rigtig godt, når man tager en bid af en let svampet banankage med smeltet chokolade inden i.
En banankage med chokolade kan man godt smide i fryseren, selv om jeg vil undrer mig, hvis nogen kan lade den være i fred.
Det er ikke så tit jeg bager kager, brownies eller muffins og lignende, men jeg er kommet til den beslutning, at det skal der laves om på. Der skal til, at være mere bagværk her på Gastromad. Så næste skridt bliver muffins.
Disse bananer passer rigtig god i en banankage.
Mos bananerne groft. Det gør ikke noget, at der er større stykker i banankagen.
Pisk æg, smør og muscovadosukker sammen, og dernæst de mosede bananer.
Hak chokoladen groft.
Vend den hakkede chokolade i dejen til banankagen.
Smør en rugbrødsform, og hæld dejen i den.
Lækker og svampet banankage med chokolade.
0 kommentarer