Banana Cream Pie er langt mere end bare end en simpel tærte dessert. Den har den skønneste cremede friske smag af bananer.
Tærten Banana Cream Pie er en klassisk amerikansk dessert, som er utrolig populær til Super Bowl. Jeg forstår godt, at den er populær derovre. Hvem elsker ikke kombinationen er bananer og vaniljecreme ovenpå en lækker sprød tærtebund? En tærte med bananer med denne skønne let sødlige smag og friskhed er utrolig lækker som dessert.
Jeg bagte den på et tidspunkt for mine kollegaer som skulle teste den. Heldigvis faldt den i rigtig god jord. Dommen var at kombinationen af banansmag, vaniljecreme og sprød tærtebund var perfekt.
Banana Cream Pie opskrift
Opskrift på Banana Cream Pie er over to dele. Som mange andre tærter skal man først bage selve tærtedejen. Du kan enten købe en færdiglavet dej, eller følge min opskrift. Laver du den selv skal du afsætte lidt over en time til det, da den skal hvile i køleskabet i en time.
Vaniljecremen der bruges til banantærten er ret klassisk, hvor du kan bruge mel eller majsmel for at tykne den. Jeg bruger altid hele vaniljestænger, da jeg oplever at det giver en bedre smag af vanilje i cremen. Samtidig passer vanilje og banan super godt i en banantærte.
Jeg har brugt forholdsvis friske bananer. Dermed ment at de ikke er brune. Grunden er at en banana cream pie bages igen, når bananer og vaniljecreme er lagt ovenpå den bagte tærtebund. Derved bliver bananskiverne bløde. Ønsker du en mere cremet bund kan du godt bruge modne bananer. Disse har ligeledes en mere markant banansmag.
Prøv også: Banankage
Banana Cream Pie opskrift
Ingredienser
Tærtebund
- 160 g. hvedemel
- 50 g. sukker
- 100 g. smør
- 1 stk. æg
- 1 knivspids salt
- Smør eller margarine til tærteform
Vaniljecreme
- 1 stk. vanilje stang kornene herfra 150 g. sukker
- 40 g. hvedemel eller majsstivelse
- 1 tsk salt
- 4 ¾ dl. mælk
- 3 stk. æggeblommer
- 25 g. smør
Banana Cream Pie
- 4 – 5 stk. bananer
- 1 dl. fløde
- Mørk chokolade
Udstyr
- Tærtefad
Sådan gør du
Tærtebund
- Hæld mel, sukker og salt i en skål og smuldr smørret i det.
- Kom dernæst ægget i og saml til en kugle.
- Den skal ikke æltes men kun samles.
- Pak dejen ind i film og lad den hvile i 1 time i køleskabet.
- Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud i en smurt tærteform.
- Prik dejen med en gaffel.
- Bag tærtebunden ved 200 grader uden varmluft i ca. 20 minutter.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle af inden bananer og creme kommes over.
Vaniljecreme
- Skrab vaniljekornene af stængerne som blandes med 1 spsk. sukker, så kornene bliver skilt ad
- Kom vaniljekorn, sukker, mel og salt i en gryde.
- Under omrøring med et piskeris hældes mælken i, derefter opvarmes langsomt under omrøring indtil det koger. Lad det dernæst koge i 2 minutter, hvorefter der skrues ned for varmen.
- Kom æggeblommerne i en skål, hvor ca. ½ – 1 dl. creme langsomt hældes imens der røres.
- Dernæst hældes æggeblommerne langsomt i den opvarmede creme, hvorefter den piskes grundigt i 3 minutter.
- Tilsæt smørret og pisk igen i cremen.
- Banana Cream Pie
- Skær bananerne i skiver, som placeres i bunde af tærtedejen.
- Hæld dernæst vaniljecremen over.
- Bag banancreme tærten i 30 minutter ved 175, hvorefter den køles af.
- Du kan som alternativ piske lidt fløde til flødeskum som smøres ud over den bagte banantærte.
- Pynt flødeskummet med skiver af friske bananer og revet mørk chokolad.
Noter
Tips til bageopskriften
- En tærte som denne af bananer kan holde sig omkring 4 – 5 dage i køleskabet.
- Når din banana cream pie er bagt kan du komme et lag flødeskum over med friske bananskiver og revet mørk chokolade.
- Du kan godt bruge en købe tærtedej. Husk at det skal være til en dessert tærte.
- Som jeg har beskrevet kan du både bruge modne eller mere friske bananer.
Bagt banantærte. Du kan serverer den som den er, eller gøre som jeg foreslår i opskriften.
En af de mest muchi tærter jeg kender.
Hvor skal fløden bruges, den står slet ikke i opskriften
Hej Pia
Fløden kan bruges til piskefløde hvis man ønsker at komme dette over tærten efter den er bagt.
Jeg vil så det skrevet ind i opskriften, da jeg nævner det i videoen.
Bedste hilsner
Søren