og

Banana Cream Pie

af | Bagning, Desserter, Opskrifter

Banana Cream Pie

Banana Cream Pie er langt mere end bare end en simpel tærte dessert. Den har den skønneste cremede friske smag af bananer.

Tærten Banana Cream Pie er en klassisk amerikansk dessert, som er utrolig populær til Super Bowl. Jeg forstår godt, at den er populær derovre. Hvem elsker ikke kombinationen er bananer og vaniljecreme ovenpå en lækker sprød tærtebund? En tærte med bananer med denne skønne let sødlige smag og friskhed er utrolig lækker som dessert.

Jeg bagte den på et tidspunkt for mine kollegaer som skulle teste den. Heldigvis faldt den i rigtig god jord. Dommen var at kombinationen af banansmag, vaniljecreme og sprød tærtebund var perfekt.

Banana Cream Pie opskrift

Opskrift på Banana Cream Pie er over to dele. Som mange andre tærter skal man først bage selve tærtedejen. Du kan enten købe en færdiglavet dej, eller følge min opskrift. Laver du den selv skal du afsætte lidt over en time til det, da den skal hvile i køleskabet i en time.

Vaniljecremen der bruges til banantærten er ret klassisk, hvor du kan bruge mel eller majsmel for at tykne den. Jeg bruger altid hele vaniljestænger, da jeg oplever at det giver en bedre smag af vanilje i cremen. Samtidig passer vanilje og banan super godt i en banantærte.

Jeg har brugt forholdsvis friske bananer. Dermed ment at de ikke er brune. Grunden er at en banana cream pie bages igen, når bananer og vaniljecreme er lagt ovenpå den bagte tærtebund. Derved bliver bananskiverne bløde. Ønsker du en mere cremet bund kan du godt bruge modne bananer. Disse har ligeledes en mere markant banansmag.

Prøv også: Banankage

Hjemmelavet Banana Cream Pie

Banana Cream Pie opskrift

Hjemmelavet banana cream pie med masser af bananer og vaniljecreme på en sprød tærtebund,
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Dessert
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Hviletid for tærtedej: 1 time
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tærtebund

  • 160 g. hvedemel
  • 50 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 1 knivspids salt
  • Smør eller margarine til tærteform

Vaniljecreme

  • 1 stk. vanilje stang kornene herfra 150 g. sukker
  • 40 g. hvedemel eller majsstivelse
  • 1 tsk salt
  • 4 ¾ dl. mælk
  • 3 stk. æggeblommer
  • 25 g. smør

Banana Cream Pie

  • 4 – 5 stk. bananer
  • 1 dl. fløde
  • Mørk chokolade

Udstyr

  • Tærtefad

Sådan gør du

Tærtebund

  • Hæld mel, sukker og salt i en skål og smuldr smørret i det.
  • Kom dernæst ægget i og saml til en kugle.
  • Den skal ikke æltes men kun samles.
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile i 1 time i køleskabet.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud i en smurt tærteform.
  • Prik dejen med en gaffel.
  • Bag tærtebunden ved 200 grader uden varmluft i ca. 20 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og lad den køle af inden bananer og creme kommes over.

Vaniljecreme

  • Skrab vaniljekornene af stængerne som blandes med 1 spsk. sukker, så kornene bliver skilt ad
  • Kom vaniljekorn, sukker, mel og salt i en gryde.
  • Under omrøring med et piskeris hældes mælken i, derefter opvarmes langsomt under omrøring indtil det koger. Lad det dernæst koge i 2 minutter, hvorefter der skrues ned for varmen.
  • Kom æggeblommerne i en skål, hvor ca. ½ – 1 dl. creme langsomt hældes imens der røres.
  • Dernæst hældes æggeblommerne langsomt i den opvarmede creme, hvorefter den piskes grundigt i 3 minutter.
  • Tilsæt smørret og pisk igen i cremen.
  • Banana Cream Pie
  • Skær bananerne i skiver, som placeres i bunde af tærtedejen.
  • Hæld dernæst vaniljecremen over.
  • Bag banancreme tærten i 30 minutter ved 175, hvorefter den køles af.
  • Du kan som alternativ piske lidt fløde til flødeskum som smøres ud over den bagte banantærte.
  • Pynt flødeskummet med skiver af friske bananer og revet mørk chokolad.

Noter

En Banana Cream Pie kan holde sig i køleskabet i omkring 4 – 5 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til bageopskriften

  • En tærte som denne af bananer kan holde sig omkring 4 – 5 dage i køleskabet.
  • Når din banana cream pie er bagt kan du komme et lag flødeskum over med friske bananskiver og revet mørk chokolade.
  • Du kan godt bruge en købe tærtedej. Husk at det skal være til en dessert tærte.
  • Som jeg har beskrevet kan du både bruge modne eller mere friske bananer.

Banana cream pie opskrift

Bagt banantærte

Bagt banantærte. Du kan serverer den som den er, eller gøre som jeg foreslår i opskriften.

Hjemmelavet Banana Cream Pie

En af de mest muchi tærter jeg kender.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Pia Schrøder Emtkjær

    Hvor skal fløden bruges, den står slet ikke i opskriften

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Pia
      Fløden kan bruges til piskefløde hvis man ønsker at komme dette over tærten efter den er bagt.
      Jeg vil så det skrevet ind i opskriften, da jeg nævner det i videoen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!