Bananmuffins med chokolade
Prøv min nemme opskrift på bananmuffins med chokolade stykker i.
Bananmuffins med chokolade er nemme og ret hurtige at bage. Smagen af banan og mørk chokolade er jeg personligt helt vild med. Samtidig synes jeg det er perfekt måde at bruge bananer på, som er blevet lidt mørke og man ikke har lyst til spise. Men i muffins med chokoladestykker giver de masser af lækker banan smag.
Bananmuffins opskrift
I min opskrift på de bedste bananmuffins med chokolade bruger jeg overmodne bananer, da de efter min mening giver den bedste banansmag. Samtidig er de nemmere af mose end helt friske bananer. Jeg bruger desuden masser god mørk chokolade på mindst 70% kakao. Du kan godt vælge at bruge en lavere kakaoprocent.
De andre ingredienser har langt de fleste af os i køkkenskabet eller køkkenskuffen. Du kan som jeg bruge en vaniljestang eller vælge vaniljesukker.
Prøv også: Banankage // Banana Cream Pie
Bananmuffins med chokolade
Nem opskrift på lækre svampede bananmuffins med chokolade.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Dansk, Amerikansk
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- ½ stk. vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 125 g. sukker
- 2 stk. æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 125 g. blødt smør
- 3 stk. bananer
- 1 tsk. revet citronskal
- 100 g. mørk 70% chokolade
Udstyr
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader uden varmluft.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt sukker med en kniv så de skilles ad.
- Pisk korn fra vaniljestang, sukker og æg sammen til en luftig æggemasse.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Sørg for at smørret er blødt, sæt det evt. i mikroovnen i et kort øjeblik.
- Mos bananerne med en gaffel på en tallerken.
- Hak chokoladen groft.
- Vend hvedemel, bagepulver og salt sammen med den luftige æggemasse.
- Dernæst vendes smørret i massen.
- De mosede bananer, citronskal og chokolade vendes til sidst dejen.
- Fordel dejen i 12 muffins forme eller en muffins bageform
- Bag dem i ovnen i omkring 15 – 20 minutter.
Noter
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Da jeg bagte mine bananmuffins brugte jeg muffinsforme af papir, som jeg satte ned i en metal muffin bageform. På den måde holder de formen uden at vælte i ovnen. Du kan også bruge silikone forme i stedet for.
Muffins som disse er nemme at tage med på arbejde, i skolen eller på picnic, da de kan være i en beholder. Samtidig forbliver de dejlig svampede når man ikke skærer i dem, som en kage.
Tips til Bananmuffins med chokoladestykker
- Kan de gemmes? Ja, de kan nemt gemmes i en tæt beholder.
- Hvor lang tid holder de sig? De holder i en lille uge, dvs. omkring 4 – 5 dage.
- Kan bananer fryses og bruges igen? Ja, bananer til muffins kan godt fryses og bruges senere hen. Så lad være med at smide bananer ud med pletter på.
- Kan jeg bruge nødder i opskriften på bananmuffins med chokolade? Ja, du kan sagtens bruge hakkede nødder som hasselnødder, pekannødder og andre slags
- Du kan også tilsætte havregryn og gå ned på mel, hvor dine bananmuffins bliver sundere.
Lad dine bananmuffins køle af inden du tager dem ud af formen.
Rigtigt gode, dejligt svampede og lækre. Tak for en god opskrift.
Hej Liselotte
Tusinde tak, det er jeg glad for :-).
Bedste hilsner
Søren
De er rigtig god, jeg glæder mig til at lave noget af det til Jul 🌲
Hej Smiljka
Tusinde tak, det er jeg glad for at læse 🙏.
Bedste hilsner
Søren
Gammel bagermester super gode tilsættes lidt hakket mandel.
Hej Leif
Tak for tippet. Kommer du det i dejen eller drysser det ovenpå?
Bedste hilsner
Søren