og

Bananmuffins med chokolade

af | Bagning, Opskrifter

Bananmuffins med chokolade

Prøv min nemme opskrift på bananmuffins med chokolade stykker i.

Bananmuffins med chokolade er nemme og ret hurtige at bage. Smagen af banan og mørk chokolade er jeg personligt helt vild med. Samtidig synes jeg det er perfekt måde at bruge bananer på, som er blevet lidt mørke og man ikke har lyst til spise. Men i muffins med chokoladestykker giver de masser af lækker banan smag.

Bananmuffins opskrift

I min opskrift på de bedste bananmuffins med chokolade bruger jeg overmodne bananer, da de efter min mening giver den bedste banansmag. Samtidig er de nemmere af mose end helt friske bananer. Jeg bruger desuden masser god mørk chokolade på mindst 70% kakao. Du kan godt vælge at bruge en lavere kakaoprocent. 

De andre ingredienser har langt de fleste af os i køkkenskabet eller køkkenskuffen. Du kan som jeg bruge en vaniljestang eller vælge vaniljesukker. 

Prøv også: Banankage // Banana Cream Pie

Bananmuffins opskrift

Bananmuffins med chokolade

Nem opskrift på lækre svampede bananmuffins med chokolade.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk.
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • ½ stk. vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. sukker
  • 2 stk. æg
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 125 g. blødt smør
  • 3 stk. bananer
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 100 g. mørk 70% chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader uden varmluft.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt sukker med en kniv så de skilles ad.
  • Pisk korn fra vaniljestang, sukker og æg sammen til en luftig æggemasse.
  • Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Sørg for at smørret er blødt, sæt det evt. i mikroovnen i et kort øjeblik.
  • Mos bananerne med en gaffel på en tallerken.
  • Hak chokoladen groft.
  • Vend hvedemel, bagepulver og salt sammen med den luftige æggemasse.
  • Dernæst vendes smørret i massen.
  • De mosede bananer, citronskal og chokolade vendes til sidst dejen.
  • Fordel dejen i 12 muffins forme eller en muffins bageform
  • Bag dem i ovnen i omkring 15 – 20 minutter.

Noter

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Muffins med banan og chokolade

Da jeg bagte mine bananmuffins brugte jeg muffinsforme af papir, som jeg satte ned i en metal muffin bageform. På den måde holder de formen uden at vælte i ovnen. Du kan også bruge silikone forme i stedet for. 

Muffins som disse er nemme at tage med på arbejde, i skolen eller på picnic, da de kan være i en beholder. Samtidig forbliver de dejlig svampede når man ikke skærer i dem, som en kage. 

Bananmuffins med chokoladestykker

Tips til Bananmuffins med chokoladestykker

  • Kan de gemmes? Ja, de kan nemt gemmes i en tæt beholder.
  • Hvor lang tid holder de sig? De holder i en lille uge, dvs. omkring 4 – 5 dage. 
  • Kan bananer fryses og bruges igen? Ja, bananer til muffins kan godt fryses og bruges senere hen. Så lad være med at smide bananer ud med pletter på. 
  • Kan jeg bruge nødder i opskriften på bananmuffins med chokolade? Ja, du kan sagtens bruge hakkede nødder som hasselnødder, pekannødder og andre slags
  • Du kan også tilsætte havregryn og gå ned på mel, hvor dine bananmuffins bliver sundere.

Bananmuffins med chokolade opskrift

Lad dine bananmuffins køle af inden du tager dem ud af formen.

Bananmuffins opskrift

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Liselotte

    5 stars
    Rigtigt gode, dejligt svampede og lækre. Tak for en god opskrift.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Liselotte
      Tusinde tak, det er jeg glad for :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Smiljka

    De er rigtig god, jeg glæder mig til at lave noget af det til Jul 🌲

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Smiljka
      Tusinde tak, det er jeg glad for at læse 🙏.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Leif Sørensen

    5 stars
    Gammel bagermester super gode tilsættes lidt hakket mandel.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Leif
      Tak for tippet. Kommer du det i dejen eller drysser det ovenpå?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 2 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!