Orzo er små pasta, som til forveksling ligner ris og som i denne opskrift minder og smager som risotto. Man får i denne opskrift med orzo kendt som risoni en lækker cremet pastaret fyldt med skønne hokkaidogræskar stykker.
Pasta som orzo er dejlig anvendelige til flere retter. Brug den i supper i stedet for makaroni, som tilbehør til kød, eller i vegetarisk hovedret til aftensmad som min ret. Orzo er perfekt i den slags retter, da de øvrige ingredienser giver en skøn varm smag til pastaen. Denne er i sig selv mættende, hvilket gør den perfekt som selvstændigt aftensmåltid.
Orzo opskrift
Opskriften på cremet orzo med hokkaido græskar er nem og forholdsvis hurtig at lave. Den består af få ingredienser, som også bruges i mange risotto opskrifter. Ingredienserne i denne orzo opskrift, som kan minde om one pot pasta, er den italienske treenighed. Løg, hvidløg og bladselleri. Derudover har jeg tilsat gulerod og selvfølgelig en del hokkaido, et halvt. Smagen i denne cremede orzo opskrift er udover hokkaidoens dybe smag også safran. Begge dele passer utrolig godt sammen.
Prøv også: Cremet Pasta med Kylling // Macaroni and Cheese
Orzo med hokkaido
Ingredienser
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. stængler bladselleri
- 1 stk. gulerod
- ½ stk. hokkaidogræskar eller 400 g.
- 1 nip safran
- 2 spsk. varmt vand
- 400 g. orzo
- Olivenolie til stegning
- 1 dl hvidvin
- 6 – 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- 70 g parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær løg og hvidløg i små tern.
- Skyl bladselleri og skræl guleroden som begge skæres i mindre tern.
- Skyl og del hokkaidogræskar, fjern kernerne i midten. Skær den dernæst i mindre tern.
- Varm en tykbundet gryde op til middelvarme, og kom lidt olivenolie i.
- Sorter løg, hvidløg, bladselleri og gulerod indtil løgene er glasklare.
- Bland safran og varmt vand så safranen opblødes.
- Tilsæt orzoen som vendes godt rundt, hvorefter hvidvinen hældes ved og koges lidt ned.
- Grøntsagsbouillonen hældes i, kom evt. kun 6 dl. i hvorefter resten kan kommes i hvis det er nødvendigt.
- Tilsæt fløden og rør godt rundt.
- Lad orzoen simre uden låg i omkring 25 – 35 minutter indtil den har en cremet konsistens. Orzo pastaen skal være al dente, dvs. med bid.
- Riv osten i orzoen lige inden servering.
- Hvis den tykner, hældes mere grøntsagsbouillon ved.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Tips til opskriften
- Når retten tilberedes, er det en god ide, at tjekke orzo stykkerne undervejs. De skal være al dente, dvs. med bid.
- Hvis retten virker en anelse tør, kan man nemt tilføje mere væde.
- Cremet orzo med hokkaido kan nemt opvarmes næste dag i mikroovnen uden at tørre ud. Kom f.eks. lidt vand i retten når den opvarmes.
- Orzo pasta kan købes i langt de fleste supermarkeder under andet pasta.
Forskel på orzo og risotto ris er, at risotto bliver tør og ikke cremet næste dag. Ved orzo kan man stadig næste dag sørge for, at retten er cremet.
Jeg er sikker på at dine gæster vil tro du har tilberedt en lækker risotto ret, hvis du bruger min orzo opskrift.
Skær løg, hvidløg, bladselleri og gulerod i mindre tern.
Riv osten ned i den cremede orzo lige inden servering.
0 kommentarer