Macaroni and Cheese – Opskrift på Mac and Cheese

af | 29. okt 2021 | Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris, Tilbehør

Macaroni and Cheese

Skøn og perfekt opskrift på Macaroni and cheese, Makaroni med ost eller mac’n’cheese.

Mac ‘n Cheese eller makaroni med ost er en de tungere retter. Opskriften på men utrolig nem og sikker opskrift at lave som tilbehør eller hovedret med lidt sprød salat til. På trods af den meget ost, smager den simpelthen ufattelig lækkert og kalder kun på mere, når man først får den smagt.

I USA serveres Mac ‘n Cheese på mange Bar-B-Que joints, og personligt synes jeg at retten passer utrolig godt til grillet kød, som Brisket, Pulled pork og Spareribs. Men fisk som Laks, Iberico gris, eller Portobello svampe vil i lige så høj grad være lækkert til retten.

Retten siges at være en amerikansk pastaret som den amerikanske præsident Thomas Jeffersons i 1802 serverede som en macaroni tærte. Den første rigtige opskrift på macaroni and cheese stammer fra en engelsk kogebog i 1769 af Elizabeth Raffald. Senere dukkede selve macaroni and cheese opskriften op i en amerikansk kogebog fra 1824 af Mary Randolph. Men i bund og grund stammer grund ideen selvfølgelig fra Italien og helt tilbage i 1400 tallet, hvor man blandede pasta med smør og parmesanost.

Opskrift på Macaroni and cheese i ovnen

Mac ‘n Cheese eller makaroni & ost kan som jeg skriver opskriften serveres efter ostesaucen er vendt med de kogte makaroni. Traditionelt hældes herligheden i et ildfast fast og sættes i ovnen. I min opskrift på Mac ‘n Cheese drysser jeg overfladen med pancorasp og kommer lidt smørstykker på for, at retten får en dejlig sprødhed over sig.

Mac and cheese - Opskrift på makaroni og ost

Macaroni and cheese – Lækker og nem opskrift Mac ‘n Cheese

Skøn og perfekt opskrift på Mac ‘n Cheese, Macaroni and cheese eller mac’n’cheese. En uimodståelig klassisk amerikansk pastaret med masser er lækker smeltet ost som passer utrolig godt til mange ting.
3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Pasta, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g makaroni
  • 35 g. smør
  • 35 g mel
  • dl mælk
  • 125 g vellagret revet cheddar
  • 80 g revet vesterhavsost
  • 50 g revet parmesan
  • 2 spsk. trøffelolie kan udelades
  • Salt og peber
  • Pancorasp
  • Smør

Udstyr

  • Ildfastfad – Reklamelink

Sådan gør du

  • Kog makaronien al dente med bid, som beskrevet på posen, hæld vandet fra.
  • Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme.
  • Drys melet i, og lad det synke til bunds inden der røres rundt.
  • Opvarm mælken i mikroovnen, og hæld lidt mælk i smørblandingen indtil man får en halvtyk bechamelsauce. Smag til med salt og peber.
  • Riv cheddarosten, vesterhavsosten og parmesanosten som røres i saucen indtil det smelter.
  • Tilsæt til sidst trøffelolie, som kan udelades.
  • Vend ostesaucen sammen med makaronien.
  • Nu kan man godt servere Mac ’N Cheese eller makaroni & Ost som den er. Men den kan også hældes i et smurt ildfast fad, drysses med pancorasp hvor der placeres små stykker smør, og bages i ovnen ved 190 grader i omkring 35 – 40 minutter indtil overfladen er sprød.

Noter

Begge dele er lige lækkert og passer super godt til forskelligt slags kød som bar-b-que ben, pulled pork, brisket og meget andet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Mac and cheese - Opskrift på makaroni og ost

Mere smag til Makaroni og ost

Jeg har i opskriften på Mac ‘n Cheese valgt at bruge tre forskellige slags oste. En modnet cheddarost med god smag. En parmesanost der giver denne salte og perfekt smag til retten. Den tredje ost er den danske vesterhavsost, som både giver sin helt modnet smag til retten. Man kan sagtens nøjes med at bruge en cheddarost eller blande lidt parmesanost i.

Derudover tilsatte jeg et par spsk. trøffelolie, hvilket efter min mening kun gør denne pastaret endnu mere lækker. Det kan godt udelades, men jeg vil anbefale at man prøver det en enkelt gang. Friske trøfler i skiver vil ligeledes være utrolig lækkert at placere ovenpå den færdige Mac ‘n Cheese, hvis den skal være lidt ekstravagant.

Hjemmelavet makaroni og ost

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!