og

Cannelloni med bolognese og Svampesauce

af | 5. nov 2021 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Pasta - Ris, Vinter

Cannelloni med bolognese og Svampesauce

Lækre Cannelloni rør fyldt med en lækker bolognese og dernæst toppet med den skønneste svampesauce med smag af trøfler er en fantastisk skøn ret.

Cannelloni er store pastarør som er ideelle til at fylde med alt muligt lækkert italiensk. Denne opskrift på cannelloni har jeg brugt resterne fra en bolognese og hvad jeg havde af svampe i køleskabet. Man kan sige at det måske er en form for restemad eller italiensk biksemad af de gode.

Jeg er klart blevet inspireret af de italienske ingredienser, især når jeg bruger de store og lækre cannelloni rør. Retten kan måske virke omstændig, men fyldte cannelloni er en nem måde at lave en utrolig lækker italiensk ovn ret på, hvor man kan bruge mange forskellige ingredienser til den.

I min tidligere udgave af fyldte pastarør brugte jeg laks og spinat, hvilket er utrolig populært, og smager fantastisk lækkert.

I denne udgave har jeg som sagt brugt resterende af en bolognese som jeg havde i fryseren. Man kan uden problemer bruge en anden form kødsauce uanset om det er af oksekød eller svinekød eller andet. Det også være en ragout af lam eller andet kød. Retten er så dejlig nem, når man selv vælger fyldet til cannelloni rørene.

Hvilke cannelloni skal man bruge?

Sørg for at købe de cannelloni rør som kan fyldes og dernæst tilberedes i ovnen. De kan købes i langt de fleste større supermarkeder. Det kan næsten ikke svare sig selv at lave dem.

Saucen med svampe smager passer perfekt til de fyldige cannelloni med bolognesesaucen. Jeg valgte at bruge de forskellige svampe vi havde liggende i køleskabet som var lidt kantareller og karl johan. Derudover lå der flere poser tørrede svampe i et skab, som jeg skulle have brugt. En pose var morkler, hvilket man ikke behøves at bruge pga. prisen. Men jeg vil foreslå at man bruger de svampe i saucen man bedst kan lide. Tørrede svampe er også en mulighed, især som ekstra smagsgiver til svampesaucen.

Udover svampene som både fyld og smagsgiver havde jeg lidt trøffelolie hvor jeg kom et par teskefulde i. Smagen er trøfler er jeg vildt glad for og den passer utrolig godt sammen med smagen af svampe. En lille flaske trøffelolie er en billig måde at få trøffelsmag på og den kan holde sig længe, da der kun skal bruges lidt ad gangen.

Har du prøvet disse opskrift?: Svamperagout // Mac and Cheese // Ravioli med Spinat // Pasta i fad med oksekød

Cannelloni med bolognese og Svampesauce

Cannelloni med bolognese og Svampesauce

Lækre Cannelloni rør fyldt med en lækker bolognese og dernæst toppet med den skønneste svampesauce med smag af trøfler er en fantastisk skøn ret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Oksekød, Pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. blandede svampe som kantareller karl johan, rørhatte, portobellosvampe, tørrede svampe m.fl.
  • 3 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl. tør hvidvin
  • 2 dl. fløde
  • 1 dl. cremefraiche 18%
  • 50 g. revet Vesterhavsost eller parmesanost
  • 2 – 4 tsk. trøffelolie
  • Revet citronskal
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 portion Bolognese eller ragout
  • 1 pk. Cannelloni pastarør

Sådan gør du

  • Rens svampene for al jord. Skyl dem hvis det nødvendigt og dup dem tørre.
  • Er der store svampe imellem deles de på langs. Portobellosvampe skæres i skiver.
  • Løg og hvidløg skæres i minder tern.
  • Varm en pande ved middelhøj varme hvori smørret tilsættes.
  • Steg løg og hvidløg indtil de er klare, hvorefter svampene tilsættes. Lad det meste af svampenes væde fordampe.
  • Hæld hvidvinen ved og lad halvdelen fordampe, hvorefter fløde og cremefraiche kommes ved og koges lidt ned.
  • Kom revet vesterhavsost, revet sommertrøffel eller trøffelolie og citronskal i.
  • Smag til med salt og peber og sluk for varmen.
  • Kom bolognesen i cannelloni rørene. Brug en mindre ske til dette. Nemmeste metode er at bolognesen eller ragouten er lun.
  • Placer de fyldte cannelloni i bunden er et smurt ildfast fad.
  • Hæld svampesaucen over og riv vesterhavsost over saucen.
  • Bag retten i ovnen ved 180 grader i omkring 30 – 40 minutter indtil cannellonierne er møre, hvorefter retten serveres.

Noter

Cannelloni kan nemt gemmes eller fryses ned.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Cannelloni

Kan cannelloni med bolognese gemmes?

Cannelloni kan nemt gemmes eller fryses, da den bliver lidt fast i det som en lasagne. Den smager lige så godt dagen efter eller hvis den har været frosset. Retten kan nemt laves dagen inden.

Cannelloni rør med bolognese

Fyld cannelloni rørene med bolognesen og placer dem i et ildfast.

Svampesauce på cannelloni

Hæld svampesaucen over og bag retten i ovnen i omkring 40 minutter ved 180 grader.

Cannellonirør med svampe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Det der er rigtig efterårsmad – mmm!

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!