og
Pasta i fad med oksekød

Pasta i fad med oksekød er en nem og lækker aftensmadret til hverdag.

Når det skal gå lidt hurtig men stadig smage godt, og gerne til flere dage er nem pasta i fad med oksekød den helt rigtige ret. Har du eksempelvis rester af en oksekødssovs eller bolognese og pastaskruer er du meget langt. Uanset om de er fra dagen før eller fra fryseren.

En pastaret der er hurtig og nem at lave, da den i virkeligheden passer sig selv i ovnen. Samtidig kan du nemt ændre i min version på pasta i fad med oksekød, så den passer til Jer. Samtidig gør det jo ikke spor at retten smager forrygende godt, især når den lige får lidt mere revet parmesanost inden den sættes på bordet.

Nem opskrift på pasta i fad med oksekød

Som du kan læse nedenunder i selve opskriften har jeg brugt ganske almindelig hakket oksekød til retten.

Da jeg holder af gulerødder i den slags oksekødssaucer til pasta er der selvfølgelig det i. For at give retten denne her lækre smag har jeg tilføjet champignon, som kunne have være portobello svampe. Champignon i pasta i fad med oksekød giver også en god fylde til retten.

I stedet for hakkede eller hele tomater på dåse bruger jeg tomatpassata, som er purerede tomater. Jeg synes det passer bedre til denne slags retter, da konsistensen er tyk og smagen virkelig god. Men du kan i stedet godt bruge hakkede tomater.

Jeg har brugt pastaskruer i denne ret på pasta i fad med oksekød, men du kan sagtens bruge penne eller andet af lignende type. Husk at de skal ukogte i retten, da de tilberedes i fadet med oksekødssaucen.

Jeg har ikke lagt stanniol over, hvilket du godt kan gøre for at det øverste lag ikke bliver for mørk. Dog synes jeg at retten bliver bedre når den har noget knas. Du kan i stedet røre rundt i fadet med pasta og oksekød.

Læs om: Macaroni and Cheese

Herunder kan du se hvordan pasta i fad med oksekød laves.

Opskrift på pasta i fad med oksekød

Pasta i fad med oksekød – Nem opskrift på pasta i ovn

3.15 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Oksekød, Pasta
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 25 g. bacon
  • 400 g. champignon
  • 1 stk. stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 500 g. hakket oksekød
  • 3 spsk. tomatpure
  • 500 g. tomatpassata
  • dl. fløde
  • 1 spsk. oregano
  • Salt og peber
  • 400 g. pastaskruer eller lignende
  • Olie til stegning
  • 70 g. parmesan

Sådan gør du

  • Skær baconen i tern.
  • Rens champignon for jord og andet, som skæres i skiver.
  • Løg og hvidløg skæres i mindre tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres i tern.
  • Peberfrugten skæres ligeledes i tern.
  • Varm en gryde op ved høj varme og kom lidt olie i, hvor baconen steges sprød.
  • Sauter dernæst champignon indtil de er brune.
  • Sænk varmen til middel og sauter løg og hvidløg i nogle minutter, hvorefter gulerødder og peberfrugt tilsættes.
  • Lad det hele sautere i 5 minutter.
  • Tag grøntsagerne op og tilsæt noget olie.
  • Skru op for varmen og brun oksekødet i gryden.
  • Kom tomatpuré ved som svitses med et par minutter.
  • Hæld grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt tomatpassata og fløde sammen med oregano.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad det simrer i 5 minutter, hvorefter pastaen vendes rundt i oksekødssaucen.
  • Hæld det hele i et fad og riv masser af parmesan over.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter. En god ide at røre rundt i blandingen efter 15 minutter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pasta i fad med oksekød med bønner

Tilbehør til pasta i fad

Du kan som jeg har gjort servere kogte bønner til der vendt i en Vinaigrette som er utrolig nem at lave. Du kan også serverer en lækker klassisk Tomatsalat.

Jeg synes personligt at en salat af en eller anden slags passer super godt til en pastaret som denne.

Opskrift på Pasta i fad med oksekød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Kim

    I opskriften til “Pasta i fad med oksekød” står, at champignon skal sauteres, indtil de er brune. Betyder det, at væsken fra champignon skal koges ind / dampe af og så brunes champignon derefter?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kim
      Du steger dem indtil de er gyldne/brune. Hvis de afgiver væde skal det helst koges ind.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Wicky Løvenholdt

    Skal pastaen være kogt eller ukogt, når den blandes i kødet?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Wicky
      Den skal være ukogt når du blander den i kødet.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
3.15 from 7 votes (7 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!