og

Svamperagout

Svamperagout er en skøn vegetarisk ragout lavet med masser af smagfulde svampe.

Svamperagout med tykke pastarør giver en lækker ret med grøntsager. Denne kødløse svamperagout med masser af de lækreste store portobello svampe og karl johan svampe, giver denne grøntsagsragout så meget umami smag, at du ikke aner den, mangler kød. Når der tilmed tilsættes linser og perlespelt tror man at det er en ragout af hakket kød.

En fantastisk og meget nem og hurtig pasta ragout at lave.

Vegetariske retter er i mit køkken begyndt at fylde mere og mere, og det er utrolig spændende at opdage nye kombinationer af eksempelvis svampe og grøntsager. Flere svampe arter giver denne lækre smag som kan minde om kød i en svamperagout. Tilsæt ingredienser som soyasauce og fiskesauce der løfter umami smagen yderligere. Dog skal man ikke bruge for store mængder af det, da man kan overdøve de andre smage.

Opskrift på vegetarisk svampe ragout

I retten er alle svampene og grøntsagerne hakket meget fint og dernæst simret sammen en del af de andre ingredienser i en stor og dyb pande. Lidt som en ragout med kød, hvor saucen simrer i et par timer og får masser af smag. Her behøves grøntsagsragouten kun at simre i 45 minutter som skyldes nogle ingredienserne der i sig selv giver umami smag.

Andre skønne opskrifter: Cannelloni med svampe // Spaghetti Bolognese // Vegetar Lasagne

Opskrift på svamperagout

Svamperagout – Vegetarisk ret med pasta

Svamperagout er en skøn vegetarisk ragout lavet med masser af smagfulde svampe og grøntsager.
3.72 fra 7 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Grøntsager, Simreret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 55 minutter
Antal: 4 Personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g. portobello svampe
  • 75 g. tørrede karl johan svampe
  • 5 stk. blommetomater
  • 60 g. misopasta
  • 4 spsk. tomatpure
  • 1 dl. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 200 g. tørrede grønne linser
  • 80 g. perlespelt
  • 1 dl grøntsagsfond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl. rødvin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, og pil løg og hvidløgsfed.
  • Rens portobello svampene.
  • Hak gulerødder, løg, hvidløg, portobello svampe, karl johan svampe og tomater i meget små fine stykker. Du kan også køre det kort på en foodprocessor.
  • Kom de fint hakkede grøntsager i en stor og dyb pande og tilsæt misopasta, tomatpure, soyasauce, fiskesauce og spidskommen som røres godt sammen.
  • Lad saucen simre i 45 minutter indtil den er har fået farve i kanten og har sat sig. Rør undervejs rundt i saucen. Smag saucen til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et stort ildfast fad hvor de tørrede grønne linser, perlespelt, grøntsagsfond, kokosmælk, rødvin og 1 dl. vand, ½ tsk salt og peber tilsættes.
  • Dæk det med sølvpapir og bag ragouten i ovnen ved 180 grader varmluft i 45 minutter.

Noter

Server svamperagouten med store pastarør til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Pasta og svampe

Jeg valgte at serverer store tykke pastarør som rigatoni eller paccheri til denne svamperagout. Du kan selvfølgelig selv vælge din pasta til ragouten af svampe. Jeg vil dog anbefale udover pastarør, at serverer mafalde eller Tagliatelle som du kan læse om HER. Grunden er at saucen i ragouten sætter sig bedre på denne slags pasta typer.

Ragout med svampe

Holdbarhed for en ragout med svampe?

Svamperagouten er en af disse grøntsags retter der er til flere dage, hvis man laver eksempelvis en ekstra halvdel eller dobbelt portion af. Den kan nemt holde sig i 3 – 4 dage i køleskabet. Samtidig er den dejlig frysevenlig og kan tø op i mikroovnen og endda varmes op i mikroovnen. Jeg tyr selv til at tø en portion rester op fra fryseren på den måde. Især på en travl hverdag hvor vi kommer sent hjem.

Opskrift på svamperagout

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Thorstein

    2 stars
    Der må være en fejl i opskriften! Der skal IKKE tilsættes 1 liter grøntsagsfond – snarere 1 eller 2 dl. Jeg fulgte opskriften og måtte redde “suppen” med en halv pose suppehorn, for at opsuge væsken. Det smagte i øvrigt dejligt – der er fuld skrue på umami-smagen, men jeg havde dog foretrukket at bruge den anbefalede rigatoni i stedet for suppehorn :o)

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thorstein
      Jeg er glad for du nåede at redde ragouten 😊, og der skulle have stået dl, hvilket nu er rettet.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Alice Maud Guldbrandsen

    Hej Søren,
    Lysten til svamperagouten har stået på længe nok! Selvfølgelig godt at vide det med grøntsagsfonden. Men inden jeg går i gang – bruger du mon hvid, gul eller rød misopasta, for der er åbenbart forskel på dem ?

    Bedste hilsener,
    Alice

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Alice
      Kan jeg godt forstå du har lyst til 😊.
      Jeg har brugt lys misopasta.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
3.72 from 7 votes (6 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!