Kyllingebryst filet er utrolig nem og perfekt at grille, da kødet får den møreste og saftigste smag. Du kan som jeg gør her, smøre dem med pesto og vikle en skøn parmaskinke rundt om. Dette giver den lækreste smag til kyllingebrysterne.
Når aftensmaden indimellem skal gå lidt hurtig og nemt, men man samtidig gerne vil smage noget godt kan kyllingebryst fileter være den perfekte løsning. I sig har kyllingebrystfilet ikke afsindig meget smag. Heldigvis kan der trylles så de bliver vildt lækre, både smagsmæssigt og konsistens.
Kyllingebryst opskrift
I denne opskrift på kyllingebryst på grill har jeg smurt dem med en super lækker ramsløgspesto og viklet parmaskinke rundt om. Pestoen kan nemt være basilikum eller det du har i køleskabet. I stedet for parmaskine kan du godt bruge serranoskinke.
Når kyllingebrystfilet grilles skal de have omkring 20 minutter på høj varme eller det som svarer til omkring 180 grader. Husk at kyllingebryst på grillen, grilles ved indirekte varme. Det vil sige ikke over varmen, da de ellers bliver sorte og tørre.
Ved denne grillmetode får du et par kyllingebryster som har, en sprød overflade og saftigt kød.
Prøv også: Grillet Sommerkylling // Glaseret Kylling // Kyllingelår på Grill
Du kan her se en video om kyllingebryst på grill
Kyllingebryst på grill Lækker opskrift på grillet kyllingebrystfilet
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst filet
- 6 spsk. pesto af basilikum ramsløg, løvstikke eller andet
- 8 skiver parmaskinke
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Tag kyllingebrystfileterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning som drysses med salt og peber.
- Smør dem med pesto på begge sider.
- Vikl 2 stykker parmaskine rundt om hver kyllingebryst filet. Det er som regel ikke nødvendigt at bruge kødnåle for at holde det på plads.
- Opvarm en grill til omkring 180 grader.
- Grill kyllingebrystfileterne ved indirekte varme, dvs. ikke over direkte varme i omkring 20 minutter.
- Stik en kødnål ned i en af kyllingebrysterne som sættes på din læbe. Er den varm er de færdige.
- Du kan ligeledes tilberede dem i ovnen på samme temperatur og tid.
- Tag dem af grillen og skære dem i skiver af et par centimeter som serveres.
Noter
Tilbehør til grillet kyllingebrystfilet
Du kan servere rigtig mange ting til kyllingebryst på grillen. Noget jeg vil anbefale er eksempelvis Grillede Majskolber, Varm Kartoffelsalat og Flutes. Men mulighederne er utallige og du kan altid kigge mere på bloggens mange andre opskrifter.
Vi bruger i perioder tit kyllingebryster da de er mega nemme at have med at gøre. Både som i denne opskrift, hvor de tilberedes hele på grillen. Men kyllingebryst i ovn er også super lækkert. I stedet for grillen kan du sagtens tilberede dem i ovnen.
Grillede kyllingebryster smager desuden super skønt dagen efter, og er virkelig gode i en sandwich. Skær dem ud i tynde skiver som bruges i en sandwich. Når de er tilberedt med parmaskinke giver det en rigtig god kombination.
0 kommentarer