og

Kyllingebryst på Grill

af | Fjerkræ, Grill - BBQ, Hovedretter, Opskrifter

Kyllingebryst på grill

Kyllingebryst filet er utrolig nem og perfekt at grille, da kødet får den møreste og saftigste smag. Du kan som jeg gør her, smøre dem med pesto og vikle en skøn parmaskinke rundt om. Dette giver den lækreste smag til kyllingebrysterne.

Når aftensmaden indimellem skal gå lidt hurtig og nemt, men man samtidig gerne vil smage noget godt kan kyllingebryst fileter være den perfekte løsning. I sig har kyllingebrystfilet ikke afsindig meget smag. Heldigvis kan der trylles så de bliver vildt lækre, både smagsmæssigt og konsistens.

Kyllingebryst opskrift

I denne opskrift på kyllingebryst på grill har jeg smurt dem med en super lækker ramsløgspesto og viklet parmaskinke rundt om. Pestoen kan nemt være basilikum eller det du har i køleskabet. I stedet for parmaskine kan du godt bruge serranoskinke.

Når kyllingebrystfilet grilles skal de have omkring 20 minutter på høj varme eller det som svarer til omkring 180 grader. Husk at kyllingebryst på grillen, grilles ved indirekte varme. Det vil sige ikke over varmen, da de ellers bliver sorte og tørre.

Ved denne grillmetode får du et par kyllingebryster som har, en sprød overflade og saftigt kød.

Prøv også: Grillet Sommerkylling // Glaseret Kylling // Kyllingelår på Grill

Du kan her se en video om kyllingebryst på grill

Grillet kyllingebryst

Kyllingebryst på grill Lækker opskrift på grillet kyllingebrystfilet

Kyllingebryst er utrolig nem og lækker at grille, hvor kødet bliver utrolig saftig og mørt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst filet
  • 6 spsk. pesto af basilikum ramsløg, løvstikke eller andet
  • 8 skiver parmaskinke
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag kyllingebrystfileterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning som drysses med salt og peber.
  • Smør dem med pesto på begge sider.
  • Vikl 2 stykker parmaskine rundt om hver kyllingebryst filet. Det er som regel ikke nødvendigt at bruge kødnåle for at holde det på plads.
  • Opvarm en grill til omkring 180 grader.
  • Grill kyllingebrystfileterne ved indirekte varme, dvs. ikke over direkte varme i omkring 20 minutter.
  • Stik en kødnål ned i en af kyllingebrysterne som sættes på din læbe. Er den varm er de færdige.
  • Du kan ligeledes tilberede dem i ovnen på samme temperatur og tid.
  • Tag dem af grillen og skære dem i skiver af et par centimeter som serveres.

Noter

Server dem med eksempelvis en varm kartoffelsalat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Grillet kyllingebryst

Tilbehør til grillet kyllingebrystfilet

Du kan servere rigtig mange ting til kyllingebryst på grillen. Noget jeg vil anbefale er eksempelvis Grillede Majskolber, Varm Kartoffelsalat og Flutes. Men mulighederne er utallige og du kan altid kigge mere på bloggens mange andre opskrifter.

Vi bruger i perioder tit kyllingebryster da de er mega nemme at have med at gøre. Både som i denne opskrift, hvor de tilberedes hele på grillen. Men kyllingebryst i ovn er også super lækkert. I stedet for grillen kan du sagtens tilberede dem i ovnen.

Grillede kyllingebryster smager desuden super skønt dagen efter, og er virkelig gode i en sandwich. Skær dem ud i tynde skiver som bruges i en sandwich. Når de er tilberedt med parmaskinke giver det en rigtig god kombination.

Grillede kyllingebryst filet med parmaskinke

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!