Yakitori kylling er japanske grillspyd med lækre kyllingestykker marineret i yakitori sauce.
Er du gået lidt surt i grill kylling retterne, bør du prøve en af de mest velsmagende grillretter, der findes som den japanske yakitori kylling.
Den skønne klassiske japanske grill ret, yakitori kyllingespyd er utrolig lækker selv at lave. Både den traditionelle yakitori sauce og kyllingespydene kan man nemt stå for derhjemme. Jeg er personligt blevet utrolig glad for måden, at serverer grillet kylling på. Samtidig er det en meget nem metode at bruge, hvor man får sprøde og saftige kyllingestykker.
Yakitori betyder på japanske grillet kylling, eller helt korrekt grillet fugl.
Yakitori kylling opskrift
Opskrift på yakitori kylling består af få ingredienser, hvor alle kan være med. Man kan vælge at bruge en hel kylling eller kyllingebrystfileter, som skæres i store tern. Disse sættes på grillspyd, enten af bambus eller metal. En god ide ved yakitori kylling opskrift er, at sætte kyllingestykkerne lidt tæt sammen, da de derved holder sig på plads når man vender yakitori spydene. Dog skal de ikke trykkes hårdt mod hinanden. Du kan også bruge de mere flade bambusspyd.
Er du ikke til at lave din egen yakitori sauce, kan du købe den i de lidt større supermarkeder eller ved den lokale asiatiske købmand.
Prøv også: Glaseret Kylling
Yakitori Kylling
Ingredienser
- 4 kyllingebryst fileter eller 1 hel kylling
- Forårsløg eller peberfrugter kan fravælges
- Yakitori sauce
Udstyr
Sådan gør du
- Skær kyllingebryst fileterne i større tern af 3 x 3 cm.
- Bruges en hel kylling parteres den og udbenes, hvorefter den skæres i tern.
- Placer kyllingestykkerne på bambusspyddene.
- Bruges forårsløg og peberfrugter kan disse placeres mellem kyllingestykkerne, eller på egne bambusspyd.
- Man kan inden kyllingestykkerne grilles pensle dem med yakitori saucen, eller gøre det som nedenstående beskrevet.
- Start grillen op.
- Placer yakitori kyllingespyddene i starten over direkte varme, hvor de ofte pensles med yakitori saucen.
- Vend spyddene undervejs, og grill dem ca. 10 – 15 minutter i alt.
- Tag dem af grillen og server dem sammen med noget ekstra yakitori sauce til.
Noter
Tips til opskriften
- Sæt eventuelt forårsløg eller peberfrugter mellem kyllingestykkerne.
- I stedet for yakitorisauce kan du bruge teriyaki sauce.
- Jeg bruger kyllingekød både med og uden skind til mine yakitori kyllingespyd. Når det er med skind får man den lækre sprødhed.
- De grillede kyllingestykker kan gemmes i køleskabet en lille uge tid.
Tilbehør til Yakitori Kylling
Jeg vil personligt servere ris eller nudler til japanske kyllingespyd. Men du kan også få inspiration til en suppe ud fra opskriften på japansk Ramen. En anden mulighed er at grille forskellige grøntsager som pensles med den lækre yakitorisauce.
0 kommentarer