og

Glaseret kylling

af | 31. mar 2016 | Fjerkræ, Grill - BBQ, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter

Glaseret kylling med perlespelt

Glaseret grillet kylling er en enkel men utrolig lækker måde at tilberede en hel kylling grillen på.

Kylling er ind i mellem en nem løsning til aftensmaden, og samtidig noget næsten alle i familien kan lide. Et par kyllingefileter er desuden endnu nemmere. Men hvor tit tilbereder du en hel kylling, og får endnu mere saft og smag med?

Umiddelbart er mit indtryk, at mange enten parterer en kylling inden tilberedning, eller kun køber brystfileter. Når en kylling tilberedes hel får man mange gange langt mere smag med, og det er ikke så vanskeligt, at udskære en færdigtilberedt kylling. Brug f.eks. et par tynde plastikhandsker for ikke, at brænde fingrene. Benene i en kylling afgiver rigtig meget smag til selve kødet.

Nem opskrift på grillet glaseret kylling

Jeg har i denne opskrift valgt, at lege lidt efter jeg var blevet inspireret af en udsendelse om kokkes hjerner “The Mind of a Chef”, hvor den svenske stjernekok Magnus Nilsson fra Fäviken glaserer og griller en økologisk landand.

Jeg tænkte, at jeg måtte prøve noget lignende, men havde ikke lige en økologisk and i fryseren, så det blev til en økologisk kylling.

Glaseringen eller marinaden er min egen, og ikke den han brugte. Jeg har grillet kyllingen ved lav temperatur, men den kan godt tilberedes i ovnen.

Prøv også disse opskrifter: Grillet Pousin // Thai Inspireret Kylling // Kylling på Rotisseri

Glaseret kylling

Hvor tit tilbereder du en hel kylling, og får endnu mere vidunderlig saft og smag med? Her får du en virkelig lækker og nem opskrift på en kyllingeret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fjerkræ, Kylling, Hovedret, Grill, Grøntsager
Køkken: Asiatisk, Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kylling

  • 2 spsk. hoisin sauce
  • 3 spsk. teriyaki sauce
  • 2 spsk. hyldebæreddike eller anden bær eddike
  • spsk. soya sauce
  • 1 fint revet skalotteløg
  • 2 fint revne fed hvidløg
  • Salt

Squash Anna

  • 1 gul squash
  • 1 grøn squash
  • ½ Vesterhavs ost
  • 1 – 2 spsk. fint hakket rosmarin
  • 2 spsk. smeltet smør

Perlespelt med Romanesco

  • 3 dl. perlespelt
  • 6 dl. hønsefond eller vand
  • 3 spsk. 18% creme fraiche eller skyr
  • ½ dl. marsala
  • ½ romanesco

Sådan gør du

Kylling

  • Bland hoisin, teriyaki, hyldebæreddike, revet skalotteløg og hvidløg godt sammen.
  • Rens kyllingen for blod, og salt den indvendig.
  • Smør kyllingen godt med glaseringen, og gem resten af den til, at glasere den undervejs i tilberedningen.
  • Sæt kyllingen i en holder, eller skru den på en dåse fra flåede tomater for, at den står oprejst.
  • Grill kyllingen ved indirekte, dvs. sige, at den ikke er over kul eller brænder. Ved kulgrill forsøg, at have en temperatur på ca. 140 grader.
  • Bruger du ovnen tilberedes den ved 140 grader.
  • For hvert 15 minut, glaseres kyllingen, og drejes en kvart omgang.
  • Lad den grille / tilberede i ca. 75 – 90 minutter, eller indtil bryst og lår temperatur er på 72 – 75 grader.
  • Lad kyllingen hvile i 10 minutter, hvorefter den skæres ud.

Squash Anna

  • Skær squashene i skriver af 3 – 5 mm enten med en kniv eller på et mandolinjern. Squashene falder lidt sammen når de tilberedes.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Placer squashskiverne, så de ligger grøn og gul af gangen halt ovenpå hinanden i en lille oval tærteform, eller et ildfast fad af maks. 10 cm.
  • Smør lidt smør på halvdelen af hver squashskive når de placeres ovenpå hinanden.
  • Når squashene er placeret så de når de første, drysses med Vesterhavsost og lidt rosmarin og salt.
  • Placer dernæst et nyt lag squash, Vesterhavsost, rosmarin og salt indtil kanten er formen er nået. Pres dem evt. lidt ned.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 – 15 minutter, indtil de er faldet lidt samme og osten er smeltet.

Perlespelt med Romanesco

  • Skær stokken af romanescoen ved, at skære rundt om stokken fra bunden med en smal kniv.
  • Opvarm en gryde med vand til kogepunktet.
  • Del romanescoen i små buketter.
  • Når vandet koger kommes romanesco buketterne i. Lad dem blanchere i 2 minutter, hvorefter de sies og overhældes med koldt vand. Stil dem dernæst til side.
  • Hæld perlespelt, hønsefond og salt i en gryde. Kog det op, og skru dernæst ned til svag varme.
  • Lad det koge i 20 minutter.
  • Hæld overskydende vand fra.
  • Stil gryden tilbage på kogepladen ved svag varme. Hæld Marsalaen ved, og dernæst creme fraiche. Lad det varme op, mens der røres rundt.
  • minutter inden servering tilsættes en passende mængde romanesco buketter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Penslet kylling med bbq sauce

Pommes anna af squash

Jeg har til kyllingen valgt, at lave en nem perlespelt salat med blancheret romanesco i og små squash anna (a la pommes anna) med Vesterhavsost og rosmarin. Jeg har ikke tidligere lavet disse små squash anna, og blev vildt positiv over smagen.

Barbeque kylling på grill

Jeg har givet denne kylling lidt ekstra meget opmærksomhed, ved at sørge for den var oprejst under grill processen, og den samtidig blev glaseret hvert 15 minut og drejet en kvart omgang. Dette er for, at den både grilles jævnt på overfladen, og glaseringen ikke bliver sort og samtidig giver ekstra meget smag.

Opskrift på glaseret kylling

Er der forskel på en dyrere økologisk kylling, og en billigere konventionel kylling? Måske ikke for nogen, men jeg oplever at kødet er fastere og smagen er betydelig bedre. Flere supermarkeder og mange forskellige gårdbutikker forhandler i dag økologiske kvalitets kyllinger. Så man kan se, at de vinder mere og mere frem.

Grillet Kylling skåret i skiver

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!