Kylling på Rotisserie
Jeg forkælede mig selv for noget tid siden med et rotisseri sæt til min kuglegrill. Tanken om, at kunne grille den perfekte grill kylling på et rotisseri har jeg drømt om i lang tid.
En kylling der har roteret på et spyd over lidt kul eller i en gasgrill i en lille time bliver super saftig og mør hver gang. Kyllingen får stadig et lækkert sprødt skind, der knaser. Bare tanken får ens tænder til, at løbe i vand.
Når jeg en gang i mellem får en rigtig grill kylling fra grillbaren er det hos min svigerfar der elsker at købe et par af disse grillkyllinger når vi besøger dem.
Der er bare et eller andet ved en ægte lækker grill kylling med pomfritter til.
Så hvorfor ikke selv tilberede den selv på grillen?
Og få det perfekte resultat hver gang.

Kylling Rotisserie
Ingredienser
- 1 dl. olivenolie
- 2 spsk. fint hakket frisk rosmarin
- 2 fed fint hakket hvidløg
- Saften fra 1 citron
- Skallen fra en 1 citron
- Groft salt
- 1 rotisserisæt til enten kugle- eller gasgrill
Sådan gør du
- Ved kuglegrill sættes en helt grillstarter over med kul, som efterfølgende hældes i hver i side af grillen. Gasgrill skal den bare tændes.
- Pil nålene af rosmarinen som hakkes fint.
- Skræl hvidløget hak det groft.
- Kom hvidløg og rosmarin i en morter, og hæld olivenolie og citronsaft- og skal ved.
- Mort det så rosmarinen og hvidløget moses.
- Har du ikke en morter, så bland rosmarin, hvidløg, citronsaft- og skal i en skål.
- Rengør kyllingen ind- og udvendig.
- Drys den med masser af groft salt indvendig.
- Sæt den dernæst på spyddet og sørg for, at den sidder godt fast.
- Pensl den dernæst grundigt med marinaden.
- Placer spyddet med kyllingen på rotisseriet, og start dem.
- Kyllingen skal have ca. 45 – 60 minutter afhængig af den størrelse.
- Kernetemperaturen ved lårene skal ligge på maks. 75 grader.
- Hvert kvarter pensles kyllingen med den roterer med marinaden.
- Når kyllingen er færdig tages den af rotisseriet og hviler under bagepapir og et klæde i 10 minutter inden den skæres eller klippes i passende stykker.
Noter
Jeg valgte, at købe en rimelig stor fritgående kylling, som fik en gang massage med en blanding af olie, rosmarin, hvidløg og citron og masser af salt. Dernæst drejede den om sig selv i ca. 60 minutter.
Ja smagen var super god, og lige som jeg havde forestillet mig.
Læs Også Om: Coq Au Vin på Grillen // Grillet Kylling // Coleslaw
Nu ved jeg godt, at det ikke er alle der ligger inde med et rotisseri sæt til grillen, så hvad gør man så, hvis man har en grill? Man bruger selvfølgelig en af mine andre opskrifter der også er super gode til kylling på grillen, og giver saftig kød og sprødt skind.
Disse opskrifter kan du se nedenfor.
Sæt kyllingen på rotisserispydet og bind evt. benene fast med noget kødtråd så de ikke flagrer rundt.
Kom alle marinade ingredienserne i en morter og mort dem så krydderurterne afgiver smag til olien.
Smør kyllingen godt med marinaden. Det kan være en god ide, at lade den stå og trække i en times med marinaden.
Ved kulgrill placeres kullene i hver sin side med en dryp bakke i midten.
Sæt spyddet på rotisseriet og start motoren.
Tjek undervejs kyllingen og smør den med mere af marinaden for at give den mere smag.
Jeg undlod at lægge låg på grillen, da kyllingen ellers ville have fået for meget. Ved færre stykker kul kan det evt. være en god ide, at lægge låget på grillen.