Kylling på Rotisserie

af | 2. nov 2018 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Sommer

Jeg forkælede mig selv for noget tid siden med et rotisseri sæt til min kuglegrill. Tanken om, at kunne grille den perfekte grill kylling på et rotisseri har jeg drømt om i lang tid.
En kylling der har roteret på et spyd over lidt kul eller i en gasgrill i en lille time bliver super saftig og mør hver gang. Kyllingen får stadig et lækkert sprødt skind, der knaser. Bare tanken får  ens tænder til, at løbe i vand.

Når jeg en gang i mellem får en rigtig grill kylling fra grillbaren er det hos min svigerfar der elsker at købe et par af disse grillkyllinger når vi besøger dem.
Der er bare et eller andet ved en ægte lækker grill kylling med pomfritter til.
Så hvorfor ikke selv tilberede den selv på grillen?
Og få det perfekte resultat hver gang.

Kylling Rotisserie

Kylling på rotisserie giver absolut den bedste og lækreste grill kylling man kan forestille sig. Skindet bliver super sprødt og kødet vidunderlig mørt.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Grill, Fjerkræ, Kylling
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. olivenolie
  • 2 spsk. fint hakket frisk rosmarin
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • Skallen fra en 1 citron
  • Groft salt
  • 1 rotisserisæt til enten kugle- eller gasgrill

Sådan gør du

  • Ved kuglegrill sættes en helt grillstarter over med kul, som efterfølgende hældes i hver i side af grillen. Gasgrill skal den bare tændes.
  • Pil nålene af rosmarinen som hakkes fint.
  • Skræl hvidløget hak det groft.
  • Kom hvidløg og rosmarin i en morter, og hæld olivenolie og citronsaft- og skal ved.
  • Mort det så rosmarinen og hvidløget moses.
  • Har du ikke en morter, så bland rosmarin, hvidløg, citronsaft- og skal i en skål.
  • Rengør kyllingen ind- og udvendig.
  • Drys den med masser af groft salt indvendig.
  • Sæt den dernæst på spyddet og sørg for, at den sidder godt fast.
  • Pensl den dernæst grundigt med marinaden.
  • Placer spyddet med kyllingen på rotisseriet, og start dem.
  • Kyllingen skal have ca. 45 – 60 minutter afhængig af den størrelse.
  • Kernetemperaturen ved lårene skal ligge på maks. 75 grader.
  • Hvert kvarter pensles kyllingen med den roterer med marinaden.
  • Når kyllingen er færdig tages den af rotisseriet og hviler under bagepapir og et klæde i 10 minutter inden den skæres eller klippes i passende stykker.

Noter

Det kan være en god ide, at smøre kyllingen undervejs med lidt væde, som samler sig i drypbakken. På den måde får man et lækkert sprødt skind.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg valgte, at købe en rimelig stor fritgående kylling, som fik en gang massage med en blanding af olie, rosmarin, hvidløg og citron og masser af salt. Dernæst drejede den om sig selv i ca. 60 minutter.
Ja smagen var super god, og lige som jeg havde forestillet mig.

Læs Også Om: Coq Au Vin på Grillen // Grillet Kylling // Coleslaw

Nu ved jeg godt, at det ikke er alle der ligger inde med et rotisseri sæt til grillen, så hvad gør man så, hvis man har en grill? Man bruger selvfølgelig en af mine andre opskrifter der også er super gode til kylling på grillen, og giver saftig kød og sprødt skind.
Disse opskrifter kan du se nedenfor.

Sæt kyllingen på rotisserispydet og bind evt. benene fast med noget kødtråd så de ikke flagrer rundt.

Kom alle marinade ingredienserne i en morter og mort dem så krydderurterne afgiver smag til olien.

Smør kyllingen godt med marinaden. Det kan være en god ide, at lade den stå og trække i en times med marinaden.

Ved kulgrill placeres kullene i hver sin side med en dryp bakke i midten.

Sæt spyddet på rotisseriet og start motoren.

Tjek undervejs kyllingen og smør den med mere af marinaden for at give den mere smag.

Jeg undlod at lægge låg på grillen, da kyllingen ellers ville have fået for meget.  Ved færre stykker kul kan det evt. være en god ide, at lægge låget på grillen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!