Dampede asparges med burrata
Dampede grønne og hvide asparges med burrata, skinke og pesto er en utrolig lækker salat, der kan serveres som tilbehør til aftensmaden. Friske asparges har denne her fantastiske sprødhed og smag, der passer fantastisk godt til mange ting. I en frisk salat som denne med både hvid- og grønne asparges er de perfekte sammen med burrata og pesto. Pesto af f.eks. ramsløg er en god ledsager til salater som disse.
Du kan servere smørdampede asparges med burrata og skinke til andre ingredienser som Grillet Kylling eller Grillet Laks. Salaten er også rigtig god som sin egen hovedret sammen med Ciabattabrød eller Flutes til. Laver du en Tapenade og serverer mere skinke til kan asparges med burrata være en form for tapas anretning.
Opskrift på dampede asparges med burrata
Denne salat opskrift tager ikke lang tid at tilberede. Som jeg beskriver, kan denne asparges salat både bruges som tilbehør eller en slags hovedret med andre ting til.
Når man tilbereder hvide og grønne asparges skal de klargøres på hver sin måde. De hvide skal altid skrælles, og bedst fra hovedet og ned. Enderne skæres også af, da disse er trævlede. De grønne asparges kan man nøjes med at knække ved enderne, men du kan også skære dem af.
Når du blancherer eller koger asparges skal de have kort tid. Er de hvide meget tykke dvs. et par centimeter i omkreds skal de have 2 – 3 minutter. Asparges i sæsonen skal være dejlig al dente og sprøde. En slatten asparges er der ikke noget ved, og de mister også sin helt perfekt smag.
Prøv også: Salat af grillede grøntsager
Dampede asparges med burrata og skinke
Dampede asparges med burrata, skinke og pesto er en utrolig lækker salat som tilbehør til aftensmaden.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
- 1 bundt hvide asparges
- 1 bundt grønne asparges
- 2 spsk. smør
- Salt
- 1 stk. burrata
- 1 lille pose rucola
- 1 bundt radiser
- ½ dl. solsikkekerner eller lignende
- Ansjoser fra olie kan udelades
- 250 g. god skinke
- Pesto af ramsløg eller basilikum
- 1 stk. økologisk citron
- Havsalt
Udstyr
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær de nederste 2 – 3 cm af stokken.
- Knæk de grønne asparges nede ved stokken.
- Hæld 1 – 2 cm. vand i en pande, hvori smør og salt tilsættes.
- Varm det op til kogepunktet.
- Blancher aspargeserne i maksimum 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
- Hæld dernæst koldt vand over aspargeserne så de ikke koger videre.
- Skær aspargeserne i 2 til 3 dele på skrå.
- Drys bunden af et fad med skyllet og tørret rucola, og placer aspargeserne ovenpå.
- Placer burrataen i midten af fadet.
- Skær radiserne i skiver som drysses over salaten sammen med solsikkekerner.
- Er du til ansjoser kommer du nogle over salaten.
- Jeg ruller mine skinker, da jeg synes det er pænest som jeg placerer rundt om på fadet.
- Kom lidt pestodutter rundt om i salaten.
- Drys evt. lidt mere rucola over som pynt. Det kan også være basilikumblade, rød syre eller andet.
- Riv skallen fra en halv citron over salaten.
- Drys salaten med havsalt.
Noter
Retten kan også bruges som hovedret.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Frys de afskårne asparges ender. De kan bruges til en lækker hjemmelavet Aspargessuppe. Jeg har altid en frostpose fyldt med aspargesender i min fryser.
- Dampede asparges med burrata kan holde sig 2 – 3 dage i køleskabet. De kan godt holde sig i længere tid, men smagen bliver efterhånden mere fad. Jeg vil anbefale du køber de tykkere grønne og hvide asparges til denne salat. Grunden er at du får langt mere smag for pengene end de helt tynde.
0 kommentarer