Nem og lækker grillet sommer kylling med skønne ny opgravede små kartofler, der lige er kogt og dernæst vendt i smør med purløg på er en super dejlig sommerret.
Kylling tilberedt på grillen bliver altid mør med sprødt skind og saftig kød, som en kylling skal være. Jeg har i denne opskrift valgt at lave en såkaldt butterfly grillet kylling ved, at skære rygsøjlen af, og folde den ud.
En virkelig nem metode, at grille en kylling på. Når man bruger denne metode har man allerede skåret den delvis ud, hvilket kun gør det nemmere, at skære resten ud når kyllingen er grillet færdig.
Opskrift på grillet sommer kylling
Tilbehøret til grillet sommer kylling faldt på de nye grøntsager som blomkål, asparges, majskolber og de omtalte små kartofler, som jeg synes er lette i det og passer til en grill kylling.
Da et af de lokale supermarkeder havde nye kirsebær valgte jeg at komme dem sammen med blomkål og asparges i en let salat.
Urterne blev timian og purløg, begge noget der lige nu skyder helt vildt i vores højbede i haven. Du kan i stedet prøve denne Opskrift på grillede grøntsager.
Andre sommeropskrifter: Hel Kylling på Rotisseri // Grillet Poussin
Grillet Sommer Kylling Nem med saftigt kød
Ingredienser
Grillet Kylling
- 1 hel kylling
- Olivenolie
- Saften fra en citron
- Flagesalt
- 2 spsk. tør rub krydderi f.eks. Ras el Hanut, BBQ krydderi
- 4 hele majskobler med blade
Blomkål og kartofler
- 1 blomkål
- 2 – 4 spsk. hyldeblomst eddike kan udelades
- 6 asparges
- 3 dl. friske stenfri kirsebær
- Frisk timian evt. timianblomster
- 300 g. nye små kartofler
- Smør
- Purløg
Udstyr
Sådan gør du
Grillet Kylling
- Placer majskolberne med bladene på i noget vand.
- Placer kyllingen på et skærebræt med brystet op ad.
- Med en kraftig og skarp kniv placeres den inde i kyllingen ved den ene side af rygsøjlen. Skær igennem, og skær dernæst den anden side af. Man kan selvfølgelig bruge en fjerkræssaks i stedet for. Gem evt. stykket til fond.
- Vask kyllingen og tør den grundigt.
- Kom olivenolie og citronsaft på begge sider. Drys den ind- og udvendig med flagesalt og det krydderi man ønsker at bruge.
- Placer den med indersiden ned af på enten en kul- eller gasgrill på indirekte varme, hvor den skal have ca. 45 – 55 minutter. Tjek temperaturen ved lårene og brystet som skal være ca. 69 – 72 grader.
- Tag den af grillen og del den i de stykker man ønsker.
- 10 minutter inden kyllingen er klar grilles de hele majskolber over direkte varme, hvor de ofte vendes.
- Fjern bladene og del dem i to.
Blomkål og kartofler
- Vask blomkålen og skær bladene af.
- Del den i små buketter. Varm en pande op ved middelsvag varme, og kom lidt olivenolie på panden.
- Steg blomkålsbuketterne uden at de bliver for sorte. Undervejs kommes hyldeblomsteddiken ved, og lidt vand for, at fremskynde processen. Det tager ca. 15 – 20 minutter.
- Knæk aspargeserne nederst ved deres naturlige knæk. Skær på skrå i mindre stykker.
- Del kirsebærerne, udsten dem såfremt de har sten i sig.
- 7 minutter inden blomkålene er klar, hældes aspargeser og kirsebær ved, og drys dem med timian eller timianblomster.
- Smag til med salt.
- Rens kartoflerne og kog dem i rigeligt vand med salt i, i ca. 15 minutter.
- Damp dem og tilsæt smørret og hak purløget fint, som drysses over kartoflerne sammen med flagesalt.
Noter
Urterne blev timian og purløg, begge noget der lige nu skyder helt vildt i vores højbede i haven.
Selve kyllingen marinerede jeg med en dry rub, dvs. tør krydderi, hvilket man selvfølgelig selv bestemmer om man vil følge. Smagen er dog givet godt ud at gøre.
Når man bruger en tør rub brænder man ikke en grillet kylling på, hvilket kan ske hvis den var en marinade med olie og med eksempelvis sukker i, hvilket gør at sukkeret rent nemt karamellisere ved direkte varme. Når man bruger en BBQ sauce bør man først til sidst smøre det på kyllingen.
En af de ting jeg virkelig elsker om sommeren når temperaturen er over 20 grader og aftenen lun er, at grille. Selv om jeg alligevel griller hele året rundt er der alligevel noget særligt ved at grille på en lun sommeraften.
Som sagt får man en fantastisk smagfuld grillet kylling når man tilbereder den på grillen.
Placer kyllingen indirekte på grillen, hvilket vil sige mellem kullene eller brænderne. På den måde får man en perfekt grillet sommer kylling.
Nye kartofler er super lækre sammen med en grillet kylling.
0 kommentarer