Grillet sommer kylling

af | 1. jun 2018 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Salater

Nem og lækker grillet sommer kylling med skønne ny opgravede små kartofler, der lige er kogt og dernæst vendt i smør med purløg på er en super dejlig sommerret.
Kylling tilberedt på grillen bliver altid mør med sprødt skind og saftig kød, som en kylling skal være. Jeg har i denne opskrift valgt at lave en såkaldt butterfly kylling ved, at skære rygsøjlen af, og folde den ud.
En virkelig nem metode, at grille en kylling på. Når man bruger denne metode har man allerede skåret den delvis ud, hvilket kun gør det nemmere, at skære resten ud når kyllingen er grillet færdig.

Tilbehøret faldt på de nye grøntsager som blomkål, asparges, majskolber og de omtalte små kartofler, som jeg synes er lette i det og passer til en grill kylling.
Da et af de lokale supermarkeder havde nye kirsebær valgte jeg at komme dem sammen med blomkål og asparges i en let salat.
Urterne blev timian og purløg, begge noget der lige nu skyder helt vildt i vores højbede i haven.

Andre sommeropskrifter: Hel Kylling på Rotisseri // Grillede Grøntsager //Grillet Laks

Grillet kylling sommerret

Grillet Sommer Kylling Nem med saftigt kød

Nem kylling tilberedt på grillen bliver altid utrolig mør med sprødt skind og saftig kød, som en kylling skal være. En lækker og skøn måde at få en kylling på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fjerkræ, Grill, BBQ, Salat, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Grillet Kylling

  • 1 hel kylling
  • Olivenolie
  • Saften fra en citron
  • Flagesalt
  • 2 spsk. tør rub krydderi f.eks. Ras el Hanut, BBQ krydderi
  • 4 hele majskobler med blade

Blomkål og kartofler

  • 1 blomkål
  • 2 – 4 spsk. hyldeblomst eddike kan udelades
  • 6 asparges
  • 3 dl. friske stenfri kirsebær
  • Frisk timian evt. timianblomster
  • 300 g. nye små kartofler
  • Smør
  • Purløg

Sådan gør du

Grillet Kylling

  • Placer majskolberne med bladene på i noget vand.
  • Placer kyllingen på et skærebræt med brystet op ad.
  • Med en kraftig og skarp kniv placeres den inde i kyllingen ved den ene side af rygsøjlen. Skær igennem, og skær dernæst den anden side af. Man kan selvfølgelig bruge en fjerkræssaks i stedet for. Gem evt. stykket til fond.
  • Vask kyllingen og tør den grundigt.
  • Kom olivenolie og citronsaft på begge sider. Drys den ind- og udvendig med flagesalt og det krydderi man ønsker at bruge.
  • Placer den med indersiden ned af på enten en kul- eller gasgrill på indirekte varme, hvor den skal have ca. 45 – 55 minutter. Tjek temperaturen ved lårene og brystet som skal være ca. 69 – 72 grader.
  • Tag den af grillen og del den i de stykker man ønsker.
  • 10 minutter inden kyllingen er klar grilles de hele majskolber over direkte varme, hvor de ofte vendes.
  • Fjern bladene og del dem i to.

Blomkål og kartofler

  • Vask blomkålen og skær bladene af.
  • Del den i små buketter. Varm en pande op ved middelsvag varme, og kom lidt olivenolie på panden.
  • Steg blomkålsbuketterne uden at de bliver for sorte. Undervejs kommes hyldeblomsteddiken ved, og lidt vand for, at fremskynde processen. Det tager ca. 15 – 20 minutter.
  • Knæk aspargeserne nederst ved deres naturlige knæk. Skær på skrå i mindre stykker.
  • Del kirsebærerne, udsten dem såfremt de har sten i sig.
  • 7 minutter inden blomkålene er klar, hældes aspargeser og kirsebær ved, og drys dem med timian eller timianblomster.
  • Smag til med salt.
  • Rens kartoflerne og kog dem i rigeligt vand med salt i, i ca. 15 minutter.
  • Damp dem og tilsæt smørret og hak purløget fint, som drysses over kartoflerne sammen med flagesalt.

Noter

Tilbehøret faldt på de nye grøntsager som blomkål, asparges, majskolber og kartofler, som jeg synes er lette i det og passer til en grill kylling.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Urterne blev timian og purløg, begge noget der lige nu skyder helt vildt i vores højbede i haven.
Selve kyllingen marinerede jeg med en dry rub, dvs. tør krydderi, hvilket man selvfølgelig selv bestemmer om man vil følge. Smagen er dog givet godt ud at gøre.
Når man bruger en tør rub brænder man ikke kyllingen på, hvilket kan ske hvis den var en marinade med olie og med eksempelvis sukker i, hvilket gør at sukkeret rent nemt karamellisere ved direkte varme. Når man bruger en BBQ sauce bør man først til sidst smøre kyllingen med det.

En af de ting jeg virkelig elsker om sommeren når temperaturen er over 20 grader og aftenen lun er, at grille. Selv om jeg alligevel griller hele året rundt er der alligevel noget særligt ved at grille på en lun sommeraften.
Som sagt får man en fantastisk smagfuld kylling når man tilbereder den på grillen.

 

Placer kyllingen indirekte på grillen, hvilket vil sige mellem kullene eller brænderne.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!