og

Hylden blomstrer fra Skt. Hans og 4 – 6 uger frem. Der hvor den står med sine smukke hvide blomster bliver man næsten beruset af hyldeduften. Jeg har samlet to forskellige opskrifter på, hvad man kan bruge hyldeblomster til. Disse er hyldeblomstsalt og hyldeblomstsukker.

Hyldeblomst skærme

Hyldesblomstsalt:

Hyldeblomstsalt er jeg blevet helt vild med. Jeg bruger som en rub til f.eks. kylling, fisk eller lam, hvor kødet får en anelse hyldesmag.

Opskrift på hyldeblomstsalt

Ingredienser:

  • 100 g havsalt eller groft salt.
  • 5 – 10 hyldeblomstskærme.

Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland salt og blomster, som kommes i tætte beholdere.

Hyldeblomstsukker:

Du bør prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye friskplukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot. Sukkeret får en utrolig skøn duft af hyld, som man bliver helt afhængig af.

Opskrift på hyldeblomstsukker

Ingredienser:

  •  100 g havsalt eller groft salt.
  • 5 – 10 hyldeblomstskærme.

Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland sukker og blomster, som kommes i tætte beholdere.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!