Hylden blomstrer fra Skt. Hans og 4 – 6 uger frem. Der hvor den står med sine smukke hvide blomster bliver man næsten beruset af hyldeduften. Jeg har samlet to forskellige opskrifter på, hvad man kan bruge hyldeblomster til. Disse er hyldeblomstsalt og hyldeblomstsukker.
Hyldesblomstsalt:
Hyldeblomstsalt er jeg blevet helt vild med. Jeg bruger som en rub til f.eks. kylling, fisk eller lam, hvor kødet får en anelse hyldesmag.
Ingredienser:
- 100 g havsalt eller groft salt.
- 5 – 10 hyldeblomstskærme.
Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland salt og blomster, som kommes i tætte beholdere.
Hyldeblomstsukker:
Du bør prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye friskplukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot. Sukkeret får en utrolig skøn duft af hyld, som man bliver helt afhængig af.
Ingredienser:
- 100 g havsalt eller groft salt.
- 5 – 10 hyldeblomstskærme.
Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland sukker og blomster, som kommes i tætte beholdere.
0 kommentarer