og

Italienske Grillede Grøntsager – Opskrift på grøntsager

af | 20. aug 2021 | Grill - BBQ, Grøntsager, Opskrifter, Sommer, Tilbehør

Italiensk grillede grøntsager

Italiensk grillede grøntsager med sprøde stykker brød croutoner i, er en perfekt måde at tilberede årstidens grøntsager på til en lækker salat.

Når årstiden er til at jeg kan købe nogle friske danske grøntsager som squash, røde og gule peber og helt nye spidskål griller jeg dem ofte al dente.

Jeg får på den måde en utrolig lækker salat med forskellige grøntsager, og masser af smag af selve grøntsagerne.

En italiensk salat af grillede grøntsager kan serveres til næsten alt som man alligevel skal grille, og hvorfor ikke tilberede alle retterne på selve grillen, når vejret er til det.

Jeg ville eksempelvis servere den til Grillet Kylling, en Grillet Porchetta eller for den sags skyld grillet fisk som Dorade.

En grillet italiensk salat som denne kan lige så godt serveres med noget ekstra lækker brød eller Pasta vendt i lidt olie til. Kød, fjerkræ eller fisk er faktisk ikke nødvendig, da den i sig selv er meget mættende.

Prøv også: Burrata med Ovntørrede Tomater og Skinke

Hvad er Italiensk grillede grøntsager?

Når jeg kalder det italiensk grillede grøntsager, skyldes det at jeg laver en marinade af olivenolie, citron og rosmarin som grøntsagerne pensles med inden og under de grilles.

Derudover bruger jeg daggammelt brød som ristes på panden, hvilket giver salaten noget dejligt bid.

Jeg har skelet lidt til den traditionelle toscanske salat panzanelle, men da jeg har brugt langt flere forskellige grøntsager end den oprindelige opskrift må jeg hellere undgå at kalde retten det.

Jeg har i min opskrift på denne salat af grillede grøntsager brugt forskellige peberfrugter, men ligeledes mange andre grøntsager som vi havde liggende i køleskabet eller jeg havde lyst til at bruge.

Ønsker man andre grøntsager eller for den sags skyld at vende lidt hvide bønner i kan det være en god ide.

Hele hvidløg og citroner er også grillet, hvilket igen giver noget skøn smag, når der presses lidt citronsaft over salaten fra de grillede citroner.

Grillet eller bagt hvidløg får en dejlig fin smag der går rigtig godt til lidt brød eller grøntsagerne.

Grillede italienske grøntsager

Italienske Grillede Grøntsager – Opskrift på grøntsager

Italienske grillede grøntsager med sprøde stykker brød croutoner i, er en perfekt måde at tilberede årstidens grøntsager på til en lækker salat.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • ½ dl. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 spsk. fint hakket rosmarin
  • 1 knust hvidløg
  • 1 helt hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • ½ grønt spidskål
  • ½ rødt spidskål
  • 1 majskolbe
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 squash
  • 12 små tomater i forskellige farver
  • Daggammelt brød
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør olivenolie, citronsaft, det hakkede rosmarin og hvidløg sammen til en marinade. Tilsæt lidt salt.
  • Del hvidløget og citronen i to.
  • Skær både det grønne og røde spidskål på langs i kvarte.
  • Majskolben deles i fire stykker.
  • Skær siderne af den røde og gule peber som deles i mindre stykker på størrelse med en fem krone.
  • Squashen skæres i kvarte på langs.
  • Pensl alle grøntsagerne med marinaden som dernæst grilles over direkte varme hvor de vendes undervejs.
  • Tomaterne placeres på indirekte varme og er færdige når de skindet sprækker og de falder lidt sammen.
  • Placer hvidløget og citronen med skæresiden ned ad på grillen.
  • Grøntsagerne skal være al dente dvs. med bid i. Mærk undervejs med en kødnål om de er klar.
  • Riv brødet i mindre stykker som ristes på en pande med olivenolie i.
  • Tag grøntsagerne af grillen.
  • Skær rød og grøn spidskål og squash i mindre dele.
  • Arranger grøntsagerne i et stort fad med hvor man drypper noget af den grillede citronsaft over og hælder eventuelt lidt olivenolie over.
  • Kom lidt af citronsaften over salaten til sidst.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskriften på italiensk grillede grøntsager er lige så meget en inspiration til at vise, hvad man kan bruge grøntsager til når de grilles.

Denne slags salat elsker jeg at tilberede og servere i et stort fad, hvor man virkelig kan se hvor flot den ser ud på bordet.

Opskrift på grillede grøntsager

Server grøntsagerne i et stort fad.

Grønt på grillen

Grill alle grøntsagerne som vist på billedet. Grøntsagerne skal være al dente, det vil sige med bid, ikke gennemstegte.

Grillede italienske grøntsager

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Helle

    Måske nok lidt sent at spørge, men har du prøvet at grille grøntsagerne på forhånd og så enten varme dem op i fadet, når gæsterne er der – eller servere dem kolde?
    Jeg vil gerne undgå at stå med det hele på grillen til sidste

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Helle
      Du kan sagtens grille grøntsagerne inden, og enten servere dem kolde eller lune dem op inden dine gæster.
      Hvis du varmer dem op, kan du grille dem delvis færdig inden da.
      Der er ingen problemer i at varme dem op i ovnen, da de stadig vil have grill smagen 😊.
      Bedste hilsner
      Søren
      Og god fornøjelse.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!