Tagliatelle Hjemmelavet

af | 15. sep 2020 | Opskrifter, Pasta/Ris, Tilbehør

 

Tagliatelle er en båndpasta der minder om spaghetti, og som er nem selv at lave når man har en lækker portion frisk pastadej.
Frisk lavet tagliatelle er en fantastisk lækker og nem måde at lave en ægte italiensk pastaret på med kun tre ingredienser i.

Selve metoden at lave båndpasta på er i forvejen ret nem, og man kan gøre det på to måder.
Man kan bruge en pastamaskine hvor man først deler selve pastadejen i flere mindre portioner der drysses med mel.
Hver portion køres i pastamaskinen indtil man får nogle lange pastabaner af 2 mm i tykkelsen.
Den anden metode er den gode gammeldags med brug af en kagerulle, hvor det nemmeste igen er at dele dejen i mindre portioner, og husk igen at bruge mel for at dejen ikke klistrer på bordet.
Personligt bruger jeg en pastamaskine for at få en mere ensartet pastatykkelse.

Når man skærer pastabanerne ud til tagliatelle gøres det ved at rulle banerne og dernæst skære dem i 5 mm bredde, hvorefter man ruller selve båndene ud for at de ikke klistrer sammen.

 

 

Tagliatelle Hjemmelavet pastabånd

Tagliatelle er en båndpasta der minder om spaghetti, og som er nem selv at lave når man har en lækker portion frisk pastadej.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Pasta, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Udstyr

  • Pastamaskine Reklamelink

Sådan gør du

  • Lav en portion pastadej efter opskriften
  • Tag dejen ud af køleskabet lidt før den skal rulles ud.
  • Del pastadejen i flere dele, som drysses med masser af mel.
  • Rul hver pastadej ud til nogle aflange pastabaner.
  • Bruger man en pastamaskine køres dejen først igennem den tykkelse valse, hvorefter man sætter den ned til næste trin og så videre indtil man sætter den til 2 mm.
  • Drys pastabanerne med mel, som dernæst rulles løst til aflange pølser.
  • Skær hver pølse af en tykkelse af 5 mm.
  • Tag ved hvert skåret stykke og som derved rulles ud.
  • Såfremt man ikke gør dette klistrer de sammen, husk igen at der skal være rigeligt med mel på pastabåndene.
  • Fyld en større gryde med vand med rigeligt salt i, som koges op.
  • Kom tagliatellen i, som koger uden låg i 3 minutter.
  • Hæld pastaen i et dørslag, og dernæst i en større skål.

Noter

Vend revet parmesan, olivenolie og saften fra 1 citron i tagliatellen og drys masser af friskt kværnet peber over.
Man kan også sætte tagliatellen i køleskabet i op til 2 – 3 dage inden den koges.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Jeg synes at det er utrolig hyggeligt at lave sin egen båndpasta på, hvor jeg tydeligt kan smage forskel på en frisk købt og min egen opskrift, som helt klar smager langt bedre.
Man kan tænke på om det nu også er besværet værd?
Efter min mening helt klart noget man bør prøve selv at lave.
Har man børn i en vis alder vil jeg vædde med at de synes at det er super sjovt, at være med til at lave sin helt egen spaghetti pasta. Jeg er sikker på at der knap nok behøves pastasovs til.

Jeg har brugt tagliatelle til forskellige saucer, men den kan lige så godt vendes med masser af frisk revet parmesan, olivenolie, citronsaft og friskt kværnet peber, hvilket giver en fantastisk lækker og enkel pastaret. Ønsker man at opgradere den kan jeg anbefale at prøve med revet trøffel, hvilket giver en fantastisk lækker smag.
Mere behøves ikke til et ægte klassisk italiensk ret.

 

Tag pastadejen ud af køleskabet omkring 30 minutter inden den rulles ud.

 

Brug enten en pastamaskine eller køkkenrulle til at rulle pastadejen ud i tynde plader.

 

Drys pastapladerne med mel inden de rulles og skæres ud i pølser.

 

Skær de rullede pastaplader ud af 5 mm i bredden.

 

Når alt pastadejen er skåret ud sørg for at løfte op i tagliatelle båndene for at de ikke klistrer til hinanden inden de tilberedes.

 

Hvis der går længere tid inden man koger den friske tagliatelle er det en god ide at lægge et klæde over.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.