Tagliatelle er en båndpasta der minder om spaghetti, og som er nem at lave.
Tagliatelle er en båndpasta der minder om spaghetti, og som er nem selv at lave når man har en lækker portion hjemmelavet frisk pastadej.
Frisk lavet tagliatelle er en fantastisk lækker og nem måde at lave en ægte italiensk pastaret på med kun tre ingredienser i.
Tagliatelle opskrift
Selve metoden at lave båndpasta på er i forvejen ret nem, og man kan gøre det på to måder.
Man kan bruge en pastamaskine hvor man først deler selve pastadejen i flere mindre portioner der drysses med mel.
Hver portion køres i pastamaskinen indtil man får nogle lange pastabaner af 2 mm i tykkelsen.
Den anden metode er den gode gammeldags med brug af en kagerulle, hvor det nemmeste igen er at dele dejen i mindre portioner, og husk igen at bruge mel for at dejen ikke klistrer på bordet.
Personligt bruger jeg en pastamaskine for at få en mere ensartet pastatykkelse.
Når man skærer pastabanerne ud til tagliatelle gøres det ved at rulle banerne og dernæst skære dem i 5 mm bredde, hvorefter man ruller selve båndene ud for at de ikke klistrer sammen.
Læs om: Cremet Pasta med Kylling // Ægte Italiensk Bolognese
Tagliatelle Hjemmelavet pastabånd
Ingredienser
Udstyr
Sådan gør du
- Lav en portion pastadej efter opskriften
- Tag dejen ud af køleskabet lidt før den skal rulles ud.
- Del pastadejen i flere dele, som drysses med masser af mel.
- Rul hver pastadej ud til nogle aflange pastabaner.
- Bruger man en pastamaskine køres dejen først igennem den tykkelse valse, hvorefter man sætter den ned til næste trin og så videre indtil man sætter den til 2 mm.
- Drys pastabanerne med mel, som dernæst rulles løst til aflange pølser.
- Skær hver pølse af en tykkelse af 5 mm.
- Tag ved hvert skåret stykke og som derved rulles ud.
- Såfremt man ikke gør dette klistrer de sammen, husk igen at der skal være rigeligt med mel på pastabåndene.
- Fyld en større gryde med vand med rigeligt salt i, som koges op.
- Kom tagliatellen i, som koger uden låg i 3 minutter.
- Hæld pastaen i et dørslag, og dernæst i en større skål.
Noter
Man kan også sætte tagliatellen i køleskabet i op til 2 – 3 dage inden den koges.
Sådan laver man båndpasta som tagliatelle
Jeg synes at det er utrolig hyggeligt at lave sin egen båndpasta på, hvor jeg tydeligt kan smage forskel på en frisk købt og min egen opskrift, som helt klar smager langt bedre.
Man kan tænke på om det nu også er besværet værd?
Efter min mening helt klart noget man bør prøve selv at lave.
Har man børn i en vis alder vil jeg vædde med at de synes at det er super sjovt, at være med til at lave sin helt egen spaghetti pasta. Jeg er sikker på at der knap nok behøves pastasovs til.
Jeg har brugt tagliatelle til forskellige saucer, men den kan lige så godt vendes med masser af frisk revet parmesan, olivenolie, citronsaft og friskt kværnet peber, hvilket giver en fantastisk lækker og enkel pastaret. Ønsker man at opgradere den kan jeg anbefale at prøve med revet trøffel, hvilket giver en fantastisk lækker smag.
Mere behøves ikke til et ægte klassisk italiensk ret.
Tag pastadejen ud af køleskabet omkring 30 minutter inden den rulles ud.
Brug enten en pastamaskine eller køkkenrulle til at rulle pastadejen ud i tynde plader.
Drys pastapladerne med mel inden de rulles og skæres ud i pølser.
Skær de rullede pastaplader ud af 5 mm i bredden.
Når alt pastadejen er skåret ud sørg for at løfte op i tagliatelle båndene for at de ikke klistrer til hinanden inden de tilberedes.
Hvis der går længere tid inden man koger den friske tagliatelle er det en god ide at lægge et klæde over.
0 kommentarer