ForsideBagværkPastadej – Grundopskrift

Kommentarer

Pastadej – Grundopskrift — 21 kommentarer

  1. Pingback: Cannelloni med Laks |

  2. Det er en god opskrift – der rent faktisk virker. Pastaopskrifter har det med at svinge enormt meget i kvalitet ifht pastaens smidighed, men her er den ramt ret godt.

    Dog er din vurdering af, hvor meget pasta, der går pr. portion måske lidt i underkanten. Jeg synes at din vurdering passer til en (stor) forret. Som hovedret til fire er det måske lige i underkanten (men det er måske fordi, man ender med at voldæde pastaen pga. den gode smag).

    Mvh
    Michael

    • Hej Michael
      Mange tak for rosen. Opskriften er nok det der kommer nærmest en original pastadej opskrift.
      Angående mængden har du nok ret i, at det måske for en dansker er i underkanten til hovedret, hvilket jeg burde tilføje.
      En pastaret i Italien er f.eks. 1 retten efter antipastaretten. Dernæst kommer 2 retten, så man allerede er oppe på 3 retter, hvilket nok passer med mængden af pasta til 3 retter.
      God Pinse
      Søren

  3. Hej. En super dejlig detaljeret opskrift, mange tak for den 🙂
    Har et simpel spørgsmål, som er: hvor længe skal den hjemmelavede pasta koge?
    Mvh
    Annika

    • Hej Annika
      Mange tak for rosen :-).
      Pastaen skal koge i ca. 4 minutter. Må jeg hellere få skrevet ind og tak fordi du spurgte.
      Bedste hilsner
      Søren

  4. Super fin opskrift!! Her er lige et hurtigt spørgsmål :O, Hvordan opbevarer man bedst pastaen i et par timer før den skal koges? Leger lidt med tanken om at lave dejen om morgenen for så at bruge den til forret om aftenen

    • Hej Jonathan
      Hvis du laver pastaen om formiddagen kan du komme det i en lufttæt pose, som stilles på køl.
      Hvis du bare laver dejen pakkes den ind i husholdningsfilm, og stilles på køl indtil du skal bruge den til selvepasta.
      Bedste hilsner
      Søren

  5. Hvor længe vil du tro at den færdige dej kan holde sig i køleskabet?

    (Når jeg forsøger at klikke flueben til at jeg gerne vil have besked når der er svar, eller nye indlæg i tråden, får jeg en reklame, ud af siden 🙁)

    • Hejsa
      Først og fremmest beklager jeg, at der er en teknisk fejl på siden.
      En pastadej kan holde sig i kølebskabet i to til tre dage.
      Bedste hilsner
      Søren

  6. Tak for god opskrift!
    Vil lige høre I forlængelse af ovenstående om det vil ændre kvaliteten hvis man laver pastadejen 1 døgn før udrulning ?

    • Hej Christine
      Det kan du sagtens gøre, da den kan holde sig i køleskabet i op til ca. 3 døgn inden du ruller den ud.
      Bedste hilsner
      Søren

  7. Tror du jeg kan bruge opskriften til lasagneplader? Eller er det mon en anden opskrift til det? Der står nemlig lasagne på menuen i morgen, og har en sprit ny pastamaskine uåbnet i skabet 🤗
    Hilsen Tanja

    • Hej Tanja
      Den pastamaskine skal du have pakket ud og i brug.
      Du kan sagten bruge opskriften til alt frisk pasta, også lasagneplader.
      Selve lasagnen skal have ca. 30 minutter i ovnen, når du bruger friske lasagneplader.
      Du bør nok overveje om en portion er nok til en lasagne.
      Bedste hilsner
      Søren

      • Hej Søren. Tak for hjælpen, efter 1,5 år blev pastamaskinen pakket ud. Faktisk er det en super lækker Atlas150 fra Italienske Marcato med 6 forskellige dele til pastatyper. Det er jo næsten helt pinligt at have så fornemt legetøj liggende i en papkasse … Nå men min lasagne blev rigtig lækker, havde liiiiidt sjov med at samle dejen men undskylder det med jeg er nybegynder 🙂
        Næste projekt er ravioli, da den også kan lave det. Så jeg googler ideer til fyld + hvordan jeg bedst opbevarer frisk pasta ?
        Hilsen Tanja ..
        P.S. Min portion var på 500 g mel + 5 æg. Det var perfekt til et stort lasagnefad og jeg havde 5 lag.

        • Hej Tanja
          Hvor godt, at læse det blev vellykket og bedre sent end aldrig :-).
          Jeg har selv lidt “sjov” når jeg samler pasta dej, da det kræver lidt tålmodighed :-).
          I mit indlæg om pasta står der hvordan du opbevarer frisk pasta, men det er ca. 3 dage i køleskabet pakket ind i folie.
          Bedste hilsner
          Søren

  8. Hej to hurtige spørgsmål, som opstod da jeg lavede pastaen, som smagte fantastisk..
    Hvordan undgår du, at den klistre sammen inden og under kogning?
    Hvis jeg gerne vil have eks. spinat i, hvordan ændre det så på forholdende i dosering af æg og mel?
    Mvh.
    Maria Bang

    • Hej Maria
      Jeg vender det i lidt mel, ikke for meget for, at det ikke klistrer sammen.
      Jeg har ikke selv forsøgt mig med f.eks. spinat, men har tjekket lidt op på det og kan se, at man ikke ændrer på den mængde jeg skriver i min opskrift og tilsætter 100 – 200 kogt spinat til det. Du skal dog sørge for, at spinaten er fuldstændig dampet af for væde.
      Du kan som nogle gør blende melet med spinaten inden det blandes med æggene.
      Bedste hilsner
      Søren

    • Hej Sanne
      Det kan du godt, men fordelen ved Tipo 00 er, at det bedre optager vandet og er mere elastisk end almindeligt mel. Derfor er det også ideelt til pizza dej.
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen