Cannelloni med Laks

af | 26. jan 2017 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Cannelloni er store pastarør, som kan fyldes med det du har lyst til. De overhældes dernæst med en bechamel- og tomatsauce, og bages i ovnen. Man kan også drysse retten med et ordentligt skud parmesan eller peccorino ost inden de ryger i ovnen.
For mig er cannelloni et lækkert alternativ til lasagnen, hvor fyldet bliver inden i pastarørene.

Selve retten er i bund og grund ikke sværere, at tilberede end hjemmelavet lasagne. Dog synes jeg, at cannelloni er bedre end min hjemmelavede fiskelasagne. Om det skyldes, at jeg synes den er mere fyldig kan godt være.
Har du nu ikke tid eller overskud til, at lave din egen Pasta, eller er det bare umuligt, at finde cannelloni rør i dit område er der et fif jeg gerne vil dele.
Køb et pakke lasagneplader, som koges i ca. 1 minut indtil de er bløde. Dernæst kan de bruges som pastaplader til cannelloni.

 

Du kan også vælge, at fylde rørene med andet end det jeg bruger i min opskrift. Du kan f.eks. bruge det fyld du normalt bruger til lasagne, og se hvordan det udarter sig som cannelloni.

 

Cannelloni med Laks

Cannelloni er store pastarør, som kan fyldes med det du har lyst til.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Pasta, Fisk, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 450 g. Frisk Pasta
  • Et stykke frisk parmesanost

Fyld

  • 350 - 450 g. laksefilet eller lakserester
  • 250 frisk spinat
  • 250 ricotta ost
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Revet skal fra en hel citron
  • 2 spsk. groft hakket frisk bronzefennikel
  • Salt og peber
  • Hel parmesanost

Bechamelsauce

  • 50 g. smør eller margarine
  • 50 g. mel
  • Ca. 5 dl. mælk
  • Saften fra en hel citron
  • 50 g. osterester
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Drys melet i og lad det falde lidt til bunds i smørret.
  • Pisk det sammen, og begynd at hælde ca. 1 dl. mælk i ad gangen, hvorefter saucen piskes.
  • Når saucen igen bliver varm tykner den, hvorefter endnu lidt mælk tilsættes indtil den ønskede konsistens er der. Saucen skal være forholdsvis tyk.
  • Riv osten og tilsæt til saucen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Hold saucen lun.

Pasta

  • Rul pastaen ud på et meldrysset bord indtil den har en tykkelse på 2 mm, eller kør den igennem en pastamaskine.
  • Skær pastaen ud i firkanter af ca. 15 cm. Jeg skar 9 stk. ud, hvilket passede til 4 personer. Du kan evt. skære mere ud.
  • Kog pastaen i maks. 1 minut i saltet kogende vand.
  • Husk at tage dem op og fold dem ud, selv om de er varme.

Fyld

  • Fjern laksekødet fra evt. skindet. Skær laksen i mindre stykker først på langs og dernæst på tværs. Hak den til sidst groft.
  • Skyl den friske spinat og tør den i et viskestykke.
  • Hæld olie i en pande, som varmes op til middelvarme. Tilsæt spinaten og det hakkede hvidløg.
  • Når spinaten er faldet sammen kommes ricottaen i lidt af gangen, indtil fyldet tykner.
  • Tilsæt den grofthakkede bronzefennikel og citronskal.
  • Smag til med salt og peber.
  • Når cannellonierne skal fyldes, placeres et stykke firkantet pasta på f.eks. et meldrysset skærebræt.
  • Kom en stribe spinatfyld i den ene ende af pastapladen.
  • Kom en stribe hakket laks ovenpå spinatfyldet.
  • Rul pladen, og placer den i et ildfast fad. Fortsæt på samme måde indtil fadet er fyldt.
  • Hæld bechamelsaucen over cannellonierne, og drys det med et ordentlig skud frisk revet parmesanost.
  • Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 30 minutter. Jo tykkere cannellonierne er jo længere tid skal den have i ovnen.

Noter

Man kan bruge det fyld man selv ønsker.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lasagne Den bedste opskrift | - […] Jeg har tidligere skrevet et indlæg om fiskelasagne man kan se HER, og en anden italiensk klassiker Cannelloni HER.…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.