Fiskelasagne er en sund pastaret hvor man kan bruge forskellige slags fisk til.
Hvad gør du med dine fiskerester, der bliver tilovers når du skærer dem til filet? Jeg bruger dem til f.eks. Fiskefrikadeller, supper eller fiskelasagne som her. Det er en utrolig lækker måde bruge sine fiskerester af f.eks. torsk, laks, kulmule eller anden fisk. Jeg vil anbefale at man bruger en fiskeart hvor kødet er fast. På den måde får man fiskestykker som ikke smuldrer under tilberedningen.
Jeg har i denne opskrift på fiskelasagne med laks og torsk valgt, at tilsætte frisk blancheret grønkål, hvilket kan erstattes med frisk spinat. Grøntkålen giver desuden en del fylde i retten, hvor man derved kan skrue ned for fisken.
En traditionel lasagne med oksekød i smager også rigtig godt.
Nem opskrift på fiskelasagne
En fiskelasagne som denne med fisk er en skøn erstatning for den almindelige lasagne.
Opskriften er i virkeligheden ikke meget anderledes end den med kød i. Som jeg skriver for oven kan opskriften ændres til, at man bruge spinat som fyld i stedet for grønkål, hvis man ønsker det.
Prøv også: Cannelloni med Laks // Marineret Laks på Pasta
Fiskelasagne med kål
Ingredienser
Fisk og Tomatsauce
- 600 g. fisk af f.eks. laks torsk, kulmule.
- 1 ds. flåede tomater
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 hakket løg
- 1 gulerod skåret i små tern
- ½ dl. hvidvin
- 1 pakke forkogte lasagne plader
- 200 g Grønkål eller frisk spinat
Bechamel sauce:
- 40 g. smør
- 4 spsk. mel
- 1 dl. hvidvin
- 2 dl. fiskefond kan erstattes med mælk
- 3 dl. let- eller sødmælk
- Skallen og saften fra en økologisk citron
- Revet muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk og Tomatsauce
- Drys fisken med salt, som sættes på køl i et par timer. Inden den skal tilberedes tørres saltet grundigt af eller skylles af, hvorefter fisken duppes tør. Skær dernæst fisken i mindre mundrette stykker.
- Sauter løg, hvidløg og gulerod ved middelsvag varme indtil løgene bliver glasklare. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen, lad alkoholen fordampe.
- Lad gerne tomatsaucen simre i 60 minutter under låg.
- Riv grønkålen i mindre stykker, som koges mør i lidt vand med smør i. Si dernæst vandet grundigt fra, eller pres grønkålen mellem hænderne.
Bechamel sauce:
- Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
- Drys melet i og lad det falde til bunds. Pisk melblandingen sammen.
- Hæld hvidvin og fiskefond i melblanding lidt af gangen.
- Dernæst hældes mælken i indtil saucen har en tyk konsistens.
- Tilsæt den revne citron, og smag til med citronsaft, revet muskatnød og salt og peber.
- Smør et ildfast fad på ca. 25 cm i diameter.
- Skær eller knæk pastapladerne til så de passer til fadets kanter og dæk bunden med pastaplader.
- Fordel tomatsauce ovenpå pastapladerne, dernæst grønkål og fisk og hæld til sidst lidt bechamel sauce ovenpå. Husk, at det skal være lidt bechamel, da der skal bruges lidt ekstra på øverste lag.
- Gentag processen lag for lag indtil ingredienserne er brugt. Jeg vil gætte du har til 3 lag pastaplader.
- Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 – 40 minutter.
Noter
Nu er det bare sådan, at grønkål i fiskelasagne er ekstrem sundt med masser af fibre, antioxidanter og B-, C- og K-vitamin, jern, kalcium, zink og jod. Der er ingen undskyldninger for ikke, at proppe grønkålen i mange retter som i denne fiskelasagne, eller bare bruge den i en god gammeldags grønkålssuppe.
Hak grøntkålen meget fint, og skær stokken fra.
Jeg har i denne opskrift på fiskelasagne brugt halv mængde af fuldkorns- og tang lasagneplader. Lasagnepladerne med tang er lavet af spelt mel og tang. Du kan få dem i større supermarkeder eller på nettet. Biogan er en af producenterne bag forskellige pasta produkter med tang.
Ved nærmere eftertanke angående opskriften og en af mine kollegaer er gået vegetarvejen, tænker jeg at, lasagne retten kan laves udelukkende med grøntsager. I stedet for fisk kan der bruges strimlet glaskål eller kålrabi, eller bare mere grønkål.
0 kommentarer