Fiskelasagne med kål

af | 16. okt 2015 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Hvad gør du med dine fiskerester, der bliver tilovers når du skærer dem til filet? Jeg bruger dem til f.eks. fiskefrikadeller, supper eller fiskelasagne. Fiskelasagne er en utrolig lækker måde bruge sine fiskerester af f.eks. torsk, laks, kulmule eller andet på. Jeg har i denne opskrift valgt, at tilsætte frisk blancheret grønkål, hvilket kan erstattes med frisk spinat. En traditionel lasagne med oksekød i smager også rigtig godt.

En lasagne med fisk som f.eks. laks er en skøn erstatning for den almindelige lasagne. Opskriften er i virkeligheden ikke meget anderledes end den med kød i. Som jeg skriver for oven kan opskriften ændres til, at man bruge spinat som fyld i stedet for grønkål, hvis man ønsker det.

Fiskelasagne

Fiskelasagne med kål

Fiskerester er rigtig gode i en fiskelasagne, og går derved ikke til spilde.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Pasta, Fisk, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Fisk og Tomatsauce

  • 600 g. fisk af f.eks. laks torsk, kulmule.
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket løg
  • 1 gulerod skåret i små tern
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 pakke forkogte lasagne plader
  • 200 g Grønkål eller frisk spinat

Bechamel sauce:

  • 40 g. smør
  • 4 spsk. mel
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fiskefond kan erstattes med mælk
  • 3 dl. let- eller sødmælk
  • Skallen og saften fra en økologisk citron
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fisk og Tomatsauce

  • Drys fisken med salt, som sættes på køl i et par timer. Inden den skal tilberedes tørres saltet grundigt af eller skylles af, hvorefter fisken duppes tør. Skær dernæst fisken i mindre mundrette stykker.
  • Sauter løg, hvidløg og gulerod ved middelsvag varme indtil løgene bliver glasklare. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen, lad alkoholen fordampe.
  • Lad gerne tomatsaucen simre i 60 minutter under låg.
  • Riv grønkålen i mindre stykker, som koges mør i lidt vand med smør i. Si dernæst vandet grundigt fra, eller pres grønkålen mellem hænderne.

Bechamel sauce:

  • Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
  • Drys melet i og lad det falde til bunds. Pisk melblandingen sammen.
  • Hæld hvidvin og fiskefond i melblanding lidt af gangen.
  • Dernæst hældes mælken i indtil saucen har en tyk konsistens.
  • Tilsæt den revne citron, og smag til med citronsaft, revet muskatnød og salt og peber.
  • Smør et ildfast fad på ca. 25 cm i diameter.
  • Skær eller knæk pastapladerne til så de passer til fadets kanter og dæk bunden med pastaplader.
  • Fordel tomatsauce ovenpå pastapladerne, dernæst grønkål og fisk og hæld til sidst lidt bechamel sauce ovenpå. Husk, at det skal være lidt bechamel, da der skal bruges lidt ekstra på øverste lag.
  • Gentag processen lag for lag indtil ingredienserne er brugt. Jeg vil gætte du har til 3 lag pastaplader.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 - 40 minutter.

Noter

En fiskelasagne kan godt gemmes til dagen efter og igen varmes op.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Nu er det bare sådan, at grønkål er ekstrem sundt med masser af fibre, antioxidanter og B-, C- og K-vitamin, jern, kalcium,  zink og jod. Der er ingen undskyldninger for ikke, at proppe grønkålen i mange retter, eller bare bruge den i en god gammeldags grønkålssuppe.

Grønkaal

Lasagne

Jeg har i denne opskrift brugt halv fuldkorns- og tang lasagneplader. Lasagnepladerne med tang er lavet af spelt mel og tang. Du kan få dem i større supermarkeder eller på nettet. Biogan er en af producenterne bag forskellige pasta produkter med tang.

Fiskelasagneogkaal

Ved nærmere eftertanke angående opskriften og en af mine kollegaer er gået vegetarvejen, tænker jeg at, lasagne retten kan laves udelukkende med grøntsager. I stedet for fisk kan der bruges strimlet glaskål eller kålrabi, eller bare mere grønkål.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!