og
Marineret Laks med pasta

Sidste weekend stod den på denne nemme og lækre ret, bestående af marineret laks på pasta. Pastaen var i denne version spaghetti med knasende sprød grøntkål, pinjekerner og parmesan flager. Nemt, hurtigt og utrolig smagfuld.

Jeg holder meget af laks, som jeg ofte marinere på den ene eller anden måde. En af grundene til, at laks er en lækker fisk er, at den er nem at tilberede i en hurtig vending, og smager bare super godt. Sidste år tilberedte jeg Laks Sous Vide metoden, hvilket du kan læse mere om i linket.

Opskrift på rå marineret laks

Laksen rå marinere jeg inden den blev tilberedt kort tid i ovnen. Når man marinere laks og anden fisk med hvidvinseddike eller citrus startes en tilberedningsproces. Jeg holder rigtig meget af denne måde, at lave fisk på. Grunden er at den kun skal have kort tid som 15 minutter i ovnen. Det kan også være på grillen. Laksefileterne får desuden en smag af marinaden som i denne opskrift indeholder estragon og hvidløg. Begge elementer gør sig rigtig godt med hvidvinseddike.

Marineret laks på pasta

Laks bliver mange gange mere spændende når den marineres.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Opskrift
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. laksefilet
  • 2/3 dl. olivenolie
  • 1/3 hvidvinseddike
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. tørret estragon
  • Tørret spaghetti
  • 100 g. grønkål
  • 2 spsk. ristede pinjekerner
  • En hel parmesanost
  • Basilikumpesto
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sprød grønkål

  • Skær de nederste af stokken af grønkålbladene, som blancheres 2 – 3 minutter, hvorefter de kommes i isvand.
  • Dup dem tørre.
  • Skær dem i mindre stykker, som vendes dem i lidt olie og drysses med salt.
  • Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 5 – 15 min. Hold dog godt øje med, at de ikke bliver sorte.

Bagt Laks

  • Fjern skindet fra laksefileterne, eller få fiskehandleren til det.
  • Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm i bredden, og læg dem et ildfast fad.
  • Bland olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg og estragon, som hældes over laksefileterne. Lad dem trække i køleskabet i 1 time.
  • Bag laksefileterne i ovnen ved 180 – 200 grader i 10 – 15 minutter.
  • I mellem tiden koges spaghettien som anvist på posen.
  • Vendt et par spiseskefulde god pesto i spaghettien.
  • Anret ved, at lægge en portion spaghetti i en dyb tallerken, et stykke laks ovenpå og drys med pinjekerner og parmesanflager.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

En af de produkter jeg er vild med når det omhandler laks er pasta eller nudler. Udover jeg får en virkelig lækker fisk, tager det ikke lang tid at lave. På den måde får vi en hurtig men lækker aftensmad på en hverdag.

Du kan bruge udskårne laksefileter eller en side som du selv skærer ud. Pastaen kan som her være spaghetti, men en Tagliatelle vil også gå rigtig godt til fisken.

Hvis du synes at pastaen mangler noget er kan en Basilikum Pesto gøre underværker når det vendes med spaghetti.

Marineret laks på pasta

Til retten valgte jeg, at bruge et par af vores grøntkål som vi har stående i vores højbede. Jeg havde heldigvis ikke frosset alle vores grøntkål, men ladet 4 pæne planter blive, som vi kan få, at nippe af.

Marinerede lakse skiver

Hjemmeavlet grønkål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!