Marineret laks på pasta

af | 28. jan 2016 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Sidste weekend stod den på denne nemme og lækre ret, bestående af marinerede laksefileter ovenpå spaghetti med knasende sprød grøntkål, pinjekerner og parmesanflager. Nemt, hurtigt og utrolig smagfuld.

 

Lakse filet

Jeg holder meget af laks, som jeg ofte marinere på den ene eller anden måde. En af grundene til, at laks er en lækker fisk er, at den er nem at tilberede i en hurtig vending, og smager bare super godt. Sidste år tilberedte jeg laks ved Sous Vide metoden, hvilket du kan læse mere om her.

Marineret laks

Marineret laks på pasta

Laks bliver mange gange mere spændende når den marineres.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Opskrift
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 300 g. laksefilet
  • 2/3 dl. olivenolie
  • 1/3 hvidvinseddike
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. tørret estragon
  • Tørret spaghetti
  • 100 g. grønkål
  • 2 spsk. ristede pinjekerner
  • En hel parmesanost
  • Basilikumpesto
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sprød grønkål

  • Skær de nederste af stokken af grønkålbladene, som blancheres 2 - 3 minutter, hvorefter de kommes i isvand.
  • Dup dem tørre.
  • Skær dem i mindre stykker, som vendes dem i lidt olie og drysses med salt.
  • Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 5 - 15 min. Hold dog godt øje med, at de ikke bliver sorte.

Bagt Laks

  • Fjern skindet fra laksefileterne, eller få fiskehandleren til det.
  • Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm i bredden, og læg dem et ildfast fad.
  • Bland olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg og estragon, som hældes over laksefileterne. Lad dem trække i køleskabet i 1 time.
  • Bag laksefileterne i ovnen ved 180 - 200 grader i 10 - 15 minutter.
  • I mellem tiden koges spaghettien som anvist på posen.
  • Vendt et par spiseskefulde god pesto i spaghettien.
  • Anret ved, at lægge en portion spaghetti i en dyb tallerken, et stykke laks ovenpå og drys med pinjekerner og parmesanflager.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Til retten valgte jeg, at bruge et par af vores grøntkål som vi har stående i vores højbede. Jeg havde heldigvis ikke frosset alle vores grøntkål, men ladet 4 pæne planter blive, som vi kan få, at nippe af.

 

Grønkål

Laks og pasta

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!