Fiskefond
Fiskefond er selvfølgelig nødvendighed, at have i fryseren. Fonden kan bruges til rigtig mange andre retter, som ex. Jomfruhummerfond, Saucer, Hummerbisque, Chowder eller bare en lækker fiskesuppe.
Ingredienser:
- 1 kg fiskeben af fladfisk.
- 1 porre i skiver.
- 1 groft skåret hvidløg.
- 1 gulerod i skiver.
- ½ knold selleri i grove tern.
- 2 hakkede løg.
- 1 persillerod i grove tern.
- 150 g champignoner i skiver.
- 1 laurbærblad.
- 10 peberkorn.
- 10 g salt.
- 4 dl. hvidvin.
- 5 l vand.
- saften af en citron.
- Persillestilke.
Hæld vandet i en stor gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det hele koge op og lad nu det hele simre i ca. 30 minutter. Husk at skumme overfladen undervejs. Tag gryden af blusset og lad det trække i ca. en time.
Sigt indholdet, lad fonden koge op igen og afskum. Reducer fonden efter behag. Såfremt du har noget fond til overs er det en god ide, at komme ca. 4 -5 dl i fryseposer til senere brug.