og

Havkat med bronzefennikel og sauce nage

af | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Saucer

En lækker forret af sprød stegt havkat og sauce nage kan uden vanskeligheder være nem og ret hurtig, at lave når man f.eks. skal have gæster. Saucen kan laves et par timer i forvejen, og de syltede græskar kugler kan laves et par dage i forinden. Havkat har jeg før skrevet om, og er en fisk jeg ofte vender tilbage til. Dens kød er meget fast i konsistensen, og egner sig rigtig godt til grillen. Havkattens kød er hvidt, og er meget velsmagende. På grund af dens grimme udseende eller fordi dens kød er meget fast, sælges den også under navnet koteletfisk.

Havkat med bronzefennikel og sauce nage

Opskrift på Havkat

Jeg skar en større havkat filet i mindre fileter af ca. 4 centimeter i bredde, og vendt dem i rasp for, at give dem en lækker sprødhed. Til de små fileter lavede jeg en slags Sauce Nage til med fiskefond i for, at give den mere fylde. Jeg valgte desuden ikke, at si den da jeg ønskede, at bruge de kogte gulerødder og skalotteløg sammen med havkat fileten.

Andre fisk til samme opskrift kan være havtaske, kuller, mørksej eller kulmule som ligeledes er fast i kødet og velegnet. Samtidig smager disse fiske arter virkelig skønt.

Squash kugler

Udover Sauce Nagen havde jeg en Hokkaido græskar og en kabocha squash i køleskabet, som blev til små syltede kugler, der passede rigtig godt til den fyldige sauce. Kabocha squashen kan udelades og i stedet udelukkende bruge hokkaido. De syltede Hokkaido eller squash kugler kan man nemt gemme i køleskabet og bruge dem til andre retter. Tænk på dem som runde syltede asier.

Prøv disse dejlige fiskeretter: Skindstegt Kulmule // Grillet Laks // Stegt Rødspætte med Asparges

Havkat med bronzefennikel og sauce nage

Havkat med bronzefennikel

Havkat er en dejlig fisk, og sammen med en sauce nage har man en flot ret.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Fisk, Sauce, Forret, Hovedret, Syltning
Køkken: Fransk, Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Havkat

  • 1 havkat filet af 400 g
  • 2 dl. rasp

Sauce Nage

  • 2 gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • dl. hvidvin
  • ½ dl. hvidvinseddike
  • 2 dl. fiskefond
  • En pæn dusk bronze fennikel
  • Ca. 150 – 200 g koldt smør i tern

Syltede græskar/squash

  • 1/4 Kabocha squash
  • 1/4 Hokkaido græskar
  • 1 dl. mirzin eddike
  • 1 dl. vand
  • ½ dl. rørsukker
  • 2 stjerneanis
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade

Sådan gør du

Sauce Nage

  • Skær gulerødderne i skrå tynde skiver.
  • Skalotteløget skæres ligeledes på skrå i tynde skiver.
  • Sauter gulerødder og skalotteløg ved middelvarme indtil de er glasklare.
  • Kom hvidvin, hvidvinseddike, fiskefond og det meste af bronze fennikelen (gem lidt til pynt) ved. Lad det koge ned til 1/3.
  • Tilsæt det kolde smør lidt af gangen indtil saucen tykner og har en blød smag. Smag til med salt og peber.

Syltede græskar/squash

  • Brug et parisiennejern til, at lave ca. 10 kugler af både hokkaidoen og kabochaen med.
  • Kom de øvrige ingredienser i en gryde som koges. Skru dernæst ned for varmen til middelsvag, og kom kuglerne i.
  • Lad den koge al dente i ca. 10 – 15 minutter.
  • Hæld syltelagen fra og hold dem lune.
  • Såfremt der er kugler i overskud kan de kommes i et sylteglas med syltelagen i. De kan holde sig ca. 4 – 6 måneder i køleskabet.

Havkat

  • Del havkat fileten i fire lige store fileter. Tjek den samtidig for ben. Salt den 2 timer inden tilberedning.
  • Ved tilberedning vendes de i lidt rasp, og steget sprøde på en pande med olie og smør i.
  • De skal have ca. 3 minutter på hver side.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Stegt havkat

Da havkattens kød er både fast og sødlig vil en god rosé eller frugtig og ung rødvin passe rigtig godt til denne ret.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. hans jørgen sørensen

    gider ikke reklamer

    Svar
    • Søren

      Hej Hans Jørgen
      Uden reklamer vil jeg ikke kunne betale for de udgifter der forbundet med, at drive min blog. Det kan være irriterende men er med til, at betale for hosting, råvarer og rigtig rigtig mange timer.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!