og
Quinoa Risotto Opskrift

Quinoa risotto er en utrolig lækker måde at anvende den meget sunde superfoodfrø quinoa på.

Det lille frø quinoa der stammer fra Sydamerika især Peru er i den meget sunde skala. Det skyldes at frøet indeholder masser af kostfibre og proteiner, den er glutenfri og indeholder flere forskellige aminosyrer. Derfor er frøet godt for mange ting.

Der findes tre forskellige varianter af quinoa som er hvid, rød og sort. Alle tre varianter har en nøddeagtig smag, hvor den sorte er mest markante. Derudover er den sorte quinoa mere fast end de øvrige.

Nøddesmagen i quinoa passer utrolig godt i en risotto sammen med den let salte ost fra en Vesterhavsost. Konsistensen bliver en anelse mere fast end den almindelig risotto. Samtidig er den meget nem at tilberede.

Opskrift på quinoa risotto

I opskriften bruger jeg alle tre quinoa varianter, da de har forskellige slags konsistens. Samtidig ser det flot ud med flere farver. Fremgangsmåden er meget nem, da frøene først tilberedes ved at de koges. Dernæst vendes de kogte quinoa med fløde og mælk og den revne Vesterhavsost. Det hele kommes i et mindre ildfast fad der sættes i ovnen. Overfladen på quinoa risotto bliver derfor dejlig sprød og gylden.

Prøv også: Risotto Opskrift

Risotto af quinoa

Quinoa Risotto

Risotto af quinoa blandet med revet ost er en skøn og nem måde, at lave sundt tilbehør på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Ris, Tilbehør
Køkken: Sydamerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 g. blandet røde hvide og sorte quinoa
  • 4 dl. Vand eller hønsefond
  • 2 stk. skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. Piskefløde
  • 2 dl. Sødmælk
  • 1 tsk. spidskommen
  • 150 g. revet Vesterhavsost Gammelknas eller lignende fast ost
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen under rindende vand et par gange.
  • Kom quinoaen i en gryde sammen med vandet eller hønsefonden og salt. Læg låg på gryden.
  • Kog quinoaen ved medium varme i 15 minutter.
  • Tag gryden er varmen.
  • Hak løg og hvidløg meget fint, som sauteres i en gryde i lidt olie ved medium varme i nogle minutter.
  • Tilsæt dernæst quinoaen med fløde, mælk og spidskommen som vendes rundt i nogle minutter.
  • Riv osten som vendes i blandingen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom risottoen i en ildfast skål som sættes i en ovn på grill i 5 – 10 minutter indtil overfladen bliver gylden.

Noter

Tag skålen ud og server quinoa risottoen med eksempelvis kylling, kalvekød eller lammekød.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sunde quinoa frø

Tips til opskriften

  • Server quinoa risotto til flere forskellige slags kød, som kylling, kalv og lam.
  • I stedet for Vesterhavsost kan man bruge en anden fast ost.
  • Du kan godt udelade piskefløden og kun bruge mælk, men brug omkring 3 dl.
  • Quinoa risotto kan holde sig en lille uge i køleskabet og opvarmes nemt.
  • Frø fra quinoaplanten kan nemt bruges i salater, hvis du ikke bruger hele mængden du koger.
  • Vidste du at quinoa kan erstatte eksempelvis bulgur, almindelige ris og andet tilbehør.

En pose quinoa kan strække sig meget lang, da de udover en dejlig nøddesmag har en god mæthedsfølelse.

Risotto af quinoa

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!