Rødspætte, Asparges & Stenbiderrogn
Rødspætter, hvide og grønne asparges, nye kartofler og stenbiderrogn er en super lækker måde, at fejre foråret og sommeren på. Jeg elsker smagen af nye hvide asparges sammen med ny opgravede kartofler, der lige får et en skefuld smørsauce. Mere behøves der ikke for, at fremhæve smagene i de naturlige råvarer. Ingen specielle krydderier, udover urten ramsløg, som jeg stadig har lidt af i haven, og ikke skal gå til spilde.
Vi spiser ofte rødspætter, og i hverdagen vender jeg dem tit i udelukkende rugmel, som der nemt og bekvemt, og giver overfladen lidt knas. Samtidig kan vi bedre smage selve fisken end, når de vendes i et ordentligt skud æg og rasp. Dog holder jeg også af en tyk panering, især med pankorasp som gør paneringen mere luftig og ikke så tung, når man bruge almindelig rasp.
Pankorasp er en japansk rasp, som i dag kan købes i flere større supermarkeder, specialbutikker og fiskehandlere.

Rødspætte, asparges & stenbiderrogn
Ingredienser
- 4 - 8 rødspættefileter
- 1 bundt hvide asparges
- 1 bundt grønne asparges gerne nye og tykke
- 1 lille bakke små kartofler gerne ny opgravede
- 2 kviste løvstikke
- Rugmel
- 250 g. smør
- 6 – 8 ramsløgsblade Kan erstattes med persille
- Olie
- Salt havsalt eller flagesalt og peber
Sådan gør du
-
Skræl de hvide asparges fra hovedet og nedefter og skær bunden af, som er ca. de 2 nederste cm.
-
Knæk de grønne asparges i enderne, hvor de knækker naturligt. Skær dem til i enderne så de er pæne.
-
Vask kartoflerne, og fyld en gryde op med vand sammen med løvstikkekvistene. Kog vandet op og hæld 1 spsk. salt i og kartoflerne, skru ned på lavt blus og sæt låg på gryden. Lad kartoflerne koge i ca. 15 minutter, hvorefter de tages op. Brug evt. kogevandet til de hvide asparges, da smagen af løvstikke giver smag til de hvide asparges.
-
Skær de grønne aspargeser på skrå i stykker af 2½ cm. Varm en pande op til middelhøj varme med lidt olie og smør på. Vend de grønne aspargeser i ca. 2 minutter og drys dem dernæst med havsalt.
-
Hæld 3 cm. vand i en bred gryde, høj pande eller lignende og tilsæt 1½ spsk. smør. Kog vandet op og kog de hvide asparges i vandet i 3 minutter. Hæld vandet fra.
-
Smelt 150 g. smør i en lille gryde som skal bruges til smørsauce.
-
Drys rødspætte fileterne med salt, og vend dem i rugmelet.
-
Varm en pande op til lidt over middel. Kom en anelse olie på panden, og et par spsk. smør.
-
Steg rødspættefileterne gyldne i smørret. De skal have ca. 3 minutter på hver side.
-
Hak ramsløgsbladene og drys kartoflerne med det.
Bliver lækkersulten her arbejdstiden – det går ikke!