Pasta med laks – Fettuccine al Salmone

af | 18. jul 2019 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Pasta med laks

Pasta med Laks er en super hurtig og virkelig lækker ret der kan laves på omkring 20 til 30 minutter.

Denne cremede pasta med laks er dejlig nem at lave i hverdagene, og fylder samtidig rigtig godt. På trods af, at retten er nem og hurtig kan den også tilberedes som en lækker gæste middag, da den smager utrolig godt. Vi er helt sikker stor fan når man blander frisk laks med lidt fløde, som udgør hovedingredienserne i retten.

Noget rigtig mange elsker er pasta med laks og fløde, som gør en ret som denne dejlig cremet og lækker. Når man tilsætter citronsaft eller hvidvin får den lidt syre der passer utrolig godt med fløden i retten. Selv om ost ikke rigtig hører til pasta og fisk kan man godt rive til ost over den serverede pastaret.

Hvilket slags laksestykke skal jeg vælge til pasta med laks?

Når jeg køber fisk som laks, køber jeg dem som regel i hele eller i større stykker, da jeg derved sparer en del penge. Jeg en del portioner ud af en hel frisk lakseside, som eksempelvis skæres ud i fileter. Halen gemmer jeg til rester, som kan bruges i en opskrift som pasta med laks, eller i en dejlig fiskelasagne som HER, til fiskefrikadeller som du kan se HER eller til en skøn laksetatar som HER.

Meget ofte har jeg en frostpose i fryseren til lakserester, hvor jeg kommer resterne i og kan tage det op til andre opskrifter med laks.

Hvad plejer du, at bruge dine lakserester til?

Opskrift på pasta med laks

Pasta med laks – Fettuccine al Salmone

Pasta med Laks eller Fettuccine al Salmone er en super hurtig, nem og virkelig lækker pasta ret, som smager utrolig godt. En skøn hverdagsret.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, pasta, fisk, pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. frisk laks evt. rester eller laksehaler
  • 10 små cherry tomater
  • 1 squash
  • 1 lille broccoli
  • 1½ – 2 dl. fløde
  • 2 spsk. fint hakket purløg
  • Revet citron fra en citron
  • Saften fra en citron
  • Salt og peber
  • 500 g. fettuccine pasta koges som anvist på pakken

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen eller bed din fiskehandler om det.
  • Skær laksen ud i mindre stykker.
  • Skyl grøntsagerne og tør dem.
  • Skær squashen i mindre mundrette tern.
  • Del cherry tomaterne.
  • Broccolien skæres ud i små buketter. Kom dem i en skål og blancher dem med kogende vand i 15 sekunder, hvorefter vandet hældes fra og de overhældes med koldt vand. Dette er for, at de får en flot grøn farve.
  • Kom rigeligt med vand i en gryde, som varmes op, hvori fettuccinen koges i, som anvist på pakken.
  • Varm en dyb pande op med olivenolie i ved høj middelvarme.
  • Kom squash på panden og lad dem få lidt farve, hvorefter tomaterne tilsættes som varmes indtil de falder lidt sammen.
  • Tilsæt laksestykkerne, som vendes rundt i et par minutter, hvorefter fløden og citronskallen hældes i.
  • Lad fløden varme op til under kogepunktet, hvorefter broccoli buketterne kommes i, retten smages til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • Ved anretning drysses retten med frisk hakket purløg.

Noter

Server evt. lidt godt brød, og en tomatsalat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Fettuccine al Salmone

Pasta med laks er en af de smukkest og indbydende retter med laks.

Laksestykker

Fjern skindet fra laksestykkerne, eller få din fiskehandler til det.

Laks skåret i tern

Skær laksekødet i større tern som 2 gange 2 centimeter eller mere.

Grøntsager til pasta med laks

Klargør grøntsagerne til pasta med laks inden du begynder at tilberede retten.

Pasta med laks på pande

Vend først grøntsagerne på en pande inden laksen tilsættes og de øvrige ingredienser som fløde. Husk at når laksen er skåret i tern skal den ikke have særlig lang tid.

Cremet pasta med laks

Server pasta med laks og fløde i en stor dyb tallerken eller hæld det hele op i et stort fad som placeres på bordet.

Pasta med laks og fløde

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!