Pasta med Laks er en super hurtig og virkelig lækker ret der kan laves på omkring 20 til 30 minutter.
Denne cremede pasta med laks eller fettuccine al salmone er dejlig nem aftensmads ret at lave i hverdagene. Den fylder samtidig rigtig godt. På trods af, at retten er nem og hurtig kan den også tilberedes som en lækker gæste middag, da den smager utrolig godt. Vi er helt sikker stor fan når man blander frisk laks med lidt fløde, som udgør hovedingredienserne i retten.
Noget rigtig mange elsker er pasta med laks og fløde, som gør en ret som denne dejlig cremet og lækker. Når man tilsætter citronsaft eller hvidvin får den lidt syre der passer utrolig godt med fløden i retten. Selv om ost ikke rigtig hører til pasta og fisk kan man godt rive til ost over den serverede pastaret.
Hvilket slags laksestykke skal du vælge til pasta med laks?
Når jeg køber fisk som laks, køber jeg dem som regel i hele eller i større stykker, da jeg derved sparer en del penge. Jeg en del portioner ud af en hel frisk lakseside, som eksempelvis skæres ud i fileter. Halen gemmer jeg til rester, som kan bruges i en opskrift som pasta med laks, eller i en dejlig fiskelasagne som HER, til fiskefrikadeller som du kan se HER eller til en skøn laksetatar som HER.
Meget ofte har jeg en frostpose i fryseren til lakserester, hvor jeg kommer resterne i og kan tage det op til andre opskrifter med laks.
Hvad plejer du, at bruge dine lakserester til?
Prøv også: Pasta alla Vongole
Pasta med laks – Fettuccine al Salmone
Ingredienser
- 600 g. frisk laks evt. rester eller laksehaler
- 10 små cherry tomater
- 1 squash
- 1 lille broccoli
- 1½ – 2 dl. fløde
- 2 spsk. fint hakket purløg
- Revet citron fra en citron
- Saften fra en citron
- Salt og peber
- 500 g. fettuccine pasta koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Fjern skindet fra laksen eller bed din fiskehandler om det.
- Skær laksen ud i mindre stykker.
- Skyl grøntsagerne og tør dem.
- Skær squashen i mindre mundrette tern.
- Del cherry tomaterne.
- Broccolien skæres ud i små buketter. Kom dem i en skål og blancher dem med kogende vand i 15 sekunder, hvorefter vandet hældes fra og de overhældes med koldt vand. Dette er for, at de får en flot grøn farve.
- Kom rigeligt med vand i en gryde, som varmes op, hvori fettuccinen koges i, som anvist på pakken.
- Varm en dyb pande op med olivenolie i ved høj middelvarme.
- Kom squash på panden og lad dem få lidt farve, hvorefter tomaterne tilsættes som varmes indtil de falder lidt sammen.
- Tilsæt laksestykkerne, som vendes rundt i et par minutter, hvorefter fløden og citronskallen hældes i.
- Lad fløden varme op til under kogepunktet, hvorefter broccoli buketterne kommes i, retten smages til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Ved anretning drysses retten med frisk hakket purløg.
Noter
Pasta med fisk er en af de smukkest og indbydende retter med laks.
Fjern skindet fra laksestykkerne, eller få din fiskehandler til det.
Skær laksekødet i større tern som 2 gange 2 centimeter eller mere.
Klargør grøntsagerne til pastaretten inden du begynder at tilberede retten.
Vend først grøntsagerne på en pande inden laksen tilsættes og de øvrige ingredienser som fløde. Husk at når laksen er skåret i tern skal den ikke have særlig lang tid.
Server pasta med laks og fløde i en stor dyb tallerken eller hæld det hele op i et stort fad som placeres på bordet.
0 kommentarer