Pasta med laks – Fettuccine al Salmone

af | 18. jul 2019 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Pasta med Laks eller Fettuccine al Salmone er en super hurtig og virkelig lækker ret, der kan tilberedes på ca. 20 – 30 minutter, hvilket gør retten dejlig nem i hverdagene, og fylder samtidig rigtig godt. På trods af, at retten er nem og hurtig kan den også tilberedes som en lækker gæsteret, da den smager utrolig godt.
Når jeg handler fisk, køber jeg som regel dem i hele eller i større stykker, da jeg derved sparer lidt. Ved laks får jeg en del portioner ud af en hel frisk lakseside, og skærer dem f.eks. ud i fileter. Halen gemmer jeg til rester, som f.eks. kan bruges i denne opskrift, i fiskelasagne, fiskefrikadeller eller tatar. Meget ofte har jeg en frostpose i fryseren til lakserester, hvor jeg kommer resterne i.
Hvad plejer du, at bruge dine lakserester til?

 

 

 

Pasta med laks - Fettuccine al Salmone

Pasta med Laks eller Fettuccine al Salmone er en super hurtig, nem og virkelig lækker pasta ret, som smager utrolig godt. En skøn hverdagsret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, pasta, fisk, pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. frisk laks evt. rester eller laksehaler
  • 1½ - 2 dl. fløde
  • 10 små cherry tomater
  • 1 squash
  • 1 lille broccoli
  • 2 spsk. fint hakket purløg
  • Revet citron fra en citron
  • Saften fra en citron
  • Salt og peber
  • 500 g. fettuccine pasta koges som anvist på pakken

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen eller bed din fiskehandler om det.
  • Skær laksen ud i mindre stykker.
  • Skyl grøntsagerne og tør dem.
  • Skær squashen i mindre mundrette tern.
  • Del cherry tomaterne.
  • Broccolien skæres ud i små buketter. Kom dem i en skål og blancher dem med kogende vand i 15 sekunder, hvorefter vandet hældes fra og de overhældes med koldt vand. Dette er for, at de får en flot grøn farve.
  • Kom rigeligt med vand i en gryde, som varmes op, hvori fettuccinen koges i, som anvist på pakken.
  • Varm en dyb pande op med olivenolie i ved høj middelvarme.
  • Kom squash på panden og lad dem få lidt farve, hvorefter tomaterne tilsættes som varmes indtil de falder lidt sammen.
  • Tilsæt laksestykkerne, som vendes rundt i et par minutter, hvorefter fløden og citronskallen hældes i.
  • Lad fløden varme op til under kogepunktet, hvorefter broccoli buketterne kommes i, retten smages til med citronsaft, salt og peber.
  • Ved anretning drysses retten med frisk hakket purløg.

Noter

Server evt. lidt godt brød, og en tomatsalat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Laks er en taknemmelig fisk, at bruge i en opskrift, da den både kan tilberedes i ovnen, på grillen, panden eller i nogle af de ovenstående opskrifter. Samtidig er det en fisk langt de fleste kan lide.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!