Pasta alle Vongole

af | 26. jun 2014 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Pasta/Ris

Pasta alle Vongole er en fantastisk nem og meget smagfuld ret, hvor pastaen er vendt i hvidvinsdampede hjertemuslinger. Smagen får ens tanker til, at glide til Italien, hvor du sidder på en lille restaurant på landsbyens torv og får verdens bedste ret. Så vidt jeg er bekendt med, bruger man i den oprindelige ret venusmuslinger. Jeg har i stedet valgt hjertemuslinger, da jeg oplever de har en langt bedre smag.

Spaghetti Con Vongole

Retten består i al sin enkelthed af spaghetti (jeg har i stedet brugt linguine), hjertemuslinger, hvidløg, løg, chili, cocktailtomater, kapers og hakket persille. Jeg brugte 30 maks. minutter på, at tilberede denne velsmagende ret.

Ingredienser 2 personer:

  • 1 kg. hjertemuslinger.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 skalotteløg.
  • 2 dl. hvidvin.
  • ½ mild chili.
  • 6 – 8 velsmagende cocktailtomater.
  • 1 ansjos (kan udelades).
  • 1 buket persille.
  • 1 spsk. kapers (kan udelades).
  • 300 g linguine.

Fremgangsmåde:

Start med, at skylle hjertemuslinger af flere omgange for, at skylle sandet ud af dem. Kassér dem som er åbne og ikke lukker sig, når der bankes på dem. De som ikke er åbnet efter de er tilberedt smides ud.

Kog linguinen efter pakkens anvisninger. I mellem tiden skæres hvidløg, skalotteløg og chili i tern. Cocktailtomaterne deles i to. Persillen skylles og hakkes. Varm en gryde op og hæld en sjat olivenolie i. Når olien er varm hældes løg, hvidløg, cocktailtomater, hakket ansjos og chili i, hvorefter hjertemuslingerne tilsættes. Rør rundt i gryden i 1 minuts tid. Tilsæt hvidvinen og læg låget på gryden. Lad muslingerne dampe i ca. 3 minutter eller hovedparten af hjertemuslingerne er åbnet. Når muslingerne er klar drysses persillen i.

Vend hjertemuslingerne med linguinen og drys kapersen over og server med brød og oliven til.

Spaghetti Con Vongole 1

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Boris

    Jeg æælsker Pasta alle Vongole.

    Svar
    • Søren

      Det er en super lækker ret :-).
      /Søren

      Svar
  2. erlandhansen

    PAsta og sea food – ja tak. Ser meget lækkert ud !!
    /Erland

    Svar
    • Søren

      Takker, retten er simpelthen skøn :-).
      /Søren

      Svar
  3. Ole Dichmann

    I din Vongole opskrift skriver du at man skal kassere de muslinger som ikke åbner sig når der bankes på dem.
    Banke banke på!!
    Du skal lige ændre det. Ellers er der mange som skal kasseres.
    Hilsen Ole.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Ole
      Det har du da helt ret i 😂.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!