Carbonara er en af de rigtig gode og hurtige klassiske italienske pasta opskrifter. Jeg har til denne Carbonara brugt en anderledes pasta, som er lavet af spelt mel og tilsat tang, hvilket giver en lækker havagtig smag til retten. Pastaen er fra Biogan.dk, der forhandler et stort udvalg af økologiske og bæredygtige produkter.
Ifølge historien skulle Spaghetti carbonara være opfundet af de italienske carbonari (kulmændene). Om dette er sandt må nok stå hen i det uvisse.
Men uanset ophavsmændene eller kvinderne er denne meget simple pasta ret, gudeskøn og super hurtig at tilberede. Dog ikke den sundeste i klassen pga. fløden.
Prøv også: Spaghetti alla Puttanesca
Carbonara med tang spelt spaghetti
Ingredienser
- 300 g. spaghetti
- 150 g. Fanø skinke eller en god røget bacon eller pancetta
- 2 æg
- 100 revet parmesanost
- 1/4 dl. fløde
- ½ trøffel
- Et lille bundt ramsløgblade
- Et par grønne asparges
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær skinken/baconen i tern og sauter det på en pande.
- Kog spaghettien efter anvisning på emballagen.
- I mellem tiden slås æggene ud og piskes sammen med en gaffel.
- Tilsæt fløde og 25 g parmesanost.
- Hak ramsløgbladene groft.
- Blancher de grønne asparges i 3 minutter, hvorefter de skæres på skrå i mindre stykker.
- Skær trøflen i meget tynde skiver.
- Når spaghettien er klar vendes æggeblandingen med spaghettien, aspargeserne og resten af parmesanosten.
- Anret f.eks. som nedenstående med lidt trøffel ovenpå og ekstra parmesan.
Noter
0 kommentarer