Carbonara med tang spelt spaghetti

af | 10. jul 2013 | Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Carbonara er en af de rigtig gode og hurtige klassiske italienske pasta opskrifter. Jeg har til denne Carbonara brugt en anerledes pasta, som er lavet af spelt mel og tilsat tang, hvilket giver en lækker havagtig smag til retten. Pastaen er fra Biogan.dk, der forhandler et stort udvalg af økologiske og bæredygtige produkter.
Ifølge historien skulle Spaghetti carbonara være opfundet af de italienske carbonari (kulmændene). Om dette er sandt må nok stå hen i det uvisse.
Men uanset ophavsmændene eller kvinderne er denne meget simple pasta ret, gudeskøn og super hurtig at tilberede. Dog ikke den sundeste i klassen pga. fløden.

Carbonara

 

Carbonara med tang spelt spaghetti

Carbonara er en af de rigtig gode og hurtige klassiske italienske pasta opskrifter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Pasta, Hovedret,
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 300 g. spaghetti
  • 150 g. Fanø skinke eller en god røget bacon eller pancetta
  • 2 æg
  • 100 revet parmesanost
  • 1/4 dl. fløde
  • ½ trøffel
  • Et lille bundt ramsløgblade
  • Et par grønne asparges
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær skinken/baconen i tern og sauter det på en pande.
  • Kog spaghettien efter anvisning på emballagen.
  • I mellem tiden slås æggene ud og piskes sammen med en gaffel.
  • Tilsæt fløde og 25 g parmesanost.
  • Hak ramsløgbladene groft.
  • Blancher de grønne asparges i 3 minutter, hvorefter de skæres på skrå i mindre stykker.
  • Skær trøflen i meget tynde skiver.
  • Når spaghettien er klar vendes æggeblandingen med spaghettien, aspargeserne og resten af parmesanosten.
  • Anret f.eks. som nedenstående med lidt trøffel ovenpå og ekstra parmesan.

Noter

Ramsløgene kan man udelade og tangpastaen kan udskiftet med almindelig spaghetti.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Tang Spelt

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.