Ceviche med stenbiderrogn og avocado

af | 20. mar 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Mens stenbiderrognen fortsat er frisk og der er masser af den hos fiskehandleren gælder det om, at få leget og lavet så meget med den som muligt.

Jeg valgte for lidt tid siden, at gå videre med avocado og stenbiderrogn.

 

 

Stenbiderrogn&torsk

Denne gang var stenbiderrognen inkorporeret sammen med ceviche, som er rå fisk overhældt med saften fra citrusfrugter, hvor syren tilbereder fisken. Retten er frisk med en dejligt syrlig smag, hvor korianderen spiller godt sammen med fisk og avocado. En lækker forårsbebuder med smag af Sydamerika. En af de meget traditionelle retter fra Sydamarika, der med tiden er blevet utrolig trendy herhjemme. Man kan udelade stenbiderrognen i denne opskrift, hvis man ikke kan købe dem.

Citrussaften til tilberedningen havde jeg valgt, at lave fra saften af halvt blodgrape og lime. Grunden til mit valg skyldes blodgrapens blidere citrus smag. Du kan altid vælge andre citrussafter efter din smag.

 

Ceviche&Rogn

 

Ceviche med stenbiderrogn og avocado

Smag det sydamerikanske køkken med en skøn nem og frisk ret som ceviche, der kan bruges som en hurtig forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Forret
Køkken: Sydamerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 150 - 200 g torskefilet
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • Saften fra ½ blodgrape
  • Saften fra 1 lime
  • 1 passionsfrugt
  • Frisk koriander
  • Frisk brøndkarse
  • Frisk skåret chili
  • Salt

Sådan gør du

  • Sørg for, at torsken er fri for ben. Skær dernæst fileten ud i papirs tynde skiver, som nemmest gøres ved, at skære den på skrå.
  • Pres blodgrapen og limen og bland saften sammen.
  • Skær passionsfrugten over og fjern kødet, som stilles til side.
  • Del avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og skær det i tynde skiver, som drysses med lidt lime saft.
  • Pluk korianderen så du får hele blade, er de for store deles de. Det samme gøres med brøndkarsen. Chilien skæres i meget tynde skiver.

Anretning

  • Anret retten ved, at placere avocado skiverne midt på tallerkenen, så de danner en firkant.
  • Læg torskeskiverne ovenpå, så de næsten dækker avocadoen.
  • Drys grape- og limesaften over fisken, som stilles til side i ca. 5 minutter.
  • Hvis du ønsker fisken mere tilberedt kan du efter den er skåret i skiver vendes i grape- og limesaften.
  • Til sidst anrettes med de resterende ingredienser, koriander, brøndkarse, passionfrugt, masser af stenbiderrogn og evt. chili.

Noter

Sørg for at fisken man køber er frisk.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Ceviche

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kammusling Aguachile en forfriskende forret | - […] Jeg har tidligere skrevet om ceviche som man kan læse mere om HER. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!