Mens stenbiderrognen fortsat er frisk og der er masser af den hos fiskehandleren gælder det om, at få leget og lavet så meget med den som muligt.
Jeg valgte for lidt tid siden, at gå videre med avocado og stenbiderrogn.
Denne gang var stenbiderrognen inkorporeret sammen med ceviche, som er rå fisk overhældt med saften fra citrusfrugter, hvor syren tilbereder fisken. Retten er frisk med en dejligt syrlig smag, hvor korianderen spiller godt sammen med fisk og avocado. En lækker forårsbebuder med smag af Sydamerika. En af de meget traditionelle retter fra Sydamarika, der med tiden er blevet utrolig trendy herhjemme. Man kan udelade stenbiderrognen i denne opskrift, hvis man ikke kan købe dem.
Citrussaften til tilberedningen havde jeg valgt, at lave fra saften af halvt blodgrape og lime. Grunden til mit valg skyldes blodgrapens blidere citrus smag. Du kan altid vælge andre citrussafter efter din smag.
Andre dejlige fiskeretter: Laksetatar // Salade Nicoise
Ceviche med stenbiderrogn og avocado
Ingredienser
- 150 – 200 g torskefilet
- 100 g stenbiderrogn
- 1 avocado
- Saften fra ½ blodgrape
- Saften fra 1 lime
- 1 passionsfrugt
- Frisk koriander
- Frisk brøndkarse
- Frisk skåret chili
- Salt
Sådan gør du
- Sørg for, at torsken er fri for ben. Skær dernæst fileten ud i papirs tynde skiver, som nemmest gøres ved, at skære den på skrå.
- Pres blodgrapen og limen og bland saften sammen.
- Skær passionsfrugten over og fjern kødet, som stilles til side.
- Del avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og skær det i tynde skiver, som drysses med lidt lime saft.
- Pluk korianderen så du får hele blade, er de for store deles de. Det samme gøres med brøndkarsen. Chilien skæres i meget tynde skiver.
Anretning
- Anret retten ved, at placere avocado skiverne midt på tallerkenen, så de danner en firkant.
- Læg torskeskiverne ovenpå, så de næsten dækker avocadoen.
- Drys grape- og limesaften over fisken, som stilles til side i ca. 5 minutter.
- Hvis du ønsker fisken mere tilberedt kan du efter den er skåret i skiver vendes i grape- og limesaften.
- Til sidst anrettes med de resterende ingredienser, koriander, brøndkarse, passionfrugt, masser af stenbiderrogn og evt. chili.
Noter
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks