Det mexikanske køkken er ikke kun tacos og burritos, som er tilrettet de amerikanske smagsløg. Selv om det nu ikke er af vejen. Mexico gemmer på utrolig mange spændende og interessante gastronomiske retter, der sagtens kan gøres til noget specielt.
Aguachile er i for sig en reje ceviche, dvs. rejer der er råmarinerede i limesaft med agurk, chili og rødløg. Da jeg første gang læste om retten blev jeg med det samme forelsket i den pga. de forskellige ingredienser. Jeg har leget lidt med retten og brugt kammuslinger i stedet for rejer, og lavet en agurkejuice som suppe sammen med blendet agurk, chili og krydderurter.
Prøv også denne suppe: Spansk Gazpacho suppe // Avocadosuppe
Kammusling Aguachile
Ingredienser
- 3 kammuslinger
- Saften fra ca. 2 -3 lime
- 2 agurker
- 1/4 – ½ jalapeño chili
- 1 fed hvidløg
- 1 stort bundt frisk koriander
- ½ rødløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kammuslingerne i tynde skiver af ca. 3 mm. Drys et tyndt lag salt over dem på begge sider.
- Kom dem i en skål, hvor de dækkes med limesaft.
- Lad dem stå på køl i ca. 45 minutter, hvor de ind i mellem vendes.
- Kammuslingerne tilberedes pga. syren fra limen.
- Blend 1½ agurk og pres væden ud gennem en si, eller brug en saftpresser.
- Blend den halve agurk, hvidløget, 2/3 koriander og jalapeñoen til en pesto masse, som smages til med salt og peber, og om der skal tilsættes mere chili.
- Hak rødløget i meget fine tern.
- Ved servering kommes en ønsket mængde agurkesaft i en dyb tallerken eller skål. Fordel kammuslingeskiverne i saften.
- Kom noget pesto over kammuslingerne og drys lidt fint hakkede rødløg over.
- Pynt med korianderblade og spiselige blomster.
Kammusling Aguachile er utrolig frisk og nem, at gå til. Jeg har ikke tidligere tilberedt eller smagt den og var positiv overrasket over smagen. Jeg valgte, at serverer retten som en lille frisk forret, og tænker at den kan bruges som før forret i et større sammenhæng. Jeg tænker, at man kan erstatte kammuslingen med de traditionelle rejer eller torsk, som skæres i tynde skiver. Man kan altid forsøge sig frem.
Jeg har tidligere skrevet om ceviche som man kan læse mere om HER.
Hold da op det ser lækkert ud !! God ide – tror det skal på sommer menuen
Hej Erland
Og tak :-), den er lækker frisk her i sommer månederne.
Bedste hilsner
Søren
Denne vil jeg lave på lørdag til mine gæster.
Kan jeg forberede suppen nogle timer før eller vil den miste den flotte grønne farve?
Kan man “over tilberede” fisken ved at lade den marinere i længere tid end 45min?
Hovedret står den på grillet bavette d’aloyau/flabmeat med nye sauterede kartofler….kan man sautere nye kartofler? Med hjemmelavet bernaise.
Har du en god ide til lidt grønt…enten en salat eller en grillet grønsag.
Dessert en jordbær cheesecake 🙂
Hej
Det lyder som en super god menu til i morgen.
Du kan sagtens forberede agurkesuppen og pesto massen forinden. Jeg vil undlade, at marinere kammuslingerne i mere end de 45 minutter. Rent faktisk vil jeg selv kun give dem 30 minutter, men nu kan jeg godt lide tingene sushi like :-).
Du kan godt sautere kartoflerne, men er det ikke synd, hvis de er ny opgravede? Ellers kog dem lidt, og grill dem let.
Nu da du har gang i grillen ville jeg nok grille forskellige grøntsager som kan være grønne asparges, nye små gulerødder, squash, rød/gul/grøn peber, som vendes i lidt olie, citronsaft og frisk hakkede krydderurter som f.eks. oregano, purløg.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Søren
Ps. Hvor har du fået flapmeatet fra?
Tak fordi du svarede.
Du har ret i det måske er synd at sautere de nye kartofler….synes bare de måske var lidt for sarte hvis de bare var kogt til et godt rødt grillet stykke oksekød. Men hvis man bare lige give dem en grillet sort stribe får de mere kant…god ide. Det prøver jeg.
Både Føtex og Bilka Kolding har normalt flabmeat her i grill sæsonen men kun i mindre udskårne stykker til kr 209/kg. Men tror at der var en slagtermester der har bestilt for meget hjem, måske til nytår, ihvertfald fandt jeg i februar/marts måned på køl hele pakker med fersk US flab på 5kg, dvs. 3 hele stykker pr. pakke, der var kun 2 dage tilbage på levetiden, så fik forhandlet med ned i halv pris, hvis jeg tog de sidste 3 pakker. Så nu har jeg 15kg. flab som jeg udskar, hvert stykke i 3 og vakuumpakkede og frys ned. Det burde række til sommeren. Hvis du bor I nærheden af Kolding giver jeg gerne et par udskæringer for dit svar 🙂
Ang. kartoflerne kan du også koge dem med et buket løvstikke i, og dernæst komme en spsk. smør i og frisk hakket purløg og persille.
Tak for tilbuddet, men jeg bor i Esbjerg. Hvis jeg kommer forbi Kolding skriver jeg til dig, så må vi se om du stadig har noget :-).