Kammusling Aguachile
Det mexikanske køkken er ikke kun tacos og burritos, som er tilrettet de amerikanske smagsløg. Selv om det nu ikke er af vejen. Mexico gemmer på utrolig mange spændende og interessante gastronomiske retter, der sagtens kan gøres til noget specielt.
Aguachile er i for sig en reje ceviche, dvs. rejer der er råmarinerede i limesaft med agurk, chili og rødløg. Da jeg første gang læste om retten blev jeg med det samme forelsket i den pga. de forskellige ingredienser. Jeg har leget lidt med retten og brugt kammuslinger i stedet for rejer, og lavet en agurkejuice som suppe sammen med blendet agurk, chili og krydderurter.
Retten er utrolig frisk og nem, at gå til. Jeg har ikke tidligere tilberedt eller smagt den og var positiv overrasket over smagen. Jeg valgte, at serverer retten som en lille frisk forret, og tænker at den kan bruges som før forret i et større sammenhæng. Jeg tænker, at man kan erstatte kammuslingen med de traditionelle rejer eller torsk, som skæres i tynde skiver. Man kan altid forsøge sig frem.

Kammusling Aguachile
Ingredienser
- 3 kammuslinger
- Saften fra ca. 2 -3 lime
- 2 agurker
- 1/4 - ½ jalapeño chili
- 1 fed hvidløg
- 1 stort bundt frisk koriander
- ½ rødløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kammuslingerne i tynde skiver af ca. 3 mm. Drys et tyndt lag salt over dem på begge sider.
- Kom dem i en skål, hvor de dækkes med limesaft.
- Lad dem stå på køl i ca. 45 minutter, hvor de ind i mellem vendes.
- Kammuslingerne tilberedes pga. syren fra limen.
- Blend 1½ agurk og pres væden ud gennem en si, eller brug en saftpresser.
- Blend den halve agurk, hvidløget, 2/3 koriander og jalapeñoen til en pesto masse, som smages til med salt og peber, og om der skal tilsættes mere chili.
- Hak rødløget i meget fine tern.
- Ved servering kommes en ønsket mængde agurkesaft i en dyb tallerken eller skål. Fordel kammuslingeskiverne i saften.
- Kom noget pesto over kammuslingerne og drys lidt fint hakkede rødløg over.
- Pynt med korianderblade og spiselige blomster.
Jeg har tidligere skrevet om ceviche som man kan læse mere om HER.