og
Rabarbermarmelade med vanilje

Prøv min hjemmelavet rabarbermarmelade med vanilje som er en hurtig og nem måde, at lave sin egen marmelade på.

For mig er sommeren ikke ovre før jeg har lavet en eller anden form for marmelade eller kompot. Uanset om det er rabarbermarmelade med eller uden jordbær, eller andre frugtmarmelader. 

Rabarber er en af mine yndlingsgrøntsager. Du læste rigtigt, det er en grøntsag, men vi bruger den primært som frugt i det søde køkken. Rabarber har en tilpas mængde sødme og syre, som gør den eminent god i mange desserter og sylteopskrifter. 

Rabarbermarmelade opskrift

Opskriften på rabarbermarmelade er næsten en af de nemmeste marmelader der findes. Den består af få ingredienser som sukker, vanilje, lidt vand, citron og melatin. Melatin er et tykningsprodukt, der bruges til marmelader og syltetøj. Der skal man være lidt påpasselig med mængden. Ved for meget får man mere en gelé end marmelade eller syltetøj.

Når man laver rabarbermarmelade eller andre marmelader, skal sylteglasset være pinligt rent. Sørg for at vaske den grundigt, skold det efterfølgende i kogende vand. Dernæst kan man skylle det i enten atamon eller vodka. Begge dele dræber bakterier og sørger for at der ikke kommer noget i selve glasset. 

Prøv også: Brombærmarmelade // Havtorn Kompot

Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

Hjemmelavet rabarbermarmelade med vanilje er en lækker og nem måde, at lave sin egen marmelade på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. rabarber
  • ½ stk. vaniljestang
  • ½ dl. vand
  • 300 g. sukker
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. melatin
  • Atamon eller vodka

Udstyr

Sådan gør du

  • Rens rabarberne under rindende vand for jord og andet. Skær toppen af og eventuelt det nederste såfremt det er urent.
  • Skær rabarberstænglerne i stykker af 2 cm.
  • Del vaniljestangen og skær den på langs. Skrab kornene du med en mindre kniv. Kom lidt sukker 1 spsk. på et skærebræt og pres kornene ud i sukkeret. Dette gør at kornene skiller sig fra hinanden.
  • Kom alle ingredienser på nær Melatin i en gryde, som varmes op ved middelsvag varme uden låg.
  • Lad det små simre indtil rabarber stykkerne falder lidt fra hinanden.
  • Tag gryden af varmen og rør melatinen i rabarbermarmeladen.
  • Hæld marmeladen på rene og skoldede glas, som kan være skyllet i atamon eller vodka.
  • Stil glassene i køleskabet.

Noter

Som tip kan det være en god ide, når man åbner et glas at det efterfølgende står med bunden i vejret. Grunden er at bakterier ikke får grobund i marmeladen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til opskriften

  • Sørg altid for at rabarbermarmeladen står i køleskabet når den ikke bruges eller er under 12 grader og mørkt. 
  • Når der er taget af den, er det en fordel at stille den med bunden i vejret. Som regel dannes der ikke bakterier i glasset. 
  • Bland eventuelt ⅓ jordbær sammen med rabarberne. Du får en rabarber og jordbærmarmelade. Begge dele smager utrolig godt sammen. 
  • I stedet for melatin kan man bruge syltesukker, som indeholder geleringsmiddel. Tjek eventuelt på melatin posen og sukkerposen.

Rabarbermarmelade opskrift

Rabarber findes i mange forskellige sorter. Det man skal være opmærksom på når de bruges i en rabarbermarmelade, er indholdet af oxalsyre. Der er sorter som jordbærrabarber med middel oxalsyre, vinrabarber med lav oxalsyre. Begge sorter har en god smag og er fortrindelige til marmelader, syltetøj, kompot og andet i det søde køkken. Bruges sorter som Rosara eller Canada red med svag smag er de bedre i det salte køkken.

Rabarbermarmelade

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!