Jeg har længe villet lave en havtorn kompot eller måske nærmere marmelade, der vil passe rigtig som ledsager til stærke oste og lignende. Kompotten har en karakteristisk smag af havtorn, men er samtidig sødlig. Jeg har valgt, at bruge lidt hybenbær, æbler og kvæder udover havtornen.
Læs om: KVÆDE KOMPOT
Fordelen ved, at bruge kvæde er, at de indeholder pektin (fortykningsmiddel). Hybenbærerne havde jeg selv samlet og rengjort, og var glad for, at jeg ikke havde en spandfuld pga. et stort arbejde for 3 dl..
Ingredienser:
- 2 dl Hybenbær.
- 4 små kvæder.
- 4 små æbler.
- 2 – 3 dl havtorn.
- 250 g sukker.
- Lidt vand.
- Atamon eller vodka.
Fremgangsmåde:
Skær hybenbærerne over og fjerne kernerne, hvorefter de skæres i mindre stykker. Skræl og skær kvæderne og æblerne i kvarte og fjern husene. Skær dem derefter i mindre stykker. Kom hyben, æbler, kvæder og sukker sammen med 1 spsk vand i en gryde. Lad det koge langsomt op, hvorefter det under svag varme koges til en tyk æblegrød. Dette tager ca. 15 – 25 minutter. Tilsæt dernæst havtornene, som får lov, at koge med i ca. 15 minutter, eller til de falder sammen. Skold og skyld marmelade glassene i atamon eller vodka, og kom kompotten i dem. Stil dem dernæst på køl.
Jeg har her serveret kompotten sammen med en røget brie.
0 kommentarer