Stegt And

af | 9. nov 2016 | Fjerkræ, Hovedretter, Jul, Opskrifter

 

Ind i mellem kan man stå og tænke over, hvor lang tid er det lige den der and egentlig skal have i ovnen, så den er klar juleaften.

Jeg har her en hurtig og nem opskrift til, hvordan man steger en and på, hvor resultatet bliver rigtig godt.
Den nemmeste måde er, at beregne 20 minutter pr. halve kilo ved 165 grader uden varmluft.

Hvad bør man også huske på når man tilbereder andestegen?

Et andet rigtig godt råd er, at tage anden eller gåsen ud af køleskabet 60 – 120 minutter inden tilberedning, så den begynder at få stuetemperatur.
Sæt den aldrig i ovnen når den er kold, da man derved ikke kan regne med tilberedningstiden.
Følger du nedenstående simple opskrift får du en super dejlig and til jul eller mortens aften.
Husk altid, at salte anden både ind- og udvendig.
Jeg kommer også svesker og et par gode æbler skåret i store tern ind i anden, da det både giver anden noget ekstra smag, og der ligeledes er noget ekstra fyld, som passer rigtig godt til anden.

 

Stegt And En sikker opskrift på andesteg

Ind i mellem kan man blive i tvivl om, hvor lang tid en and eller gås skal have i ovnen. Her får du en nem og perfekt måde, at tilberede den anden på.
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, And, Fjerkræ, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Fuglen

  • 1 and eller gås
  • Fint Salt

Fyldet

  • Ca. 2 æbler
  • 150 svesker
  • 5 stilke timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fuglen

  • Tag fuglen op 2 - 3 dage før, og lad den tø op i køleskabet.
  • Sørg først for, at alle fjerrester rykkes af med en pincet.
  • Sørg for, at blod og evt. indmadsrester er fjernet og fuglenr skylles og tørres grundigt.
  • Klip det yderste af vingespidserne af og gem dem til saucen.
  • Kræng halsskindet tilbage og skær halsen af som gemmes til saucen.
  • Salt anden eller gåsen grundig ind- og udvendig.
  • Skær æblerne i kvarte og fyld fuglen dem og sveskerne og timian.
  • Luk enderne med kødnåle.
  • Læg anden eller gåsen på en rist ovenpå en bradepande med brystet ned af.
  • Sørg for, at der er noget vand i bradepanden under anden. Alternativt kan man tilsætte rødvin, 1 løg, 4 fed hvidløg, ½ knoldselleri, 2 gulerødder som til sidst kan bruges til saucen.
  • Kom anden eller gåsen i en forvarmet ovn ved 165 grader i 20 minutter pr. halve kilo. Dvs. vejer den 2 kg. skal den have 1 time og 20 minutter. Dog skal du være obs. på, ovne er forskellige og en varmlufts ovn giver mere varme end en uden varmluft.
  • Lad den stege den første 1/3 af tiden med brystet nedad og den sidste 2/3 med brystet op af.

Opvarmning af en and eller gås

  • Tilbereder man anden eller gåsen dagen inden, klipper eller skærer man den ud i passende stykker. Sørg for, at gemme det andefedt der er dryppet ned i bradepanden.
  • Smør alle andestykkerne med andefedtet.
  • Placer et stykke stanniol over andestykkerne, som stilles i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 180, og lad andestykkerne få ca. 20 minutter.
  • Fjern stanniolen og lad anden få 5 - 10 minutter indtil skindet er sprødt.
  • Man kan godt give den lidt grill, men pas på, at den ikke får for meget.

Noter

Den nemmeste måde er, at beregne 20 minutter pr. halve kilo ved 165 grader.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Kan man tilberede andestegen dagen inden?

Når jeg tilbereder anden i ovnen sørger jeg altid for, at der i en bradepande under anden er grøntsager, indmaden, spidsen af vingerne, halsen, lidt vand og rødvin, hvor fedtet og anden væde fra anden kan dryppe ned. På denne nemme måde får jeg en virkelig god fond til andesovsen. Meget ofte tilbereder jeg min and dagen inden, hvor jeg på selve dagen klipper den ud, og varmer den op. Jeg oplever, at resultatet er lige så godt som, hvis jeg havde tilberedt den sammen aften.

 

Læs Også om disse gode juleopskrifter: Hel Jule And på Grillen // Ribbensteg // Langtidsstegt And // Andesovsen den hjemmelavet

 

 

and

and

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!