Pasta all’Amatriciana
Enkle italienske pastaretter med intens smag og få ingredienser til aftensmaden, er en af mine favoritter. En af retterne er Bucatini all’Amatriciana eller Pasta all’Amatriciana, som lige netop har enkeltheden og få ingredienser samt den skønneste smag. Denne romerske klassiker fra byen Amatrice nord for Rom i Lazio-regionen, kombinerer det bedste fra det italienske køkken. Det er kvalitet, enkelthed og smag i verdensklasse med få ingredienser.
Kernen i retten er guanciale, som er lufttørret svinekæbe. Jeg synes at pasta all´amatriciana får en fantastisk umamismag i saucen fra fedtet og kødet fra guanciale. Når den steges sprød og får følgeskab af hvidløg, chili, hvidvin og tomater, får du en autentisk italiensk pastaret. Bucatini pastaen vendes i saucen og toppes med masser af revet pecorino romano.
Hvis du elsker nem italiensk mad med stor smag, er Bucatini all’Amatriciana en pastaret du bør prøve.
Flere italienske retter og pastaretter kræver få men gode råvarer. Derfor er italienerne afsindig dygtige til at fremtrylle retter som pasta all’Amatriciana.
Bucatini all’Amatriciana opskrift
Bucatini all’Amatriciana kræver kun en håndfuld ingredienser, og alligevel får du en dyb, krydret og cremet pastasauce, som smager af ægte italiensk mad som i Italien.
Du skal bruge klassiske råvarer som guanciale, der minder om pancetta men stammer fra svinekæberne. Det er lige et skridt op af smagsstigen. Derudover skal der selvfølgelig hvidløg og pepperoncino som er chiliflager i.
I min version på pasta all’Amatriciana bruger jeg hvidvin og hakkede tomater. Når saucen er vendt sammen med pastaen som er bucatini pasta rives en god håndfuld pecorino ost over. Bucatini pasta minder om spaghetti, men de er en anelse tykkere og med hul. På den måde opsuger de mere sauce end almindelig spaghetti.
Jeg vil måske komme i problemer med min version, da man i nogle egne af Italien bruger pancetta og parmesanost, og endda løg. Andre steder bruges der ikke hvidvin og hvidløg. Men jeg kan godt anbefale denne opskrift.
Prøv også: Spaghetti alla Puttanesca
Pasta all’Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana er en ægte klassisk romersk pastaret med få udsøgte ingredienser.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g. Bucatini pasta
- 250 g. guanciale kan erstattes med pancetta
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. pepperoncino eller chilliflager
- 1 dl. hvidvin
- 1 ds. flåede tomater
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Pecorino ost
Udstyr
Sådan gør du
- Skær guanciale I tern og hak hvidløgsfeddene.
- Kog en gryde op med saltet vand i til pastaen.
- Varm en pande op til middelhøj varme og steges indtil det meste af fedtet er smeltet fra og de bliver gyldne.
- Skru ned for varmen og tilsæt lidt olivenolie, hvis nødvendigt dernæst hvidløg og pepperoncino. Lad det simre i et par minutter.
- Hæld hvidvinen ved som koger ind, hvorefter de flåede tomater tilsættes.
- Kog pastaen som anvist på pakken.
- Lad saucen simre mens pastaen koger.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen, hvorefter pastaen kommes i panden og vendes rundt med saucen.
Noter
Riv masser af pecorino ost over og server bucatini all´Ameritriciana i panden.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Brug guanciale frem for pancetta, men kan godt erstattes. Guanciale giver retten den fede og salte smag. Denne kan købes i lidt større supermarkeder.
- Vælg bucatini pasta fremfor almindelig spaghetti. Kan du ikke skaffe bucatini brug i stedet spaghetti.
- Brug de gode italienske dåsetomater for en sødere og mere balanceret sauce.
- Husk at pastaen skal være al dente dvs. med bid når den koges.
- Pasta all’Amatriciana kan godt gemmes og opvarmes næste dag.
- Pecorino kan erstattes med parmesanost.
Den lille detalje med at vende pastaen i saucen til Bucatini all’Amatriciana til sidst gør hele forskellen – det binder retten sammen og giver den autentiske følelse, som kun ægte italiensk pasta kan levere.
0 kommentarer