Kartoffelsalat med pesto
En lækker kold kartoffelsalat med pesto, feta og asparges er dejlig frisk og velsmagende sommersalat. Vi elsker smagen af nye kartofler og en hjemmelavet Basilikumpesto, som kartoflerne er vendt i. Den får mig til at tænke på smagen af Italien pga. pestoen. I sommermånederne bruger vi altid ny opgravede kartofler, men du kan nemt bruge dem på andre tider af året.
Kartoffelsalat med pesto smager skønt som tilbehør til blandt andet kylling, fisk og kalv. Men den kan også serveres som selvstændig vegetarisk kartoffelsalat pga. de forskellige sunde og mættende ingredienser den indeholder. Derfor bruger jeg den ind i mellem som madpakke og til frokost.
Kartoffelsalat med pesto opskrift
Til en kartoffelsalat med pesto som denne bruger jeg i sommertiden små kartofler. Derudover bruger jeg mindst to slags bønner som butter beans, kidney beans eller sorte bønner. Alle tre slags bønner har deres smag og konsistens. Men bønner er ikke alt, og kartofler med asparges synes jeg passer rigtig godt sammen. For mere friskhed til denne pesto kartoffelsalat tilsætter jeg en agurk i tern, hvor jeg fjerne kernerne for at det ikke bliver for smattet. Derudover radiser skåret i skiver og fint hakket rødløg.
Ønsker du fetai en kartoffelsalat med pesto kan du godt tilsætte det, da det giver en dejlig saltet og cremet smag.
Prøv også: Varm kartoffelsalat
Kartoffelsalat med pesto og bønner
Nem kold kartoffelsalat med pesto, bønner og asparges. Prøv en utrolig smagfuld, frisk og hurtig salat af kartofler som tilbehør.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Salat,Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
- 1 kg. Små kartofler med skræl
- Basilikumpesto
- 1 ds. kidneybønner
- 1 ds. butterbeans
- 1 – 2 stk. rødløg
- 1 stk. agurk
- 1 bundt grønne asparges
- 5 stk. radiser skåret i skiver
- 1 stk. citron
- Olivenolie
- Flagesalt og peber
Sådan gør du
- Vask kartofler for jord, som efterfølgende koges i rigelig saltet vand i omkring 15 minutter.
- Skyl dem efterfølgende kort for mulig jord, og damp dem tørre.
- Vend basilikumpestoen rundt så alle kartofler er dækket med pesto.
- Hæld bønner i en sigte så væden sigtes fra.
- Skær rødløg i mindre tern.
- Agurken deles på langs, hvor kernerne fjernes med en t-ske.
- Skær agurken i tern.
- Blancher kort aspargeserne i kogende vand, overhæld dem med koldt vand for at stoppe kogeprocessen.
- Skær aspargeserne i mindre stykker.
- Vend de øvrige ingredienser sammen med kartoflerne, og hæld lidt citronsaft og olivenolie over.
- Drys med flagesalt og peber.
Noter
Kartoffelsalat med pesto kan holde sig i køleskabet i omkring 3 – 4 dage.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Denne kartoffelsalat med pesto passer rigtig godt til eksempelvis disse retter, Indbagt Laks, Fyldt kyllingebryst med fetaost og Græsk Farsbrød.
Tips til opskriften
Du kan bruge andre slags kartofler end små, men sørg for at skære dem over. Du kan også skrælle dem hvis de er vinter gamle.
Har du ikke din egen pesto kan du bruge en færdigblandet fra supermarkedet. Jeg vil anbefale dig at lave din egen, da de smager langt bedre end købe.
Denne sommersalat kan holde sig i omkring dage i køleskabet. Husk altid at dufte til det, hvis du er i tvivl.
0 kommentarer