og

Varm Kartoffelsalat

af | Opskrifter, Påske, Salater, Tilbehør

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en skøn klassisk tilbehørsret der passer fantastisk godt som tilbehør til grillretter og frikadeller. Den skønne cremede og let syrlige smag passer perfekt som lun kartoffelsalat.

Opskriften på denne varme kartoffelsalat er hurtig og nem at lave med få ingredienser. Jeg husker fra tidligere at den blev serveret til rigtig mange retter og begivenheder. Noget jeg i dag sagtens forstår, da den er virkelig god til mange ting. Jeg synes den er en dejlig sommer varm kartoffelsalat

Opskrift på varm kartoffelsalat

Ingredienserne til en klassisk varm kartoffelsalat er få og nogle du nok har i køkkenet. I min opskrift på denne kartoffelsalat bruger jeg små eller asparges kartofler. Jeg vælger at skrælle dem, men du kan godt koge dem med skræl og dernæst pille dem. Jeg vil helst være fri for at pille kartofler, derfor skræller jeg dem.

Selve syltelagen der bruges for den sur søde smag er meget traditionel bestående af eddike, vand og sukker. Ønsker du den mere syrlig skruer du bare op for eddike og ned for vand og sukker. Du kan altid prøve dig frem.

En varm kartoffelsalat bør have en cremet konsistens, som den får ved at tilsætte piskefløde i lagen. Løgene jeg bruger er skalotteløg, men du kan nemt bruge almindelige zittauerløg.

Prøv også: Kartoffelsalat // Bagte Kartofler // Japansk Kartoffelsalat

Se lige nedenunder en kort video om varm kartoffelsalat.

Varm kartoffelsalat som tilbehør

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en skøn klassisk tilbehørsret der passer fantastisk godt til grillretter.
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 700 g. små kartofler
  • 3 stk. skalotteløg
  • 40 g. smør
  • ½ dl. vand
  • ½ dl. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl. piskefløde
  • Frisk purløg

Sådan gør du

  • Skræl og kog kartoflerne i godt saltet vand i omkring 15 minutter indtil de er næsten møre.
  • Stil dem i køleskabet for at de kan køle af.
  • Skær løgene i skriver.
  • Varm en gryde op ved middelhøj varme og kom smørret i som skal smelte.
  • Tilsæt løgene som røres rundt i et par minutter.
  • Vand, eddike og sukker tilsættes dernæst og koges op indtil sukkeret er smeltet.
  • Skru ned for varmen og tilsæt fløden. Lad lagen sætte sig.
  • Skær kartoflerne i skiver eller stykker som kommes i lagen og vendes godt rundt, indtil kartoflerne er lune.

Noter

Hæld det i en skål og drys med purløg og server den lune kartoffelsalat.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Server den varme kartoffelsalat sammen med grillede ting som Kylling på Rotisseri, Wagyu Ribeye eller bare Frikadeller. Den kan også være et utrolig godt supplement til det store frokostbord, eller det du synes den passer til.

Oprindeligt stamme denne varme kartoffelsalat fra Tyskland, hvor den blev serveret som tilbehør til hovedretter. Den har sidenhen spredt sig det meste af Europa, hvilket jeg godt kan forstå.

En hjemmelavet klassisk varm kartoffelsalat kan let varmes op næste dag. Den kan ligeledes bruges til frokost eller i madpakken. Bliver den en anelse tør kan du tilsætte lidt mere lage eller opvarmet fløde.

Opskrift på klassisk varm sur sød kartoffelsalat

Drys eventuelt frisk hakket purløg over de lune kartofler.

Varm kartoffelsalat som tilbehør

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Torben Eduard Siemssen

    4 stars
    Som at blive barn igen – utrolig dejlig ret. Tak for opskriften

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Torben
      Det samme her. En af de dejlige ting at genopdage en opskrift fra ens barndom.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Bo Døssing

    5 stars
    Laver det selv ofte og man får 3forskellige retter når man vælger enten purløg persille eller dild og der skal rigeligt med krydderurter rigeligt

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Bo
      Tusinde tak for dit super gode råd omkring krydderurter 😀.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.50 from 2 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!